Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

ai että!! ryynirieska! ihanaa! ohje on helppo ja simppeli!!

Täällä vaan vilautellaan herkkuja tarjoamatta niitä. Onko reseptikin syöty?

Nyt olen sitten kokeillut sitä ohjetta. Ihan hyvää siitä tuli ja on tosi
helppo tehdä. Äsken maistelin lämmintä rieskaa, voita päälle
tietenkin, ja lasillinen kylmää maitoa palan painikkeeksi :)

Vanha 79 v.

Vierailija kirjoitti:
Onko tuon rieskan paisto-lämpötila todellakin 300 astetta?

Ohjeessa on 225 C..

rj

Mie teen näin;
1 litra piimää
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl ohrajauhoja
2 dl kaurasuurimoita
1 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet, turvota n 2 tuntia,
paista 225 astetta 30 minuuttia.
aina on onnistunut hyvin 😊

Vierailija

Minulla sama ohje kun 19.58 kirjoittajalla. Liotan piimässä rikottuja ohrasuurimoita yön yli ja aamulla paistan makoisan rieskan. Paistolämpö 225-250/ n.30-35min.

Vierailija

rj kirjoitti:
Mie teen näin;
1 litra piimää
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl ohrajauhoja
2 dl kaurasuurimoita
1 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet, turvota n 2 tuntia,
paista 225 astetta 30 minuuttia.
aina on onnistunut hyvin 😊

Tein juuri pellillisen tällä ohjeella, lisäsin vain yhden kananmunan.  Hyvää on! Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Tämä keskustelu toi mieleeni  äidin tekemät aivan ihanan makuiset  Nyrkkirieskat   Tehtiin usein varsinkin kun  muut tuotteet vähissä  On  vielä laktoositon, maidoton ja munaton.

Vierailija

Rieskahan ei missään nimessä ole kitkerää vaikka siihen käyttäsi piimää tai muuta hapanmaitovalmistetta. Makuasiahan se on mutta ohrarieskaan sopii lievästi hapan maku.

Vierailija

Mie teen suunnilleen samalla ohjeella kuin tässä on kerrottu, mutta suolan laitan heti niin myös se ennättää liota kunnolla. Voi olla, että tämä on "korvienväliasia" 😊

sIRP

Olen tehnyt eräänkin piimärieskan ja aina ne on menneet niin että hyvä kun leipoja itse kerkeää jaolle.Eli saa edes muutamaa palaa. Tämän tuoteen voittanutta ei ole, vielä kun tekee munavoin se antaa sille hyvän ja oikean säväyksen.

Tämä rieska munavoi ja Raparprrisoppa on Etelä-Savolaisten juhannus  HERKKU ! ! !

Helena Nyyssönen

Tätä herkkua en ole saanut kuin aikoinaan kotona. Vanhemmat kuolivat 90 luvun alkupuolella ja aikoja sitä ennen. Nyt on kaapissa tähän rieskaan sopivat aineet. Piimää ei ole, mutta on yksi maito joka on hapantunut, käytän sen. Muuten teen reseptin mukaan. Yö ihmisenä laitoin klo 16 ryynit turpoamaan. Joskus klo 22-23 laitan uuniin. Yöllä syön ja sitten nukuttaakin hyvin seuraavaan päivään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat