Kommentit (10)

Vierailija

Ihan herahtaa vesi kielelle kun ajattelen hapatettuja suolakurkkuja. Viime vuonna tein niitä Iittalan vanhaan kolmelitraiseen lasipurkkiin ja jouluna sitten maistelimme niitä ja hyviä olivat. Minusta ne ovat ainoita oikean makuisia venäläisiä kurkkuja. Nytkin ostin pieniä avomaan kurkkuja ja aion laittaa niitä taas lasipurkkiin muhimaan jouluksi. Ostin sitä varten kaupasta juureen tehtyä hapanleipääkin, jonka siivuja laitan purkin pohjalle. Ongelmana on vain, että en muista mikä minulla oli painona purkin päällä. Ehkäpä sekin ratkeaa.
Suosittelen.

Vierailija

Aah, smetanaa ja hunajaa noiden hapankurkkujen kera... ei parempaa voi olla!

No ehkä sentään joku muukin syötävä on yhtä hyvää :)

Vierailija

Lainaus:

Aah, smetanaa ja hunajaa noiden hapankurkkujen kera... ei parempaa voi olla!

No ehkä sentään joku muukin syötävä on yhtä hyvää :)


Mummovainaan ajoilta muistan hapankurkut, sanottiin "venäläiset kurkut" kun Kajalassa olivat eläneet.
Nyt en ole moisia kohdannut, en edes ajatellut vuosikymmeniin. Hahmotan ne sinne menneeseen aikaan johon en tällä muistikalustolla vielä halua palata.

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Aah, smetanaa ja hunajaa noiden hapankurkkujen kera... ei parempaa voi olla!

No ehkä sentään joku muukin syötävä on yhtä hyvää :)


Mummovainaan ajoilta muistan hapankurkut, sanottiin "venäläiset kurkut" kun Kajalassa olivat eläneet.
Nyt en ole moisia kohdannut, en edes ajatellut vuosikymmeniin. Hahmotan ne sinne menneeseen aikaan johon en tällä muistikalustolla vielä halua palata.

Herkku on herkku, se on ikiaikainen :))

Vierailija

Kukaan ei varmaan suostu raottamaan reseptikirjaansa.
Miten korvataan kaupan kurkkumausteseos?
Paljonko merisuolaa kurkkukiloa/nestemäärää kohden?
Mitä lehtiä ja muuta vihreätä voisi vielä etsiskellä; mustaherukka on kellastunut, tammi vihreää, tilliä löytyy...
Venäläiset ei käytä piparjuurta, mitä hauskaa uskaltaa lisätä... jne.
Kaunko uskaltaa seisottaa huoneenlämmössä käymistä odottamassa?
utelee Pasi

Vierailija

Sain venäläiseltä tuttavaltani kurkkujen reseptin. Siinä on liikaa suolaa, eli 10%.
Laitan lasipurkin pohjalle leipäjuurta tai hiivatonta ruisleipää. Sitten tilliä varsineen ja kukintoineen sekä mustaherukan tai tammen lehtiä. Kirsikan lehtiäkin joku käyttää.
Seuraavaksi ladon kurkut joko lohkoina tai kokonaisina, jos ne ovat pieniä, Valkosipulin kynsiä lisään jokaiseen kerrokseen. Piparjuurilastuja lisään hieman, ruokalusikallisen, se torjuu hometta sekä ripottelen mukaan sinapinsiemeniä.
Näin jatkan purkin täyteen.
Keitän suolaveden, karkean merisuolan määräksi olen kokemukseni mukaan päätynyt n. kuuteen prosenttiin.
Kaadan purkin täyteen suolavettä, jäähdytän huoneenlämpöiseksi ja laitan purkin painoksi joko vettä täynnä olevan, hyvin suljetun muovipussin tai pienen vadin ja kiven.
Hapatan kurkkuja 2-3 päivää joko leivinuunin päällä, lämminvesialtaassa tai miedossa sähköuunin lämmössä n. +37.
Kun käyminen on hyvin meneillään, eli purkin pinta vähän kuplii ja sinapinsiemenet nousevat ylemmäs, vien kurkkupurkin kylmään. Nautiskelu voi alkaa parin kuukauden kuluttua.

Vierailija

Tässä tarjolla venäläisiä hapankurkkulohkoja
smetanan ja hunajan kera.
Valkosipulinkynsiäkin uiskentelee hunajassa.

Kuva on netistä.

Vierailija

Lainaus:

Sain venäläiseltä tuttavaltani kurkkujen reseptin. Siinä on liikaa suolaa, eli 10%.
Laitan lasipurkin pohjalle leipäjuurta tai hiivatonta ruisleipää. Sitten tilliä varsineen ja kukintoineen sekä mustaherukan tai tammen lehtiä. Kirsikan lehtiäkin joku käyttää.
Seuraavaksi ladon kurkut joko lohkoina tai kokonaisina, jos ne ovat pieniä, Valkosipulin kynsiä lisään jokaiseen kerrokseen. Piparjuurilastuja lisään hieman, ruokalusikallisen, se torjuu hometta sekä ripottelen mukaan sinapinsiemeniä.
Näin jatkan purkin täyteen.
Keitän suolaveden, karkean merisuolan määräksi olen kokemukseni mukaan päätynyt n. kuuteen prosenttiin.
Kaadan purkin täyteen suolavettä, jäähdytän huoneenlämpöiseksi ja laitan purkin painoksi joko vettä täynnä olevan, hyvin suljetun muovipussin tai pienen vadin ja kiven.
Hapatan kurkkuja 2-3 päivää joko leivinuunin päällä, lämminvesialtaassa tai miedossa sähköuunin lämmössä n. +37.
Kun käyminen on hyvin meneillään, eli purkin pinta vähän kuplii ja sinapinsiemenet nousevat ylemmäs, vien kurkkupurkin kylmään. Nautiskelu voi alkaa parin kuukauden kuluttua.

Kiitos!
Tämä vaikuttaa hauskalta reitiltä seikkailulle!
Kunhan vain käyminen käynnistyisi kaupunkikeittiössä.
Pasi

rainer rantanen

Vierailija kirjoitti:

Lainaus:
Sain venäläiseltä tuttavaltani kurkkujen reseptin. Siinä on liikaa suolaa, eli 10%.
Laitan lasipurkin pohjalle leipäjuurta tai hiivatonta ruisleipää. Sitten tilliä varsineen ja kukintoineen sekä mustaherukan tai tammen lehtiä. Kirsikan lehtiäkin joku käyttää.
Seuraavaksi ladon kurkut joko lohkoina tai kokonaisina, jos ne ovat pieniä, Valkosipulin kynsiä lisään jokaiseen kerrokseen. Piparjuurilastuja lisään hieman, ruokalusikallisen, se torjuu hometta sekä ripottelen mukaan sinapinsiemeniä.
Näin jatkan purkin täyteen.
Keitän suolaveden, karkean merisuolan määräksi olen kokemukseni mukaan päätynyt n. kuuteen prosenttiin.
Kaadan purkin täyteen suolavettä, jäähdytän huoneenlämpöiseksi ja laitan purkin painoksi joko vettä täynnä olevan, hyvin suljetun muovipussin tai pienen vadin ja kiven.
Hapatan kurkkuja 2-3 päivää joko leivinuunin päällä, lämminvesialtaassa tai miedossa sähköuunin lämmössä n. +37.
Kun käyminen on hyvin meneillään, eli purkin pinta vähän kuplii ja sinapinsiemenet nousevat ylemmäs, vien kurkkupurkin kylmään. Nautiskelu voi alkaa parin kuukauden kuluttua.

Kiitos!
Tämä vaikuttaa hauskalta reitiltä seikkailulle!
Kunhan vain käyminen käynnistyisi kaupunkikeittiössä.
Pasi

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat