Vierailija

Onko käsitystä minkälainen tällainen ihminen on?

Kommentit (13)

Käsityksiä varmaan on niin monta kuin meitä ihmisiä on.
Inuviduliasti miettii omia tuntemuksiaan usein ja syvästi,on yksilöllinen,ei seuraa laumaa,ei ole perässäkulkija,tekee oman ajatuskulkunsa mukaan asioita,oman tiensä kulkija,usein juuri taiteilija,joka tekee persoonallista taidetta olipa laji kuin laji.Ei mukaudu esim.taiteessaan muitten mielipiteisiin ja tahtoon.Omaa vahvan näkemyksen tekemisiinsä ja tukeutuu niihin,eli omaan tunteeseensa ko.asiasta.Luovii luovasti.
Innostuva,tutkiva,siis yksilöllisesti luova.
Millainen hän on ihmisenä,kaverina,tuttuna,riippuu niin monesta seikasta lapuudesta asti.
Hieman tai paljon erilainen kuin ns.tavallinen normi-ihminen(jota ei kai olekaan),mutta jota kutsutaan sillä nimellä.
Ehkä itsekäs tietyssä mielessä,ainakin toisten mielestä,koska seuraa omaa näkemystään.Luovuus voi myös ilmetä siinä yksilöllisenä,että olemalla individualisti,tulee toimeen mainiosti muitten kanssa toimeen vaikka on omaa mieltänsä ja tietänsä seuraava.
Monesti Asperger-ihmiset ovat hyvin vahvoja individualisteja,omaperäisyytensä takia ja siksi,että näkevät oman työnsä hyvin syvältä ja seuraavat sitä ,välittämättä mitä muut sanovat.
Eivät asetu muitten asemaan/eivät kykene,ja siksi heidän tekemisensä on juuri heitä itseään.
Tämä on vain huom.mielipide,ei kinaamisen tarkoitettu kommentti.

Jk.itselläni on ilo tuntea muutama nuori luova individualisti,tai koen heidät ainakin sellaisiksi.Kuvataiteen ja musiikinsaralla ehdottomat persoonat.

Lainaus:

Onko käsitystä minkälainen tällainen ihminen on?

Mitenkä voi lunta luoda jos on esim.käsistään invalidi, holmö avaus jälleen kerran täysin järjettömiä keskusteluja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minäkin olin tuo nro4 luova individualisti Enneagramissa.
Enää ei ole mielessä mitä sen mukaan olin, olen vain tällainen. :D

Lainaus:

Onko käsitystä minkälainen tällainen ihminen on?

Anonyymi 01.12.2012 11:53
Mitenkä voi lunta luoda jos on esim.käsistään invalidi, holmö avaus jälleen kerran täysin järjettömiä keskusteluja!
[/quote]
------------------------------------------------------------------------------
Niinkö sinusta? Ei individualisti tarkoita samaa kuin invalidi :)

Wikipediasta:
Individualismi (lat. individuum 'jakamaton, yksilö') eli yksilökeskeisyys on yksilölähtöinen ajatussuunta tai näkökulma erilaisiin asioihin. Sen vastakohta on kollektivismi.

Lainaus:

Minä olen individualisti ja luovuuttakin löytyy. Mitä sitten?

Jos voit kertoa joitakin pääpiirteitä, jotakin mikä on luonteenomaista idividualistille?

Onko muiden ympärillä elävien ihmisten vaikea ymmärtää individualista henkilöä.

sekopää?

Kas, minäkin olen luova individualisti tuon testin mukaan. Ja joku halusi tietää, että minkälainen sellainen ihminen on. Vaikea kertoa itsestään, mutta olen usein sanonut, että muut tekevät mitä osaavat, minä teen mitä haluan :) Inhoan sellaisia sanoja, kuin : normaalisti, yleensä, standardien mukaan. Nuo sanat ei sovi minulle. En juurikaan tee niin kuin minun odotetaan tekevän, vaan teen niin kuin itse haluan ja parhaaksi näen. Olen kyllä sosiaalinen ja vastuuntuntoinen ja otan muut huomioon.

empaattinen

28/10.2017 Olen myös luova individualisti. Kauneus kaikkine eri viahteineen on luontaista minulle monissa eri asioissa. Olen syvällinen ja sosiaalinen. Vetäydyn välillä omiin oloihini ja pohdiskelen tapahtuneita mielessäni. Olen empaattinen ja ns.vierelläkulkija vaikeuksien keskellä. Koen joskus olevani erilainen ja erityisherkkä.Aistin herkästi toisten ihmisten tuntemuksia ympärilläni. Sanoisinko ihan yes tyyppi!

freesiankukkia

ihana! välillä ajattelee että on yksin omanlaisensa ja siihen uskonkin. mutta tuo kuvaus on kuin minä. näin päälypuolisesti.. voi kumpa saisi oikeassa elämässä tavata kaltaisiaan.

Tulitilkkutäkki

Olenkohan minäkin... Täytyypä testata. On ainakin joku sanonut joskus "omituiseksi", persoonalliseksi, uniikiksi, sitkeäksi oman tien kulkijaksi, "ihmeelliseksi" ihmiseksi... ja vaikka miksi on haukuttu :) ---taiteilija kuitenkin koen olevani ja herkkä--- Teen (tein) kaikkea ja olen kiinnostunut kaikesta maan ja taivaan väliltä (oho - väärin sanottu - myös tuonpuoleisesta!).  Kunpa löytäisin (edellisen kirjoittajan sanomanakin) samanhenkisiä ystäviä... Olennaisinta on, etten siedä rajoituksia!!!  - enkä vääryyttä! 

Haluaisin tutkia ja kehitellä kaikenlaista - olen luova, havainnoiva keksijäluonne - siksi KÄRSiN - kun ei voi, ei pääse -  toteuttamaan --- elämä menee... ohi - liian nopeasti - en päässytkään New Yorkiin, en käymään Parsiisissa tai Afrikan savanneilla katsomassa ihmeellistä luontoa ja sen eläimiä (silittämään gepardia), kokemaan musiikin, luonnon, taiteen, älykkäiden, hienojen (sanan parhaassa merkityksessä) ihmisten vuorovaikutusta. Minulla olisi ollut paljon annettavaa...

Täällä tietokoneen äärellä kuivun ja elän - melkein vain mielikuvitukseni voimalla... olenkohan edes olemassa?

Vierailija

Noin se menee tavallisesti, haaveillen. Tosin olen saanut matkusteluviettini täytettyä, enää ei ole "voimavaroja" lähteä, on saamattomuutaa ja inspiraation puutetta., ikä tuo tullessaan monia asioita mitä ai osannut nuorena edes ajatella. Negatiivisuus saa minut melkolailla ensin surulliseksi ja sitten ihan sairaaksi asti. Sen vuoksi en millään haluaisi ottaa sellaisia  asioita itseeni, en kohdata negatiivisia ihmisiä, mutta elämä tuo niitäkin, haluamatta. On monesti näytetty, osoitettu, että et kuulu meihin tai ylipäänsä olet kummallinen, niin ulkoa kuin sisältä. Kun katson peiliin olen tyytyväinen, vaihtelevasti. Olen taiteellinen, osaan ja voin, kun inspiraatioita riittää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lainaus:

Minäkin olin tuo nro4 luova individualisti Enneagramissa.
Enää ei ole mielessä mitä sen mukaan olin, olen vain tällainen. :D

http://www.namaste.fi/enneagrammi/yhdeksan+eri+persoonallisuustyyppia/lu...
Tässähän ne ominaisuudet pitäisi olla aivan suomenkielisinä.

Kiitos linkistä. Menin ja tein ja löysin  kuvauksesta, tunnollinen, uskollinen  kyseenalaistajan eli numero 6.

Jokin piirre oli vieraampi, mutta aika hyvin se minut paljasti:)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat