"Musta peruna"

Vierailija

On maailman paras perunalajike. Wärtsilän musta. Se pitäisi saada sinne takaisin. Viljely vähäistä.

" jore 5.9.2011, 14:28

Ierikka on asian ytimessä.Toimitan Sinulle säkillisen Wärtsilän mustaa.
Elvyttäkäämme mustan perunan viljely Värtsilässä.Tavoite voisi olla että muutaman vuoden kuluttua RajanRyssäyksen yhteydessä voitais viettää vaikka Wärtsilän mustan karnevaalia.
Perunaa voi ostaa parin viikon kuluttua Hirvosen tilalta,Liperin Mattisenlahdesta.Puhelin numero,jonka julkistamiseen kysyin luvan,on 050-3448981."

Kommentit (8)

Mustis2
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Huomenta.. En ollut kuullutkaan tuolla nimellä, Wärtsilän musta, mutta kyllä varmaankin samasta perunasta on kyse, täytyypä ottaa selvää.

Vierailija

Värtsilän Musta on eri lajike Kuin Kainuun Musta!  Hirvosella on kainuun Mustan kanta. Värtsilän mustaa voi yrittää tilata puhtaina siemeninä pohjoismaisesta geenipankista. taitaa olla tällä hetkellä aino paikka mistä kyseistä lajiketta saa varmasti. PS kannttaa lukaista sellainen kirja kuin Pohjolan perunat josta selviää vanhojen maatiaislajikkeiden erot.

 

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Sattuipas sopivasti tämä ketju. Mies kävi viimeviikolla Nurmeksessa ja toi minulle tuliaisiksi kolme kappaletta Mustaa perunaa. Nyt aion laittaa ne kasvamaan erilleen muusta perunasta ja katsoa mitä tulee. Toivottavasti myyrät eivät niitä vie. Jos hyvältä vaikuttavat niin ehkä nuo kolme perunaa ovat meillä uuden lajikkeen kantaäidit.

Vierailija

Hienoa Mökin muori!

Muistan lapsuudestani Ruokolahdelta mustan perunan.Se oli muistaakseni hyvin säilyvä ja sitä käytettin piirakan sisustana,ainakin keväisin ja kai alkukesästäkin. Se oli tummaa perunaa ja erottui juuri ja juuri mullasta.Muistelee isomummo

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat