Riittääkö sinulle 3-4 minuutin muna, vai onko pidempi parempi?
Oma suosikkini on 6 minuutin muna.
Jos vaikka 10 minuutin ..tai pidempi on parempi.
Isoäitini oli tarkka kolmen ja puolen minutin munan tunnistaja. Ei hän myöntänyt, että munissa on eroja, vaan uskoi, että valkuainen koaguloituu aina kiehuvassa vedessä siinä ajassa. Keittiön kellossa oli sekuntiviisari ja aina niitä aikoja testattiin. Luulen, että neljän minutin munan keltuainen on vielä kokonaan löysä. Se pn paras aika.
Syksyllä puhelin soi munien kiehuessa. Meni 15 minuttia ja ajattelin, että pilalle menivät, mutta kuorittuina leikkautuivat hienosti eikä maussa ollut moittimista.
Jos vaikka 10 minuutin ..tai pidempi on parempi.
Minä pidän kyllä hieman löysemmästä munasta.
Isoäitini oli tarkka kolmen ja puolen minutin munan tunnistaja. Ei hän myöntänyt, että munissa on eroja, vaan uskoi, että valkuainen koaguloituu aina kiehuvassa vedessä siinä ajassa. Keittiön kellossa oli sekuntiviisari ja aina niitä aikoja testattiin. Luulen, että neljän minutin munan keltuainen on vielä kokonaan löysä. Se pn paras aika.
Syksyllä puhelin soi munien kiehuessa. Meni 15 minuttia ja ajattelin, että pilalle menivät, mutta kuorittuina leikkautuivat hienosti eikä maussa ollut moittimista.
Keitän n.10minuuttia-ei liian löysä.
Siis kananmunasta kyse??
Keitetään 1 minuutti ja sitten pois levyltä. Annetaan muhia 10 minuuttia ja valmista on.
Ravinteet säilyy parhaiten.