Venäläiset hapatetut kurkut

6 kg pieniä avomaankurkkuja Liemi9 l vettä 5 dl karkeaa merisuolaa 3 dl väkiviinaetikkaa Lisäksi hapanleipää, juureen leivottua mustaherukanlehtiä kruunutilliä piparjuurta valkosipulia kokonaisia valko- ja mustapippureita sinapinsiemeniä (suuri kannellinen astia)Lue koko juttu

Venäläiset hapatetut kurkut

Kommentit (15)

Ihan herahtaa vesi kielelle kun ajattelen hapatettuja suolakurkkuja. Viime vuonna tein niitä Iittalan vanhaan kolmelitraiseen lasipurkkiin ja jouluna sitten maistelimme niitä ja hyviä olivat. Minusta ne ovat ainoita oikean makuisia venäläisiä kurkkuja. Nytkin ostin pieniä avomaan kurkkuja ja aion laittaa niitä taas lasipurkkiin muhimaan jouluksi. Ostin sitä varten kaupasta juureen tehtyä hapanleipääkin, jonka siivuja laitan purkin pohjalle. Ongelmana on vain, että en muista mikä minulla oli painona purkin päällä. Ehkäpä sekin ratkeaa.
Suosittelen.

Aah, smetanaa ja hunajaa noiden hapankurkkujen kera... ei parempaa voi olla!

No ehkä sentään joku muukin syötävä on yhtä hyvää :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Aah, smetanaa ja hunajaa noiden hapankurkkujen kera... ei parempaa voi olla!

No ehkä sentään joku muukin syötävä on yhtä hyvää :)


Mummovainaan ajoilta muistan hapankurkut, sanottiin "venäläiset kurkut" kun Kajalassa olivat eläneet.
Nyt en ole moisia kohdannut, en edes ajatellut vuosikymmeniin. Hahmotan ne sinne menneeseen aikaan johon en tällä muistikalustolla vielä halua palata.

Lainaus:

Lainaus:

Aah, smetanaa ja hunajaa noiden hapankurkkujen kera... ei parempaa voi olla!

No ehkä sentään joku muukin syötävä on yhtä hyvää :)


Mummovainaan ajoilta muistan hapankurkut, sanottiin "venäläiset kurkut" kun Kajalassa olivat eläneet.
Nyt en ole moisia kohdannut, en edes ajatellut vuosikymmeniin. Hahmotan ne sinne menneeseen aikaan johon en tällä muistikalustolla vielä halua palata.

Herkku on herkku, se on ikiaikainen :))

Kukaan ei varmaan suostu raottamaan reseptikirjaansa.
Miten korvataan kaupan kurkkumausteseos?
Paljonko merisuolaa kurkkukiloa/nestemäärää kohden?
Mitä lehtiä ja muuta vihreätä voisi vielä etsiskellä; mustaherukka on kellastunut, tammi vihreää, tilliä löytyy...
Venäläiset ei käytä piparjuurta, mitä hauskaa uskaltaa lisätä... jne.
Kaunko uskaltaa seisottaa huoneenlämmössä käymistä odottamassa?
utelee Pasi

Sain venäläiseltä tuttavaltani kurkkujen reseptin. Siinä on liikaa suolaa, eli 10%.
Laitan lasipurkin pohjalle leipäjuurta tai hiivatonta ruisleipää. Sitten tilliä varsineen ja kukintoineen sekä mustaherukan tai tammen lehtiä. Kirsikan lehtiäkin joku käyttää.
Seuraavaksi ladon kurkut joko lohkoina tai kokonaisina, jos ne ovat pieniä, Valkosipulin kynsiä lisään jokaiseen kerrokseen. Piparjuurilastuja lisään hieman, ruokalusikallisen, se torjuu hometta sekä ripottelen mukaan sinapinsiemeniä.
Näin jatkan purkin täyteen.
Keitän suolaveden, karkean merisuolan määräksi olen kokemukseni mukaan päätynyt n. kuuteen prosenttiin.
Kaadan purkin täyteen suolavettä, jäähdytän huoneenlämpöiseksi ja laitan purkin painoksi joko vettä täynnä olevan, hyvin suljetun muovipussin tai pienen vadin ja kiven.
Hapatan kurkkuja 2-3 päivää joko leivinuunin päällä, lämminvesialtaassa tai miedossa sähköuunin lämmössä n. +37.
Kun käyminen on hyvin meneillään, eli purkin pinta vähän kuplii ja sinapinsiemenet nousevat ylemmäs, vien kurkkupurkin kylmään. Nautiskelu voi alkaa parin kuukauden kuluttua.

Tässä tarjolla venäläisiä hapankurkkulohkoja
smetanan ja hunajan kera.
Valkosipulinkynsiäkin uiskentelee hunajassa.

Kuva on netistä.

Lainaus:

Sain venäläiseltä tuttavaltani kurkkujen reseptin. Siinä on liikaa suolaa, eli 10%.
Laitan lasipurkin pohjalle leipäjuurta tai hiivatonta ruisleipää. Sitten tilliä varsineen ja kukintoineen sekä mustaherukan tai tammen lehtiä. Kirsikan lehtiäkin joku käyttää.
Seuraavaksi ladon kurkut joko lohkoina tai kokonaisina, jos ne ovat pieniä, Valkosipulin kynsiä lisään jokaiseen kerrokseen. Piparjuurilastuja lisään hieman, ruokalusikallisen, se torjuu hometta sekä ripottelen mukaan sinapinsiemeniä.
Näin jatkan purkin täyteen.
Keitän suolaveden, karkean merisuolan määräksi olen kokemukseni mukaan päätynyt n. kuuteen prosenttiin.
Kaadan purkin täyteen suolavettä, jäähdytän huoneenlämpöiseksi ja laitan purkin painoksi joko vettä täynnä olevan, hyvin suljetun muovipussin tai pienen vadin ja kiven.
Hapatan kurkkuja 2-3 päivää joko leivinuunin päällä, lämminvesialtaassa tai miedossa sähköuunin lämmössä n. +37.
Kun käyminen on hyvin meneillään, eli purkin pinta vähän kuplii ja sinapinsiemenet nousevat ylemmäs, vien kurkkupurkin kylmään. Nautiskelu voi alkaa parin kuukauden kuluttua.

Kiitos!
Tämä vaikuttaa hauskalta reitiltä seikkailulle!
Kunhan vain käyminen käynnistyisi kaupunkikeittiössä.
Pasi

rainer rantanen

Vierailija kirjoitti:

Lainaus:
Sain venäläiseltä tuttavaltani kurkkujen reseptin. Siinä on liikaa suolaa, eli 10%.
Laitan lasipurkin pohjalle leipäjuurta tai hiivatonta ruisleipää. Sitten tilliä varsineen ja kukintoineen sekä mustaherukan tai tammen lehtiä. Kirsikan lehtiäkin joku käyttää.
Seuraavaksi ladon kurkut joko lohkoina tai kokonaisina, jos ne ovat pieniä, Valkosipulin kynsiä lisään jokaiseen kerrokseen. Piparjuurilastuja lisään hieman, ruokalusikallisen, se torjuu hometta sekä ripottelen mukaan sinapinsiemeniä.
Näin jatkan purkin täyteen.
Keitän suolaveden, karkean merisuolan määräksi olen kokemukseni mukaan päätynyt n. kuuteen prosenttiin.
Kaadan purkin täyteen suolavettä, jäähdytän huoneenlämpöiseksi ja laitan purkin painoksi joko vettä täynnä olevan, hyvin suljetun muovipussin tai pienen vadin ja kiven.
Hapatan kurkkuja 2-3 päivää joko leivinuunin päällä, lämminvesialtaassa tai miedossa sähköuunin lämmössä n. +37.
Kun käyminen on hyvin meneillään, eli purkin pinta vähän kuplii ja sinapinsiemenet nousevat ylemmäs, vien kurkkupurkin kylmään. Nautiskelu voi alkaa parin kuukauden kuluttua.

Kiitos!
Tämä vaikuttaa hauskalta reitiltä seikkailulle!
Kunhan vain käyminen käynnistyisi kaupunkikeittiössä.
Pasi

Syysneiti

Tällä reseptillä nyt tulossa kurkkuja ämpärillinen. Kuullosti niin äitimamman tutulta kurkkureseptiltä. Tuota lientä jäi kyllä ylimääräistä vaikkapa toiseenkin samanlaiseen kurkkusatsiin. Tein n. 5 kg satsin. Joulua ootellessa..

Vierailija

Gulinarist kirjoitti:
Etikka ei kuulu aitoihin venäläisiin hapankurkkuihin.

Olet oikeassa. Hapankurkut säilötään pitkän kaavan mukaan  maitohappokäymisen avulla.

Etikka- tai suolakurkkuihin laitetaan etikkainen mausteliemi.

Vierailija

Pööh. Aito venäläinen suolakurkku on maitohapatettu. Kaikki etikkalitkussa lilluvat on aivan kamalia. Maitohapateliemi on myös hyvää ja siinä on hyviä bakteereja.

3b) Huuhtele astia hyvin koska tiskikoneesta jää pesuainejäämiä jos et tee itse omaa pesuainettasi.

Tasan seitsemän vuotta sitten

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat