Liian korkea verenpaine

Olen 80-vuotias sydämen vajaa­toimintaa sairastava nainen. Lääkitykseni on Ramipril, Furesis, Sotacor ja Disperin. Yläpaine on istuessa 160–190. Kun nousen pystyyn, se kohoaa. Eikö sen pitäisi laskea? Minua myös huimaa ja kaatuilen, minkä on sanottu johtuvan verenkiertohäiriöistä. KiitosLue koko juttu

Liian korkea verenpaine

Kommentit (8)

Tästä verenpaineesta.
Mieheni sairasti jonkinlaista flunssaa tuossa pääsiäisen jälkeen. Oli oikein petipotilaana melkein viikon päivät.
Yhtenä aamuna, aamupalan jälkeen olin talon toisessa päässä, kun kuului kamala rysäys. Luulin ensin, että kirjahylly kaatui, mutta sensijaan mieheni oli kaatunut tajuttomana lattialle, vetäen television päällensä.
Soitin heti hätäkeskukseen. Aikani sanailtuani henkilön kanssa, jonka pitäisi palvella asiakkaita. Siitä ei tahtonut tulla yhtään mitään. Hän pyysi antamaan puhelimen potilaalle!?Siis, miehelle , joka oli tajuton?Sanoin, että hetkinen, kuulinko oikein? Seuraavaksi tämä hätäkeskuksen ihminen sanoi, että kuuluuhan sieltä taustalta ääniä, taitaa olla potilas jo hereillä!Radio oli auki ja on joka ikinen päivä .Pyysin hätäkeskusta nyt jo vihdoinkin lähettämään ambulanssin heti.Sitten seuraavaksi sanottiin, että taitaa kestää noin puolesta tunnista tuntiin, ennenkuin apua tulee.Silloin minulla alkoi kiehua. Sanoin, että haluan tänne osoitteeseen ambulanssin nyt heti.Tiesin, että ambulanssin henkilökunta autoineen asui noin kolmen minuutin päässä.
Ambulanssi tuli. Mieheni vietiin sairaalaan.Hän virkosi aika nopeasti.Verenpainelukemat olivat 253/137.Sokeriarvot olivat koholla, samoin tulehdusarvot.
Olin jo muutaman kerran aikaisemmin mitannut mieheni verenpaineen.Lukemat olivat tosi korkeat.Minulla on kuulemma risa verenpainemittari. Ei se mitään tiedä.
Nyt tuli karu totuus esiin. Ylikorkea verenpaine. Jokainen tietää, mitä siitä voi seurata.Mutta nuo miehet.
Ei millään lääkäriin saati sairaalaan. Tästäkin ambulanssikeikasta. Oltuaan terveyskeskuksen tutkimushuoneessa muutaman tunnin, niin hän jo oli soittanut jollekin kaverilleen hakemaan hänet pois.
Sairaanhoitaja soitti minulle neljä kertaa kotiin ja sanoi että nyt potilas lähti. Ei ehtinyt saada edes reseptiä.
Lääkäri sitten taas vuorostaan soitti minulle ja ilmoitti, että apteekkiin on soitettu verenpainelääkeresepti. Mieheni piti aloittaa lääkkeen ottaminen heti.
Nyt hän syö kiltisti lääkkeensä.Ei tosin mittaa enää verenpainettaan. Pitäisi kyllä, mutta taitaa olla liian suuri asia.
Eräs sairaanhoitajan soitto minulle oli, että onko tämä teidän miehenne aina näin yhteistyöhaluton? En voinu muuta kuin sanoa totuuden: kyllä.
Itse sairastan sydäninfarktin jälkeistä sydämen vajaatoimintaa.Elämän pitäisi olla mukavaa ja helppoa. Aina ei ole. Eikä ole ollut.
Ihmettelin usein, miksi mieheni on niin kiukkuinen ja äreä. Enää en ihmettele mitään.
Terveisin: Vaimo, jonka paineet pitäisi olla kunnossa

Syöttekö paljon makkaraa? Käytättekö runsaasti suolaa ruuissanne? Nauttiiko miehenne alkoholia säännöllisesti? Ettekö harrasta lainkaan liikuntaa esim. päivittäisiä kävelylenkkejä? Onko liikakiloja kertynyt? Jos vastasit Kyllä yhteenkään näistä kysymyksistä, korkean verenpaineen aiheuttaja on selvinnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verenpainetta voi olla vaikka syö kuinka terveellisesti, elää terveellisesti, liikkuu, hoitaa itseään, paineet vain ovat korkealla, silloin ei auta muu kuin lääkitys. Kaikki ei ole omaa syytä ja kaikkeen ei voi vaikuttaa itse omalla elämäntyylillään. Onpa perheen kaikki sisaruksetkin lääkityksellä, nuorimmat kolmekymppisiä.

Anonyymi 3.6 klo 21.54

Nyt vähän soukempaa suuta. Nuo asiat tietää varmasti jokainen. useimmiten kohoneen verenpaineen perimmäinen syy jää selvittämättä eli syytä ei ole! Kyllä nuo em. asiat vaikuttavat painetta nostavasti, mutta turha on syyllistää.

Ainainen negatiivinen stressitila muuttaa koko kehon toimintaa aiheuttaen erinäisiä oireita ja sairauksia, myös korkeaa verenpainetta.
Katsoin taannoin tv:stä dokumenttiohjelmaa, en nyt muista ohjelman niemeä, mutta siinä esitettiin sellainenkin väittämä että kohonnut verenpaine on sydäninfarktin laukaiseva tekijä.

No eihän täällä näytetä tietävän korkean verenpaineen syistä tuon taivaallista!?

Kannattaisi vähentää tuota hiilihydraattien määrää ravinnossa ja ihmeitä rupee tapahtumaan verenpaineelle...

Matala D-vitamiinitaso aktivoi munuaisten angiotensiinijärjestelmää, mikä taas on tehokkain verenpainetta nostava tekijä.

""" D-vitamiinin puute on jo aikaisemmin yhdistetty verenpainetautiin, mutta nyt uusi amerikkalainen tutkimus viittaa siihen, että puutos liittyy myös lievään verenpaineen kohoamiseen. Raportin julkaisee Kidney & Blood Pressure Research -lehti (2012). Suomalainen D-vitamiinin viranomaissuositus on aivan liian pieni, se tulisi nostaa vähintään kymmenkertaiseksi nykyisestä. Riittävä saanti ehkäisisi monia merkittäviä kansantauteja ja jarruttaisi niiden kulkua. D-vitamiini säästäisi miljardeja euroja vuodessa.
Tutkimus oli osa suurta kansallista terveyshanketta, nimeltään 3rd National Health and Nutrition Examination Survey. Tulosten mukaan vähiten D-vitamiinia veressä olevilla ihmisillä (alin neljännes) oli 48 % suurempi todennäköisyys sairastua esiverenpainetautiin kuin niillä, joiden seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) oli suurin (ylin neljännes).
Esiverenpainetauti (prehypertensio) on tila, jossa systolinen paine on 120–139 mmHg tai diastolinen paine on 80–90 mmHg. Tila voi edetä varsinaiseksi verenpainetaudiksi, jossa lukemat ovat vähintään 140/90 mmHg. Yhdysvaltain hallituksen arvion mukaan noin 30 % amerikkalaisista naisista ja miehistä potee esiverenpainetautia. Sen syyt eivät ole kaikki vielä selvillä, mutta siitä syytetään muun muassa ylipainoa, liikunnan puutetta, tupakointia, runsasta alkoholin käyttöä ja sukuhistoriaa. Esiverenpainetauti lisää myös riskiä saada valtimonkovetustauti, sydänkohtaus, sydämen vajaatoiminta, aivohalvaus ja munuaisvika.
Tutkimuksessa seurattiin 9 215 yli 20-vuotiaan henkilön terveydentilaa. Peräti 3 712 henkilöllä (40 %) todettiin esiverenpainetauti. Siihen liittyi pieni S-D-25-lukema, joka oli riippumaton sukupuolesta, rodusta, painoindeksistä (BMI), seerumin kolesterolista, C-reaktiivisesta proteiinista (CRP) ja munuaisten toiminnasta. Tutkittujen henkilöiden otos oli niin suuri, että se edustaa hyvin yhdysvaltalaista väestöä kokonaisuudessaan.
Luonnon D-vitamiini on hyvin halpaa, korostavat tutkijat. Auringonvalo on tärkein D-vitamiinin lähde, mutta se muodostaa paljaassa ihossa D-vitamiinia vain silloin, kun aurinko paistaa niin korkealta, että ihmisen varjo on lyhyempi kuin hän itse. Ravinnossa eniten D-vitamiinia on rasvaisissa kaloissa, kananmunissa ja sienissä. Ravinnosta saadaan kuitenkin liian vähän D-vitamiinia, 3–5 mikrogrammaa (µg) päivässä. Siksi Suomenkin viranomaiset suosittavat nykyään koko väestölle D-vitamiinia purkista ympäri vuoden. Suomessa lastenlääkärit vaativat nostamaan lastenkin saantisuosituksen 50 µg:aan päivässä. Se voi ehkäistä lapsia sairastumasta myöhemmin elämässään diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, syöpään ym. kansantauteihin. D-vitamiini torjuu myös virus- ja bakteeri-infektioita ja lyhentää niiden kestoa, osoittavat monet uudet tutkimukset. """
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2236

Voi Hyvin 2/2012 lehdessä on lääkärin artikkeli verenpaineen hoidosta elintavoilla eli mene kirjastoon lukemaan lehti.

Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä. Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

""" Tässä tänä vuonna julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä C-vitamiini alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä. Vaikutusta voi pitää kohtalaisena.

C-vitamiinilla on myös merkittäviä luustohyötyä. Se on yhdistetty useissa tutkimuksissa parempaan luuntiheyteen, ja pitkässä 17 vuotta kestäneessä seurantatutkimuksessa C-vitamiinilisän käyttö yhdistyi 70 prosenttia pienempään murtumariskiin."""
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=Abstract

Stressi nostaa verenpaoinetta.

Jotkut henkilöt nostavat myös ,
joten seuransa valikoiva pitääkin huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan,
kun välttää stressaavia tyyppejä ja...... trolleja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat