/etlehti.fi/s3fs-public/discussion_topic_image/original_20114.jpg?itok=zYPGpLSE)
Tämän vanhan reseptin sain kauan sitten lastenhoitajaltamme. Siksi määrät ovat grammoina. Ohje sopii minulle, kun haluan tehdä asioita tänään enkä huomenna ja tämä taikina on todella leivottava heti, kun se on valmis. Piparit saavat olla vähän tavallista paksumpia. Tulos on rapsakka.
100 g siirappia
200 g sokeria
250 g voita
1 tl inkivääriä
1,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
Nämä aineet kiehautetaan sen verran, että sokeri sulaa.
Jäähtyneeseen keitokseen lisätään
2 pientä kananmunaa vatkaten puukauhalla
Lisätään
550 g vehnäjauhoja (nykyjauhoja laitoin kyllä hivenen enemmän)
1,5 tl ruokasoodaa
Paistetaan +200 asteessa 8-12 minuuttia uunin mukaan. (Omassani meni siinä 10 min)
Kiitos Vanha elli!
Tuo resepti on minulle just tuikitarpeellinen.
Toivon, että se tänään olisi tällä viikolla. Tonttu Toipilas