Tee itse makkaraa

klo 11:47 | 18.10.2015
Itse tehty makkara on elämys. Makkaramestari Kai Linnilä kertoo, miten makkaraa kannattaa valmistaa ja antaa parhaat reseptit.Lue koko juttu
Itse tehty makkara on elämys. Makkaramestari Kai Linnilä kertoo, miten makkaraa kannattaa valmistaa ja antaa parhaat reseptit.Lue koko juttu
Ladataan...
Sivut
Entä vegaaniset makkarat?
En syö lihaa eettisistä syistä.
Vegaani-makkaraahan saa kaupoista,
olisikin kiva saada ohje kuinka tehdä kotona vegaanimakkaroita?
Proteiini olisi sitten peräisin esim. soijasta, herneestä jne?
Minkälainen kuori vegaanimakkaraan tulisi,
ja mistä sitä saisi kotona tehtävään makkaraan?
Kuoreen liittyen tuli mieleen, että foliossa paistettua makkaraa voi käristää vaikkapa uunin grillivastuksella kysennyksen loppuvaiheessa, jos kaivaa rapsakampaa pintaa. :)
En alkais itse tekemään makkaraa, sottasta ja ällöä hommaa.
Ainakaan kasvismakkaran teko ei ole lainkaan sottaista eikä ällöä - saati vaikeaa. :)
Myöskään minä en syö lihoja enkä makkaroita, eettisistä mutta myös terveys-syistä. Ainakin punainen liha kuuleman mukaan on syöpäriski. Ja vuosikymmentiä kun on ilman lihatuotteita, niiden valmistus ja näkeminenkin etoo. Kamala käry joskus porraskäytävässäkin, kun joku kärventää kuolleen ruhon kappaleita.
En jaksa paljon aikaa ruoanvalmistuksen parissa viettää, perunoita keittelen ja muita vihanneksia. Leipää ja maitotaloustuotteita sekä hedelmiä. Näillä pärjäilen hyvin, kun päivittäin vielä lisäksi huuhtelen terveyskaupan kapseleita kurkusta alas.
Mitä sen on väliä, mitä täällä syö? Kaikki kuolemme kuitenkin syöpään, ennemmin tai myöhemmin!! Ihan turha siis pelätä väistämätöntä!!
" Ensin hankitaan gluteenijauhoa"
milläpäs korvaa sen
Hän jolla on keliakia elikä gluteeni tappaa suolinukan?
Mutta mieluummin myöhemmin kuin ennemmin! Jokainen hetki on arvokas, elämä on sen verran lyhyt. Muutaman vuosikymmenen täällä taaperramme.
HÖH?
Vehnän gluteiinia? Ei pahempaa myrkkyä enään vois makkaraan/ ihmiskehoon tunkea!!!!!!!!!!!!!
Noi voi hellanlettas sentään, että punainen liha olis syöpäriski - mistä ihmeessä oot tällaista saanut pieneen päähäsi? Totuus on aivan jotain muuta, mutta ettehän te tätä koskaan tule ymmärtämään, teillä kun on vain se "kotiseutulehti", josta näitä tietojanne ammennatte - kyseenalaistamatta mitään, voi voi ja vielä kerran voi voi...
Googleta: Red meat increases death, cancer and heart risk, says study - BBC
Jus joo, ootkohan ymmärtänyt tuosta yhtikäs mitään?
Tuolle klo 18.35 vähä-älyiselle potaskan jauhajalle hieman totuuksia!
Että lihan syönti tappa?
Vaikka tutkimus on tehty itse Harvardissa, niin se osoittaa, että arvostetun koulun kritiikki on pahasti pettänyt. Ellei sitten koko jutulla ole joku muu tarkoitus kuin totuus.
Tutkimuksen johtopäätökset ovat virheellisiä, sillä siinä sotketaan korrelaatio ja kansallisuus. Korrelaatio ei ole sama kuin syy, pitäisi olla jo selvillä Harvardissakin.
Tutkimuksessa olevat kuolleisuuserot ovat erittäin pieniä. Kaikkinainen riski kuolla on 1 sadasta 28 vuoden seurannassa. Tuo 13 %:n riski on taas sitä sekä suhteellisten että absoluuttisten lukujen kanssa leikkimistä, millä yleisöä on aina perinteisesti hämätty näissä asioissa.
Eräitä muita oleellisia kuolleisuuteen oleellisesti vaikuttavia tekijöitä ei ollut huomioitu lainkaan kuten liikkumattomuus, matala kolesteroli, BMI, tupakointi, diabetes, kalorimäärä ja alkoholin kulutus. Näiden osuutta ei ollut poissuljettu arvioitaessa lihan vaikutuksia. Kun tarkkaan lukee raporttia, niin todellisuudessa kuolleisuus vähenee lihankulutuksen kasvaessa aina kolmanteen ja neljänteen kvintiiliin asti, mikä taas viittaa siihen, että lihansyönti estää noiden edellä mainittujen tekijöiden aiheuttamaa kuolleisuutta.
Muitakaan tekijöitä ei ollut huomioitu, kuten lihan laatu. Prosessoimattomaksi lihaksi oli laskettu hampurilaiset, voilevät (sandwich), ketsuppi ja näiden kanssa usein käytetyt virvoitusjuomat, joilla myös on saman talon tutkijoiden toimesta todettu olevan korrelaatiota sydäntauteihin.
Hyvin oleellinen seikka tutkijoita oli jäänyt huomioimatta, nimittäin lihan laatu. Lihan laadussa on suuri ero sen perusteella, mitä ravintoa eläin on saanut. Etenkin Yhdysvalloissa naudanlihankasvatuksessa käytetään kasvuhormonia sekä viljaa ja soijaa, jotka kasvattavat lihan omega-6-pitoisuuden pilviin, millä vuorostaan on suora yhteys sydäntauteihin ja kaikkeen muuhunkin, kun taas vapaasti laiduntavan karjan rasvassa on neljä kertaa enemmän omega-3-rasvoja. Naudanlihan rasva (vapaasti laiduntava) sisältää paljon CLA:ta, joka estää mm. naisilla rintasyöpää, asia jonka tämän maan järkähtämätön kolesteroliklaanikin myöntää.
Lopuksi on ihmeteltävä tapaa, jolla tutkimus on toteutettu. Ihmisiltä kyseltiin joka 4:s vuosi kuulumisia, että ”ookkona käyny mäkkärissä?” ja muuta viisasta. On aiheellista kysyä, moniko muistaa neljän vuoden takaa, mitä tuli syötyä, tuskin edes viime viikon aterioita. Tee siitä sitten tutkimusta.
On suorastana häpeällistä, että tuollaista roskaa edes julkaistaan. Mutta, kuten tässä on tullut aikaisemminkin kirjoitettua, niin mieliä manipuloidaan ja siihen peliin yliopistotkin ovat tulleet mukaan. ”Tutkijoita” löytyy, kunhan rahaakin.
http://www.bbc.co.uk/news/health-17345967
jo kuuklekäännöksestä selviää perushommat, thank You...
Taas noita eo. kahjoja uskovaisia täällä jakaa uskontoaan. Mistä kivikaudelta teidän tietonne on?
Kivikaudellahan niitä lihansyöjiä vasta olikin.
Oi, voi kaikki liha olis tervetullutta ja terveellistä kun vaan pystyis sitä ostamaan.
Mistä kannattaa ostaa suolia ja miten täyttö onnistuu: käsipelillä vai jollain koneella?
Sivut