Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (20)

Kysyn öljyn käyttämisestä uppopaistamiseen. Erään käsityksen mukaan vain rypsiöljyä sopisi tarkoitukseen. Lieneekö syynä rasvahappokoostumuksem muutokset kuumennettaessa. Ostaisinko artikkelitoimittaja kommentoida.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Kysyn öljyn käyttämisestä uppopaistamiseen. Erään käsityksen mukaan vain rypsiöljyä sopisi tarkoitukseen. Lieneekö syynä rasvahappokoostumuksem muutokset kuumennettaessa. Ostaisinko artikkelitoimittaja kommentoida.

Paistamiseen käy miltei mikä tahansa ruokaöljy.

Kovin hyvää ja kallista neitsytöljyä ei kannata paistamiseen tuhlata. Siihen kelpaa mikä tahansa halvempi laatu.

Tuosta edellisestä linkistähän sitä tietoa löytyy,
ja sen perusteella on ilmeisesti tämä keskustelukin aloitettu.

Kun noita teema-aiheita kommentoidaan, ne näköjään siirtyvät
suoraan keskustelun aloitukseksi.

Kylmäpuristettuja öljyä ei tietenkään kannata tuhlata paistamiseen,
nehän on tarkoitettu esim. salaatteihin tai ravintolisänä esim.
ruokalusikallinen puurolautaselliseen sekoitettuna.

Kylläpäs täällä on taas tosin tyhmää porukkaa. Että kaikki öljyt muka kävisivät paistamiseen, huh huh.

Kuinka voi olla noin edesvastuuttomia toimittajia, että julkaisee näin paikkansapitämätöntä tietoa öljyistä!?

Lainaus:

Kylläpäs täällä on taas tosin tyhmää porukkaa. Että kaikki öljyt muka kävisivät paistamiseen, huh huh.

Etkö voisi jakaa tietouttasi muillekin? Muuten kommenttisi on täysin turha.

Kasvirasvat sisältävät runsaasti omega-6-rasvoja. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan ne lisäävät oksidatiivisia vaurioita ja tulehduksia elimistössä, mikä lisää sydäntautien riskiä huomattavasti. Käytännössä näitä rasvoja on kaikissa prosessoiduissa ruoissa ja valmisruoissa.

Onko ryspsiöljystäkin olemassa neitsytöljy? En ole sellaisesta koskaan kuullut.
Itse käytän aina oliiviöljyä, jo kaksi vuosikymmentä kreikkalaisia öljyjä jotka ovat parhaita maultaan (mietoja).
Friteeraukseen käy parhaiten rypsiöljy mutta sen makua pidän outona. Eipä tule liikoja friteerattua mitään.
MUTTA aloittaja kysyi uppopaistamisesta, ette vissiin tiedä mitä se on, kun noin hölmöjä vastauksia annatte?
Itse paistan kaiken neitsytoliiviöjyllä, kun montaa sorttia oliiviöljyä ei viitsi ostella. Konkurssia ei ole vielä tullut vaikka hyvä oliiviöljy ei ole mitään halpaa.

Kylmäpuristettua rypsiöljyäkin on.

Oliiviöljy on tuote, jolla saatetaan huijata kuluttajaa. Jopa Italian mafian väitetään huseeraavan bisneksessä. Sitä mukaa kuin Välimeren ruoka on huomattu terveelliseksi myös väärinkäytökset ovat tulleet yleisiksi.
Jaana Airaksinen kirjoitti aiheesta Savon Sanomissa.
Tässä pieni katkelma:

Valtaosa maailmalla myytävästä öljystä kuitenkin pullotetaan Italiassa ja markkinoidaan ja myydään Italiasta käsin italialaisena öljynä.

Italiassa väärennetäänkin oliiviöljyä järjestelmällisesti ja suurimittaisesti. Siellä oliiviöljyyn sekoitetaan halvempia kasviöljyjä kuten auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä. Väärentäminen on teollista mittakaavaa, siis laajaa.

Suomalaisissakin supermarketeissa myytävään erityisen halpaan ”italialaiseen” extra virgin -oliiviöljyyn kannattaakin suhtautua varauksella. Hieno extra virgin -öljy ei voi maksaa vain muutamaa euroa litra.

Oliiviöljyn myynti, puhumattakaan ruuasta yleensä, on valtava bisnes ja siellä muhivat alati yleistyvät väärennökset. Meille myydään jotakin muuta kuin mitä etiketissä tai tuoteselosteessa lukee tai annetaan ymmärtää.

Silti terveellisestä ja maukkaasta oliiviöljystä ei kannata luopua. Mutta tarkkaavaisuutta ja vaivaa hyvän öljyn hankinta vaatii.

Lihavoimani lauseen takana seison!

Minä käytän kotimaista rypsiöljyä yleisöljynä, myös leipomiseen. Sen maku on niin mieto, että sopii mihin vain ja se kestää myös kuumentamisen.

Oliiviöljyä markkinoitiin yhteen aikaan muussa Euroopassa ainoana oikeana ja se oli tosiaan markkinointia eikä muuta. Tosin oliiviöljyn maku tuntuu salaattikastikkeissa, mutta ihan hyvin maistuu rypsiöljykin, kun yrtit ja muut mausteet on keksitty.

Liekö tuo kiistelemisen arvoinen asia koko öljy.
Vanha elli

Kiistelyn tai ei , makuasian tai ei, mutta totuus on, että rypsiöljy ei ole ihmisravintoa vaan jokin raktorin polttoaine.

Rypsiöljy on myrkkyä oliviöljyyn verrattuna.
Rypsiöljy on haitallista sen sisältämän suuren alfalinolihapon pitoisuuden takia, joka estää eikosanoidien luonnollisen synteesin. Paljon parempi vaihtoehto on oliiviöljy, joka sisältää pääasiassa yksityydytettyä oleiinihappoa, jota ihmisen rasvasta on 45 % sekä linolihappoa, mutta erittäin vähän alfalinolihappoa.

Kasvirasvat mm. rypsiöljy tuhoavat immuunijärjestelmää ja aiheuttavat diabetesta. Diabetesliitto suosittaa niitä potilaille, mikä on aivan käsittämätöntä, sillä nykytiedon mukaan kasvirasvat aiheuttavat diabetesta.

Hei!

Itse ostin kaupasta balanssi nimistä ravintolisää, jossa on rypsiöljyä, pellavansiemenöljyä ja hampunsiemenöljyä.Kysymykseni kuuluukin,että jos haluaa itse tehdä öljysekoituksia sisäisesti käytettäväksi niin millä öljyllä voi korvata hamppuöljyn?En nimittäin tykkää tuon öljyn mausta! Millä muulla öljyllä saa omega9:ää?

Tiesittekö muuten,että esim. kookosöljyä ja manteliöljyä voi tehdä myös itse?Löysin Youtubesta ohjeen manteliöljyn ja muidenkin öljyjen tekoon. Ohje versioita on tosin niin monenlaisia,että valinnan varaa löytyy, joka lähtöön. Tämä ohje minkä löysin vaikuttaa ainakin helpolta,joten aion kokeilla tätä.

Tässä linkki manteliöljyn tekemiseen itse:

http://www.youtube.com/watch?v=CG2VqrmplBk

Jos englanti ei taitu niin suomennan ohjeen tähän:

1. Laita noin 250 grammaa manteleita tehosekoittimeen ja jauha mantelit jauhoksi.

2. Ota taikinakulho ja kaada jauhoseos siihen. Ala vaivata jauhoseosta käsin(ihan kuin tekisit pullataikinaa) ja lisää pieniä ruokalusikallisia kylmää vettä jauhoseoksen joukkoon.

3. Jatka jauhoseoksen vaivaamista ja veden lisäämistä niin kauan,että käsiisi ja astian pohjalle alkaa muodostua öljyä.Kun öljyä alkaa muodostua lopeta veden lisääminen.

4. Ota siiviliä ja pullo. Kaada pohjalle muodostunut öljy siivilän läpi pulloon.Jäljelle jääneen mantelimassan voi käyttää esim. ihovoiteena. Säilytä öljypullo valolta suojassa kylmässä paikassa.Itse tehty öljy säilyy noin 6kk.

 

 

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat