Vierailija

Liekköhän hyvä, olisi lieden uusiminen edessä, meneekö kattilatkin uusiksi, miten on onko jollain tietoa, joku mainitsi ettei kaiiki kattilat sovellu tälläiselle tasolle.

[IMG]http://i1.aijaa.com/b/00290/10565575.jpg[/IMG]

Sivut

Kommentit (21)

Ostin kuusivuotta sitten uuden asunnon, jossa on keraaminen liesi. Kaikki kattilat käy liedelle, se on vähän hitaampi kuin perinteiset liedet. En silti vaihtaisi entiseen lieteen. Puhdistus silloin tällöin siihen sopivalla aineella ja teräsvillalla niin on taas kuin uusi liesi. Liesi ei pidä siihen valuvasta sokeripitoisesta aineesta, se voi syövyttää pintaa.

Nykypäivänä on olemassa kahdenlaisia keraamisia keittotasoja, niille soveltuu kaikki
kattilat ja pannut.
Lisäksi on olemassa ns induktiivinen keittotaso. Se vaatii aivan omat kattilansa.
Suosittelen normaalia keraamista tasoa. Hyvännäköinen, helppokäyttöinen helppo
pitää puhtaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Nykypäivänä on olemassa kahdenlaisia keraamisia keittotasoja, niille soveltuu kaikki
kattilat ja pannut.
Lisäksi on olemassa ns induktiivinen keittotaso. Se vaatii aivan omat kattilansa.
Suosittelen normaalia keraamista tasoa. Hyvännäköinen, helppokäyttöinen helppo
pitää puhtaana.

No niin tuo olikin tärkeä tieto, ettei kattiloita tarvitse uusia, sellainen pitää sitten hankkia!

Olen keittänyt sellaisella liedellä jossa on kaksi tavallista ja kaksi induktio levyä, joihin kävi erilaiset kattilat.
Ne induktiolevyt oli ihanan nopeita ruuanlaitossa. Jos levyllä ei ole mitään, induktiolevy sammui yksin.

Minulla itsellä on ollut n. 5v keraaminen taso. Elektrolux merkkinen. Minusta se kuumenenemisen alku on toivottoman hidasta. Yksi kuparipohjainen kattila on erittäin hidas siihen. Merkkivalot ja kuuman levyn punaisena näkeminen on plussaa.
Ehkä en vaihtaisi enää vanhaan malliin.
t.K

Vierailija

Olen sen verran kokeillut keraamisia liesiä, etten halunnut sellaista keittiöremontin yhteydessä. Olen tottunut monia keitoksia kypsentämään tavallisen lieden jälkilämmöllä. Myös kokkaan niin paljon ja monenlaista, että tavallinen liesi sopii siihen parhaiten.

En toki silti ole minkään erilaisen vastustaja vaan kerroin vain omat kokemukseni.

Vierailija

Minulla on menossa toinen keraamisella keittotasolla varustettu liesi, tämä on nyt myös kiertoilma. En mistään hinnasta ottaisi tavallista enää. Puhdistaminen on helppoa, kun heti pyyhkii liat pois ja jos on jotakin jäänyt pahemmin, löytyy kaupan hyllyltä hyviä aineita, joilla saa pienellä määrällä puhdasta. Tapaan myös aina  kuivata pinnan pesun jälkeen kuivalla pyyhkeellä. Lieteni on yli 10 vuotta vanha ja kiiltää kuin uusi edelleen. Olen tehnyt sillä kolmen hengen ruokajutut, joten ei ollenkaan vähän käytetty.

Minulla myös jo toinen keraaminen liesi,tykkään kovin puhdistaminen on helppoa  ja on siistin näköinen aina.Nykyisen lieden rinnalla on kyllä puuhella käytän molempia ja keraaminenliesi on jo reilusti ylikymmenvuotias.Edellisessä "kämpässä" oli myös keraaminen liesi yli kymmenen vuotta käytössä sielläkin ja ainoana lietenä siellä.Emali ja kuparipohjaisia kattiloita en käytä. Seuraava liesi voisi olla joku sellainen joka sammuttaa "levynsä" itsestään jos unohtuu päälle.

Vierailija

Kiitos vinkistä :) Sehänse onkin tuo vedonlyönti unohtunut kokonaan meiltä tuon mellastajan touhuista, nauraa räkätetty täällä kyllä on. on niin läpinäkyvää sen huijaaminen monta naisen nimmariakin ja vierailijana lisäksi ja mainoksia tunkee tänne. Kiittää Oikeat aidot mummelit.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkistä :) Sehänse onkin tuo vedonlyönti unohtunut kokonaan meiltä tuon mellastajan touhuista, nauraa räkätetty täällä kyllä on. on niin läpinäkyvää sen huijaaminen monta naisen nimmariakin ja vierailijana lisäksi ja mainoksia tunkee tänne. Kiittää Oikeat aidot mummelit.

Kuka, mitä, täh? Onko asiallinen keskustelu karkaamassa ulapalle? Kertoisiko joku, mistä on kyse?

Vierailija

Dean kirjoitti:
onko se keraaminen liesi nyt kuinka paljon nopeampi kuin tavallinen hella liesi?

Ei nopeus ole ainoa etu mutta on se nopempi, se ei tuhlaa energiaa hitaasti lämpiävän levyn lämmittämiseen joten samalla säästää sähköä.

Käytän ruostomattomasta teräksestä valmistettuja kattiloita ja lasisia kannun mallisia ja toimii moitteettomasti.

Alumiinisia en ole käyttänyt piiiiiitkään aikaan, ne ovat epäterveellisiä.

Keraamisen suurena etuna on myös sen puhtaana pitämisen helppous.

En huoli. En halua enää tässä iässä uusia kattiloitani.  Onhan se keraaminen nopea mutta eläkkeellä on minulla aikaa. Lisäksi en halua kaikkia ruokia pohjaanpalaneina  tai ylikiehuneina vaikka miten olisi helppo puhdistaa.  Itsesammuvia on tavallisiakin liesiä. En tiedä sammuuko keraaminen .

Vierailija

Kaikki ns.normaalit paistinpannut ja kattilat käy keraamiselle liedelle. Lieden käyttö on yhtä helppoa kuin tavallisen sähkölieden, keraamisessa on keittoalueet merkitty eivätkä ole koholla kuten tavallisessa liedessä.
Nopeampi on kuin tavallinen liesi ja itse tykkään että tasainen lasipinta ( liesi on siis lasipintainen) on jäähtyneenä helpompi puhdistaa kuin perinteiset koholevyt reunamineen.
Mitään hankaavaa teräsvillaa, karhunkieltä ym.ei saa käyttää ettei pinta naarmutu .
Fairy ja pehmeä puhdistusliina on hyvät. Jos on tarve kovempaanpuhdistukseen,niin liedelle on oma puhdistusaineensa ja kaavin.
Joka käytön jälkeen kun pyyhkäisee tahrat, säilyy puhtaana ja on kätevä käyttää:)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kaikki ns.normaalit paistinpannut ja kattilat käy keraamiselle liedelle. Lieden käyttö on yhtä helppoa kuin tavallisen sähkölieden, keraamisessa on keittoalueet merkitty eivätkä ole koholla kuten tavallisessa liedessä.
Nopeampi on kuin tavallinen liesi ja itse tykkään että tasainen lasipinta ( liesi on siis lasipintainen) on jäähtyneenä helpompi puhdistaa kuin perinteiset koholevyt reunamineen.
Mitään hankaavaa teräsvillaa, karhunkieltä ym.ei saa käyttää ettei pinta naarmutu .
Fairy ja pehmeä puhdistusliina on hyvät. Jos on tarve kovempaanpuhdistukseen,niin liedelle on oma puhdistusaineensa ja kaavin.
Joka käytön jälkeen kun pyyhkäisee tahrat, säilyy puhtaana ja on kätevä käyttää:)

Jos ostaa keramiikkalevy niin kannattee kysyä myyjältä jos heillä on myytävänä levyn puhdistukseen tarkoitettu työkalu jonka terä on samankaltainen kuin vanhoissa partakoneissa olevat terät. Siviistoon asettamalla voi "höyltä" keramiikka levyn niin puhtaaksi, ettei puhdistamiseen tarvitse aina edes pesuainetta. SEKÄ myyjällä voisi olla puhdistukseen tarkoitettua omaa puhdistus ainetta joka on tehokkaampaa kuin astianpesu aineet.

Joten yllä mainitut kaksi tuotetta voisi oikeastaan myyjä antaa kaupan kunniaksi =)

Tietysti monissa liikkeissä joissa myydään siivous välinäitä on kyseiset tuotteen myöskin myynnissä, jopa ruokakaupoissa,

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kaikki ns.normaalit paistinpannut ja kattilat käy keraamiselle liedelle. Lieden käyttö on yhtä helppoa kuin tavallisen sähkölieden, keraamisessa on keittoalueet merkitty eivätkä ole koholla kuten tavallisessa liedessä.
Nopeampi on kuin tavallinen liesi ja itse tykkään että tasainen lasipinta ( liesi on siis lasipintainen) on jäähtyneenä helpompi puhdistaa kuin perinteiset koholevyt reunamineen.

.....................................

Tätähän juuri sanoinkin:
Mitään hankaavaa teräsvillaa, karhunkieltä ym.ei saa käyttää ettei pinta naarmutu .
Fairy ja pehmeä puhdistusliina on hyvät.

!! Jos on tarve kovempaanpuhdistukseen,niin liedelle on oma puhdistusaineensa ja kaavin.!!

Joka käytön jälkeen kun pyyhkäisee tahrat, säilyy puhtaana ja on kätevä käyttää:)


..............................

Voi olla että kylkiäisenä tulee ns.liesihöylä ja pesuneste mutta semmoiset on jokatapauksessa hyvä olla olemassa pinttyneempien ja palaneiden tahrojen putsaukseen.

Vierailija kirjoitti:
Nykypäivänä on olemassa kahdenlaisia keraamisia keittotasoja, niille soveltuu kaikki
kattilat ja pannut.
Lisäksi on olemassa ns induktiivinen keittotaso. Se vaatii aivan omat kattilansa.
Suosittelen normaalia keraamista tasoa. Hyvännäköinen, helppokäyttöinen helppo
pitää puhtaana.

Laita myyjä joka myy ihmeliesiä jotka ei vaadi eri astioita. Heti ostan.

Vierailija

Tarvitsetko apua keraamisen lieden puhdistuksen hankintaan tai haluatko vertailla tarkemmat hinnat? Kotimaisen kodinplazaFI -palvelun avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat