Vierailija

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/02/1710896/poutun-toimitus...

Hevosenlihakohu on joidenkin mielestä turha, sillä itse myynnistä vedetyt tuotteet ovat hyviä. Evirakaan ei puhu terveysriskistä, myös osa asiakkaista ihmettelee tuoteselostekohua.

–Eihän hevosenlihassa ole mitään vikaa! Vävypoika laittaa joskus hevosenlihasta ruokaa ja sehän on hyvää, tuumii City-Marketin lihatiskillä asioiva Annikki Salo.

Lihavalmisteiden joukosta hävisivät tänään kuitenkin Poutun kebab-lastut, jotka tuoteselosteesta poiketen sisälsivät myös hevosenlihaa. Asia kävi ilmi Pouttu Oy:n omissa tarkastuksissa.

–Mehän käytämme hevosenlihaa useisiin tuotteisiimme, muun muassa Kannus-Wursti on suosittu juuri hevosenlihan vuoksi, kertoo toimitusjohtaja Pekka Kosonen.

Virhe on siinä, että kebab-lastujen tuoteselosteessa ei mainita hevosenlihaa, joten kaikki Poutun kebab-lastut vedettiin tänään myynnistä. Mihin sinänsä hyvät valmisteet joutuvat, toimitusjohtaja Pekka Kosonen?

–Ikävä kyllä roskiin, sillä me emme voi enää taata kylmäketjua siinä tilanteessa, kun liha on lähtenyt meiltä kaupan hyllyyn ja kun se ehkä palautuu kuluttajalta tai kaupalta takaisin, sanoo Kosonen.

Pelkästään Poutun hevosenlihatuotteita päätyy roskiin arviolta viisi tuhatta kiloa. Myös muiden kotimaisten valmistajien tuotteet päätynevät saman lain perusteella hävitettäväksi.

–Onhan se harmi, että hyvää ruokaa pitää hävittää, mutta laki on tällainen. Me emme voi sitä minnekään antaa. Mutta ehkä me opimme jotain tästä, arvioi Kosonen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat