Vierailija

Oletteko kokeilleet sähkötupakkia? Onko se terveellistä ja halvempaa kuin perinteinen nortti?

Kommentit (18)

En ole koskaan kokeillut kumpaakaan vaihtoehtoa.
Halpaa ja terveellistä :-)

Syötäväksikö sitä ajattelit, kun on ruoka-osiossa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyi hyi hyi!!! Etkö tiennyt, että ei ole mitään kuvottavampaa kuin inhottava tupakan lemu?

Avaatpa ikkunasi milloin tahansa, aina haisee tupakka.
Avaatpa ovesi koska tahansa, aina lemuaa tupakka.

Kaupungilla kävellessä leijuu tupakanhaju ilmassa koko ajan.
Karsinoissa istuvien ohi kulkiessa oikein oksettaa se tupakan lemu.

Lainaus:

Hyi hyi hyi!!! Etkö tiennyt, että ei ole mitään kuvottavampaa kuin inhottava tupakan lemu?

Avaatpa ikkunasi milloin tahansa, aina haisee tupakka.
Avaatpa ovesi koska tahansa, aina lemuaa tupakka.

Kaupungilla kävellessä leijuu tupakanhaju ilmassa koko ajan.
Karsinoissa istuvien ohi kulkiessa oikein oksettaa se tupakan lemu.

Missä kaupungissa näin on? En ainakaan Helsingissä ole huomannut tällaista ongelmaa. Ei kyllä kotona ikkunan tai oven avattuanikaan.

Joensuun Tokmannilla on hauskaa kiertää ostoksilla mut sitten kassajonotuksineen,
parin tunnin jälkeen ajattelee että onpas ihanaa päästä ulos raittiiseen ilmaan.

Mutta katinkontit! Ulko-oven auettua massiivinen savuverho on kaikkee muuta
mitä kaipaa sillä hetkellä. Tupakkapaikka siinä ulko-oven luona.
Mietin millasia nuo sähkötupakat ovat? Toimiiko ne suoralla verkkovirralla..?
Meinaan lakontekijöitä riittäs.

Tutkimus: Sähkötupakka hankaloitti hengittämistä
Tutkimukseen osallistui kahdeksan täysin savutonta ja 24 tupakoitsijaa,
jotka "polttivat" sähkötupakkaa kymmenen minuutin ajan.
Sauhuttelun jälkeen mitattiin testihenkilöiden hengityksen voimakkuutta ja hengitysteiden avonaisuutta.

Tutkimuksen mukaan lähes jokaisen sähkötupakoitsijan
hengityksen virtaustilavuus heikentyi sauhuttelun jälkeen noin kymmenen minuutin ajaksi.
Toisin sanoen myös sähkötupakointi osoittautui vaaralliseksi keuhkoille.
Toistaiseksi sähkötupakoinnin haitoista tiedetään tupakointiin verrattuna hyvin vähän.
http://www.iltalehti.fi/terveys/2012091716086771_tr.shtml

Vaarallistahan tuo on ilmakin. Ei täällä enää missään niin puhdasta ole etteikö joka henkäisystä keuhkot kärsisi...

Muistan kun edesmennyt mamma poltteli aina norttia. Oltiin jotain 6-vuotiaita. Siihen aikaan ei muuten menty ulos polttamaan vaan siinä keittiössä kahvitellessa vain... Pitihän sitä sitten kavereiden kanssa itsekin ekaluokkalaisena kellarissa kokeilla.

Sähkötupakka vai perinteinen sätkä?

No ehdottomasti sähkötupakka vaikkakin se ei varsinaisesti ole mikään tupakka eteenkin kun puhutaan mekaanisista laitteista, mutta silti.

Olen astmaatikko ja allertikko kun noin parivuotta sitten poltin tupakkaa meni ventolinea eli astmalääkettä kaksi ampullista kuukaudessa eli 400 annosta, sitten netistä löysin sähkötupakkavideon ja sen jälkeen kun tilasin laitteen niin olen sähkötupakassa pysynyt ja nikotiinipitoisuudet on todella alhaalla sekä ventolinea en käytä enään joten minulle haittavaikutuksia ei ole tullut ei edes allergisia reaktioita, mutta tilaan laatunesteitä puhtaimpia mitä on tarjolla eteenkin kun ei kiinasta tilaa vaan luotetulta kauppiaalta.

Mitä epäterveyteen tulee niin tässä vähän faktaa siitä, että sähkötupakkanesteitä käytetään valviran luvalla esim. elintarvikevalmistuksessa, virvoitusjuomissa, makeisissa, kosmetiikassa, tupakassa jopa rehuissakin ym. makuaineita käytetään leipomiseen, ym. ja valviran sivuilla nämä mainitaan elikkäs me syömme ja juomme sekä käytämme kosmetiikkaa jossa noita sähkötupakkanesteitä käytetään lukuunottamatta tietenkään nikotiininestettä joka on ihan oma neste ja nimenomaan itsehoitolääke vaikkakin myrkky jos sitä käyttää väärin, nikotiini todistettavasti poistuu ihmisen kehosta noin 24 tunnin kuluessa.

En ymmärrä miten voi olla mahdollista, että väitetään ettei tunneta mahdollisia haittavaikutuksia koska PG/VG ja mekunesteitä käytetään asioissa jotka eivät mitenkään liity sähkötupakkaan ja niitten käyttö on sallittu siis asioissa jotka eivät liity sähkötupakkaan diskojen höyrykoneissakin on joko PG tai VG nestettä.

Lakia yritetään luoda jossa kiellettäisiin koko sähkötupakka, mutta se ei tule menemään läpi sillä ihmiset tilaisivat kiellosta huolimatta ulkomailta nesteitä ja tullille tulisi yksi päänvaiva lisää estää sähkötupakkanesteiden maahantuonti.

Ohko tämä Suomen päätökset sellaisia, että ensin päätetään ja sitten vasta tutkitaan oikeen kunnolla veronmaksajien kustannuksella vaikka tutkimuksia on jo Yhdysvalloissa tehty ja EU:kin sallii nesteet ja EU tutkimuksiakin on mitä verkkokauppoihin tulee luottamaa joissa myydään noita nestetiä ja joissa mainitaan puhtaudeksi 99,99%.

Pitää olla järki kädessä kun tilaa nesteitä ja tutkia itse mitä teksiä nettikauppojen sivuilla lukee.

Olkaa kilttejä, tupakoitsijat, ja pyytäkää terveyskeskuksesta tai yksityiseltä lääkäriasemalta apua tupakoinnin lopettamiseen. Hypnoosista ja akupunktiostakin on todettu olevan apua myös tähän.

Kunto kohoaa, ja tulee elämä halvemmaksi. Myös ympäristö ja lähimmäiset kiittävät.

höyrytelijä 63

olen höyrytellyt 1,5 vuotta sähkötupakkaa! tulee paljon halvemmaksi kuin normi tupakka...kunto kohoaa,makuaisti paranee ym....

Vierailija

höyrytelijä 63 kirjoitti:
olen höyrytellyt 1,5 vuotta sähkötupakkaa! tulee paljon halvemmaksi kuin normi tupakka...kunto kohoaa,makuaisti paranee ym....

Terveysvaikutukset saattavatkin sitten näkyä vuosikymmenen päästä. Ken t ietää mitä myrkkyjä sähkis sisältää?

kandivainaa

Kyllähän siinä etuja on, mutta en puolustele poltettuani 45 vuotta. Parasta aikaa olen syynissä alaraajojen verisuoniahtaumien vuoksi ja jatko on vielä epäselvää. Tupakoin edelleen pikkusikareja, mutta sähköllä toimivat jätän. Lopettaminen olisi paras vaihtoehto. 

Älkää vain sanoko lopettamisen olevan helppoa. Olen jo vuosia sitten jättänyt viinan ja naiset, joten kyllä yksi pahe ihmisellä pitää olla! Ikääkin on jo sen verran, että tupakoinnin lopettaminen ei sitä enää lisää, ja miksipä olla ikäloppu kuollessaan. Jokainen valitsee vapaasti.

Vierailija

Ei enää kumpaakaan tupakkaa,sähkötupakkaa en kokeillutkaan. Polttamisen lopetin kymmenisen vuotta sitten, viisvitosena. Mietin sitä lopetusta aiemminkin,hypnoosilla vai akupunktiolla vai lääkkeillä.Loppujen lopuksi se on asennekysymys,jos oikeesti haluaa lopettaa se on suht helppoa,alkupäivinä viikkoina hieman vaikeampaa. Mutta mitä hyötyä siitä lopettamisesta sitten on ,itse sain sydäninfarktin muutama vuosi sitten ja sen jälkeen sydän ja vernpainelääkitys on pitänyt olla. Mutta muuten on ollut parempi olo,vapautunut ei yskitä eikä nolota eikä tarvi huolehtia tupakoista eikä siitäkään missä voi polttaa.Kukaan ei enää tuijota ! Itse uskon kyllä että ihmisen elinikä on jostain muusta kiinni kuin tupakasta,jos ei kuole tupakkaan niin johonkin muuhun sitten,ei päiviään voi itse määrätä,eikä lisätä terveemmillä elintavoilla.

Luin joulukuun Image lehdestä että maailman pitkäikäisin ihminen, ranskalainen Jeanne Calment kuoli 122vuotiaana vuonna 1997.Tupakkaa hän ehti polttaa 96vuotta. No sanotte että poikkeus vahvistaa säännön, ihan miten vaan.Ehkä sen ajan ihmiset elivät pitempään noin kymmenen vuotta nuoremmat mummoni elivät myös aika vanhoiksi,toinen lähes yhdeksänkymppiseksi toinen hieman yli,kumpikaan ei tosin polttaneet koskaan tupakkaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat