Vierailija

Hei,

Olen monesti miettinyt, että mikähän oli lapsuuden (n. 60-70-luku) ajan hyvänmakuinen maustekakku.
Se oli mausteisenmakuinen, rusinoita ja ehkä myös voita jonkun verran. Palat olivat kiinteitä, eivät murenneet helposti. Oli maukas...

Kommentit (10)

Lainaus:

Hei,

Olen monesti miettinyt, että mikähän oli lapsuuden (n. 60-70-luku) ajan hyvänmakuinen maustekakku.
Se oli mausteisenmakuinen, rusinoita ja ehkä myös voita jonkun verran. Palat olivat kiinteitä, eivät murenneet helposti. Oli maukas...


Mahtoiko siinä olla myös piimää? Äitini teki joskus tummahkoa maustekakkua jossa oli piimää. Myös rusinoita. Reseptiä en muista. Kanelia siinä oli mausteena.
Ohje löytyy varmaan vanhemmista keittokirjoista. Voita ilman muuta, ei silloin margariinia käytetty, ei ainakaan meillä.
Hae googlella sanalla maustekakku, löytyy varmaan useita vaihtoehtoja, luulisi ainakin. Tai piimäkakku-sanalla?

Hei, tässä yksi piimäkakun resepti.Ohje on vuodelta 1964 Keittotaito nimisestä kirjasta.

Piimäkakku

1kkp öljyä,voisulaa tai margariinisulaa. (kahvikuppia)
3kkp hapankermaa tai piimää
3kkp sokeria
5kkp karkeita vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1kkp rusinoita

Kaikki ainekset sekoitetaan, taikina kaadetaan voideltuun vuokaan
ja kakku paistetaan kauniin ruskeaksi.

ps. harmillisinta on kun näissä vanhoissa leipomisohjeissa ei ole ilmoitettu uunin lämpötilaa eikä paistoaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Hei, tässä yksi piimäkakun resepti.Ohje on vuodelta 1964 Keittotaito nimisestä kirjasta.

Piimäkakku

1kkp öljyä,voisulaa tai margariinisulaa. (kahvikuppia)
3kkp hapankermaa tai piimää
3kkp sokeria
5kkp karkeita vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1kkp rusinoita

Kaikki ainekset sekoitetaan, taikina kaadetaan voideltuun vuokaan
ja kakku paistetaan kauniin ruskeaksi.

ps. harmillisinta on kun näissä vanhoissa leipomisohjeissa ei ole ilmoitettu uunin lämpötilaa eikä paistoaikaa.


Ja kkp on puolitoista dl.

Pistin googlelle hauksi pelkän "rusinakakku" ja sieltä tulee reseptiä monenlaista. Niistä jotakin taidan kokeilla minäkin. :)

Lainaus:

Muistan että yhteen versioon laitettiin siirappia.

Löysin sanoilla Mummin maustekakku sellaisen jossa on siirappia. Se on tuttu vuosien takaa.

rattu

Olisko ollu Ahvenanmaalainen maustekakku, sitä tehtiin ainaki mun kotonani 60-luvulla.

Ahvenanmaalainen maustekakku

2 munaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl siirappia

1,5 tl neilikkaa

1,5 tl kanelia

1,5 tl inkivääriä

1,5 dl rusinoita

1,5 dl sulatettua voita

1,5 dl vahvaa kahvia

0,75 tl soodaa ja 0,75 tl leivinjauhetta

4,5 dl karkeita vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput ainekset yllä mainitussa järjestyksessä ja sekoita sekaisin.

Kaada voideltuun ja jauhotettuun rengaskakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla 45-60 minuuttia. Jos pinta meinaa tummua liikaa, laita päälle leivinpaperi. Tarkista kypsyys hammastikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

peritty ohje

Tässä on edesmenneeltä äidiltä perimäni PIIMÄKAKUN ohje. Kakku on helppo ja nopea tehdä ja sen maku paranee vanhetessaan. Munia ei laiteta kakkuun laisinkaan. Olen tehnyt tällä ohjeella piimäkakku nyt noin 40 vuotta ja kaikki sitä syöneet ovat kehuneet.

4,5 dl piimää

1,5 dl sokeria

1,5 dl siirappia

1,5 dl sulatettua voita tai margariinia

 2 tl neilikkaa, 2 tl kanelia, 3 tl soodaa

1,5 - 2 dl rusinoita

8 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaneli, neilikka, sooda ja rusinat jauhoihin. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun vuokaan. Kypsennä kakkua 175 C noin 50 - 60 min.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat