Vanhanajan rusinainen maustekakku?

Vierailija

Hei,

Olen monesti miettinyt, että mikähän oli lapsuuden (n. 60-70-luku) ajan hyvänmakuinen maustekakku.
Se oli mausteisenmakuinen, rusinoita ja ehkä myös voita jonkun verran. Palat olivat kiinteitä, eivät murenneet helposti. Oli maukas...

Kommentit (8)

Vierailija

Lainaus:

Hei,

Olen monesti miettinyt, että mikähän oli lapsuuden (n. 60-70-luku) ajan hyvänmakuinen maustekakku.
Se oli mausteisenmakuinen, rusinoita ja ehkä myös voita jonkun verran. Palat olivat kiinteitä, eivät murenneet helposti. Oli maukas...


Mahtoiko siinä olla myös piimää? Äitini teki joskus tummahkoa maustekakkua jossa oli piimää. Myös rusinoita. Reseptiä en muista. Kanelia siinä oli mausteena.
Ohje löytyy varmaan vanhemmista keittokirjoista. Voita ilman muuta, ei silloin margariinia käytetty, ei ainakaan meillä.
Hae googlella sanalla maustekakku, löytyy varmaan useita vaihtoehtoja, luulisi ainakin. Tai piimäkakku-sanalla?

Vierailija

Hei, tässä yksi piimäkakun resepti.Ohje on vuodelta 1964 Keittotaito nimisestä kirjasta.

Piimäkakku

1kkp öljyä,voisulaa tai margariinisulaa. (kahvikuppia)
3kkp hapankermaa tai piimää
3kkp sokeria
5kkp karkeita vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1kkp rusinoita

Kaikki ainekset sekoitetaan, taikina kaadetaan voideltuun vuokaan
ja kakku paistetaan kauniin ruskeaksi.

ps. harmillisinta on kun näissä vanhoissa leipomisohjeissa ei ole ilmoitettu uunin lämpötilaa eikä paistoaikaa.

Vierailija

Lainaus:

Hei, tässä yksi piimäkakun resepti.Ohje on vuodelta 1964 Keittotaito nimisestä kirjasta.

Piimäkakku

1kkp öljyä,voisulaa tai margariinisulaa. (kahvikuppia)
3kkp hapankermaa tai piimää
3kkp sokeria
5kkp karkeita vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1kkp rusinoita

Kaikki ainekset sekoitetaan, taikina kaadetaan voideltuun vuokaan
ja kakku paistetaan kauniin ruskeaksi.

ps. harmillisinta on kun näissä vanhoissa leipomisohjeissa ei ole ilmoitettu uunin lämpötilaa eikä paistoaikaa.


Ja kkp on puolitoista dl.

Vierailija

Pistin googlelle hauksi pelkän "rusinakakku" ja sieltä tulee reseptiä monenlaista. Niistä jotakin taidan kokeilla minäkin. :)

Vierailija

Lainaus:

Muistan että yhteen versioon laitettiin siirappia.

Löysin sanoilla Mummin maustekakku sellaisen jossa on siirappia. Se on tuttu vuosien takaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat