Vierailija

Ostamassani jauhelihapaketissa lukee "Paistijauheliha, rasvaa alle 19 %.

Tottahan tuo tietysti on, kun on merkitty, että alle 19 %. Sitä kuitenkin olettaa, että yleensä merkitään yläraja, joka se kyllä tuossakin tapauksessa varmaan onkin. Ajarajaahan ei ole mainittukaan. :)

Mutta mutta... Paistijauheliha-nimikkeellä pyritään luomaan kuva hyvästä jauhelihasta eli myös että se on vähärasvaista verrattuna esim. sika-nautaan. (Mitähän sekin sisältää?) Missä naudanpaistissa rasvaa on läheskään 19% ? Kun katsoo vaikka Fineliltä paistin rasvaprosenttia, ei se ole tuonne päinkään.

Olen usein ostanut ison paistin tarjouksesta ja jauhanut sen. Jauheliha on täysin erilaista. Se on lihaa eikä mitään valkoista moskaa, jota tämäkin 19 %:n "paistijauheliha" on kirjavanaan. Tulen tekemään niin vastakin.

Hiljan oli sanomalehdessäkin asiasta artikkeli. Siinä tuottaja selitti, että paistijauheliha on niin tuttu nimike asiakkaille, ettei siitä haluta luopua, vaikka jauheliha ei paistia olekaan kun osaksi, ehkä 20-30 %. Toki jokainen ymmärtää, ettei kalliin paistin jauhaminen voi laskea sen hintaa. Mutta tämä huijaus!

Sivut

Kommentit (23)

Ei paistijauhelihassa kuulu olla noin paljon rasvaa.
Ostin tänään lihatiskiltä "irto"paistjauhelihaa ja se oli tosi hyvän näköistä. Yleensä suojakaasuun pakattu ei maistu niin hyvältä kuin irtotavara, joka on samana päivänä jauhettu ja siis tuoretta.

<br /> [quote kirjoitti:

Ei paistijauhelihan ole tarkoitus olla rasvatonta vaan kertoa mistä raaka-aineesta se on tehty!

Niinpä. Paistijauhelihan olisi tarkoitus olla tehty paistista vaan kun niin ei ole kuin nimeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Ei paistijauhelihassa kuulu olla noin paljon rasvaa.
Ostin tänään lihatiskiltä "irto"paistjauhelihaa ja se oli tosi hyvän näköistä. Yleensä suojakaasuun pakattu ei maistu niin hyvältä kuin irtotavara, joka on samana päivänä jauhettu ja siis tuoretta.

Lihassa on rasvaa! Mitä ihmeen potaskaa täällä oikein selität???

Lainaus:

Ei paistijauhelihassa kuulu olla noin paljon rasvaa.
Ostin tänään lihatiskiltä "irto"paistjauhelihaa ja se oli tosi hyvän näköistä. Yleensä suojakaasuun pakattu ei maistu niin hyvältä kuin irtotavara, joka on samana päivänä jauhettu ja siis tuoretta.

Missä on niin hyvä palvelu, että saa irtojauhelihaa? Ainoassakaan marketissa ei sitä ole täällä tarjolla ja erillisiä lihakauppojahan ei enää ole. Minä myöskään en pidä kaasuun pakatuista, mutta kun muuta ei ole saatavana.

Lainaus:

Naudanliha on entinen lypsylehmä.

Sen liha on maukkaampaa kuin näiden tehokasvatettujen lihakarjaeläinten.

Kyllä tossa aloittaja on täysin pihalla ajatuksineen. Parasta lihaa on sikanauta jossa on runsaasti terveellistä rasvaa. Kuka haluaisi ostaa pelkää paistijauhelihaa????

Lainaus:

Ostamassani jauhelihapaketissa lukee "Paistijauheliha, rasvaa alle 19 %.

Tottahan tuo tietysti on, kun on merkitty, että alle 19 %. Sitä kuitenkin olettaa, että yleensä merkitään yläraja, joka se kyllä tuossakin tapauksessa varmaan onkin. Ajarajaahan ei ole mainittukaan. :)

Mutta mutta... Paistijauheliha-nimikkeellä pyritään luomaan kuva hyvästä jauhelihasta eli myös että se on vähärasvaista verrattuna esim. sika-nautaan. (Mitähän sekin sisältää?) Missä naudanpaistissa rasvaa on läheskään 19% ? Kun katsoo vaikka Fineliltä paistin rasvaprosenttia, ei se ole tuonne päinkään.

Olen usein ostanut ison paistin tarjouksesta ja jauhanut sen. Jauheliha on täysin erilaista. Se on lihaa eikä mitään valkoista moskaa, jota tämäkin 19 %:n "paistijauheliha" on kirjavanaan. Tulen tekemään niin vastakin.

Hiljan oli sanomalehdessäkin asiasta artikkeli. Siinä tuottaja selitti, että paistijauheliha on niin tuttu nimike asiakkaille, ettei siitä haluta luopua, vaikka jauheliha ei paistia olekaan kun osaksi, ehkä 20-30 %. Toki jokainen ymmärtää, ettei kalliin paistin jauhaminen voi laskea sen hintaa. Mutta tämä huijaus!


Riippuu siitä mistä sen lihasi ostat. Ostan aina kaikki lihat irtomyynnistä ja Stockan herkusta.

Lainaus:

Lainaus:

Ei paistijauhelihassa kuulu olla noin paljon rasvaa.
Ostin tänään lihatiskiltä "irto"paistjauhelihaa ja se oli tosi hyvän näköistä. Yleensä suojakaasuun pakattu ei maistu niin hyvältä kuin irtotavara, joka on samana päivänä jauhettu ja siis tuoretta.

Missä on niin hyvä palvelu, että saa irtojauhelihaa? Ainoassakaan marketissa ei sitä ole täällä tarjolla ja erillisiä lihakauppojahan ei enää ole. Minä myöskään en pidä kaasuun pakatuista, mutta kun muuta ei ole saatavana.

Stockan herkusta saa ja montaa sorttia, aina karistaan asti.
Marketeissa en käy koskaan, ei niitä ihan lähellä olekaan, paitsi joku K-market Kampissa.

Lainaus:

Kyllä tossa aloittaja on täysin pihalla ajatuksineen. Parasta lihaa on sikanauta jossa on runsaasti terveellistä rasvaa. Kuka haluaisi ostaa pelkää paistijauhelihaa????

paistijauhis on todella kuivaa, en osta sitä ikinä. A la Stockmann-jauhis on hyvää.

Mitä tuumaatte siitä,kun kaupungin marketti möi jauhelihaa valmiiksi ruskistettuna!!!!!!

Onkohan siinä koira haudattuna,vai peräti hevonen piilotettuna ???????

Asian vierestä.

Minusta kaiken huippu oli se, kun joskus oli myynnissä keitettyjä ja kuorittuja kananmunia. Melko avuton pitää olla, jos ei osaa kananmunia keittää ja kuoria.

Osuustoiminnallisen ketjun paikallinen lihakauppias purki 1990-luvun lopulla yliaikaiset harmaantuneet jauhelihapaketit lihamyllyyn. Heitti päälle rustoja ja ketsuppia. Pari kertaa jauhetusta tuli extra-jauhelihaa ilman tarkempaa tuoteselostetta. Kauppa kävi.

Ja nythän se on todettu (vrt eilinen Kuningaskuluttaja-ohjelma): ainoa paistijauheliha, joka on paistista tehty on Chef Wotkinsin... Muut isojen lihatalojen tuotteet eivät välttämättä sisällä nimestään huolimatta paistia lainkaan, siis 0%!!!! Miksi annamme huijata itseämme näin ja maksamme suolaista kilohintaa rasvasta ja muusta moskasta?

Joku sanoi että sikanauta on hyvää.
Ei ainakaan Hesan ruokakaupoissa.
Jos asuisin hallin lähellä, ostaisin sieltä, mutta en viitsi lähteä kiireessä 15km lihan takia.
Se sikanauta haisee kammottavalle jo paistaessa.
Nykyisin ostan aina vain paistijauhelihaa, josta katson onko se viikko sitten, vai eilen valmistettu.
Maanantaina en osta ale jauhelihaa.

Harvoin ostan Karjalanpaistilihaa, siinä ei ole sitä kammohajua ollut.
Rasvan syön sitten voimariinin muodossa. (eri nimikkeellä)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat