Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Teen erilaisia puuroja ruuaksi usein , mutta en aamupalaksi. Viimeksi eilen keitin vesipuuroa , johon laitoin edellispäivänä tähteeksi jääneitä mansikoita, mustikoita ja kaurahiutaleita. Joskus laitan luumuhilloa, sekin omaa. Onko jollakin hyviä ohjeita , joita voisi kokeilla. Maitopuuroa keitän harvoin , maite kun ei oikein sovi.
janttukatriina

Sivut

Kommentit (22)

Keitän aamuisin puuroa,
vetehen niinkuin sinäkin
tietysti mikrossa,
kippoon kauranleseet
toisesta purkista hiutaleet
seesaminsiemeniä tee spoon
pellavarouhetta hiukkanen
perästä suolat sopivat.

Kun kaks minsaa puuro kypsyy
otan uunista ja päälle mustikoita
kumoan goji marjat sekoitan,
sitten maustamaton jogurtti
kaiken hyvän suuhun viepi.

Et sillee, voimia saa, monta tuntia hyvin jaksaa!

Joka aamu neljänviljan puuro mikrossa.....kaks minuuttia. Valmiiseen puuroon lisään ruokalusikallisen vehnänalkioita ja tyrnimarjarouhetta samanverran. Tähän vielä itse tehty marjamehu päälle niin kyllä jaksaa iltapäivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keitän ainakin kerran kuukaudessa ruismarjapuuroa.
Varmaan tuttu useimmille, kerronpahan kuitenkin.

Veteen survottuja puolukoita, kun ovat kiehahtaneet lisään karheita ruisjauhoja. Puuron annan kypsyä kerroskattilassa tunnin ainakin, lopuksi sokeria, suolaa ja loraus siirappia. Olen oppinut huonon tavan syödä puuro kermavaahdon kanssa, mutta kun on sitten niin hyvää. Puuro säilyy jääkaapissa, ties kuinka kauan,... jos ei syö:-)

Ennen meillä keitettiin vispipuuroa, toiselta nimeltään tuulipuuroa. Nyt se on aivan unohdettu. Ilmatar

Joka aamu teen kaurapuuron mikrossa ennen töihin lähtöä.Puuron päälle otan pakastimesta mustikoita ja lisäksi pinnalle laitan vielä jotain marjasosetta,esim Pilttiä tms.Tällä jaksaakin sitten aamun klo 9.00 kahvitauolle asti.

Koulussa sain viimeksi joskus viiskyt-kuuskytluvulla marjapuuroa .Se tarjoiltiin kuumana ja kylmän maidon kera,varmasti parasta puuroa mitä koskaan olen syönyt.Sileää ja punertavanruskeaa ei kovin paksua,sisälsi luultavasti puolukoita ja ruisjauhoa,imellettyäkin taisi olla.No en osaa sitä itse tehdä,mutta toisaalta en enään juo maitoakaan voi olla ettei ilman maitoa maistuisikaan.

Kun olin lapsi niin mummo asui kanssamme samassa taloudessa ja huolehti meistä lapsista.
Joka Jumalan aamu mummo keitti kaurapuuroa joka maistui suussani ihan hirveältä.
Silloin päätin että isona en syö ikinä kaurapuuroa, ja päätös on pitänyt.

Mutta vatkattu marjapuuro, joko punaisista viinimarjoista tai puolukasta, seassa mansikoita--- voi kun on hyvää!
Samoin riisipuuro mustikkakeitolla----herkkua!

En syö puuroja, siis viljapuuroja. Ne turvottavat vatsaa ja se tuntuu ikävältä, kun suurin osa työstä on istumatyötä. Viljasat tulee myös väsynyt olo.
Karppaan ja se parantaa oloa. Keliaakikolle ei monet viljat sovi.

Taatusti tarpeeksi haudutettu

Puuro karkeista ruisjauhoista näppituntumalla.

Vettä tilanteen mukaan. Vesi kuumennetaan noin 70 asteiseksi. Veteen lisätään vähitellen ja koko ajan sekoittaen vispaamalla karkeita ruisjauhoja niin että saadaan sopivan notkean sakea puuro. 

Puuro laitetaan 70 asteiseen uuniin ja annetaan hautua noin 2½-3 tuntia. 

Puurokattila otetaan uunista ja tarkistetaan sakeus. Nyt puuro saa olla notkeahkoa puuroa ja tarvittaessa lisätään kuumaa vettä. 

Tässä vaiheessa voit lisätä muut  raaka-aineet, kuten marjat, tai hedelmät.

Laita puuro  kunnolliseen uunivuokaan. Hauduta puuro  sähkölieden uunissa matalassa noin  120 asteen lämpötilassa. Anna hautua kypsäksi noin 2-3 tunnissa. 

Vierailija

Joka aamuinen puuroni: kulhoon 3dl vettä ja siihen 3 rkl turvotettuja chiasiemeniä, hiukan vajaa 1 dl kauraryynejä, 1 tl pellavarouhetta ja n. 0,5 dl kauralesettä ja mikroon 6-7 minuuttia. Valmiiseen puuroon sekoitan 3 kukkuraa ruokalusikallista puolukkaa ja yhden ruokalusikallisen aroniaa sekä n. 0,5 dl heraproteiinijauhetta ja kukkurateelusikallinen hunajaa. Nam ja vatsani kiittää. 

Vierailija

Sinun puurolla pärjää kyllä iltapäivään. Aronian ja marjat kyllä mielellään syön joskus pääivällä, mutta puuro on aamulla liian täyttävää. Paljonko ajattelet kaloreita tulevan päivän mittaan?  Minulla välipalat pahinta. Hunaja on kyllä leivällä hyvää.

Vierailija

Minun joka-aamuinen puuroni koostuu Fazerin sadonkorjuu ryyneistä joissa on mukana erilaisia siemenä. Teen tämän mikrossa ja vain itselleni joten  1/2 dl ryynejä , noin 1dl vettä. Valmiiseen puuroon lisään marjarouhe seostani n. 1 ruokal. sekä vehnänleseitä samanverran. Kaiken tämän komeuden päälle kaadan keittämääni mustikkasoppaa  koska en käytä maitoa.  Hyvin olen pärjännyt ja jaksanut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sinun puurolla pärjää kyllä iltapäivään. Aronian ja marjat kyllä mielellään syön joskus pääivällä, mutta puuro on aamulla liian täyttävää. Paljonko ajattelet kaloreita tulevan päivän mittaan?  Minulla välipalat pahinta. Hunaja on kyllä leivällä hyvää.

En ole koskaan kaloreita laskenut ruuistani, en edes osaa niitä laskea kun ei ole tarvinnut edes opetella. Välipaloja en syö ja tuo hunaja on lähes ainoa makea mitä päivän aikana normaalisti syön, joskus pieni itsetehty pulla jossa ohjeesta puolet vähemmän sokeria ja sekin fariinisokeria tai joku muu itse tehty vähäsokerinen leivonnainen. 

Kääretortut teen niin että sokeria tulee vain vähän ripoteltuna leivinpaperille jolla käärin tortun, taikinaan tulee hunajaa.

Tuon puuron lisäksi syön itsetehdyn lämpimän ruuan ja iltapalan , muuta en tarvitse. 

Poikkeuksena on pitkät yli 4 tunnin pyöräretket, niille otan eväät mukaan.

t.   Kommentin  9/11 | klo 9:07 | 28.5.2022  kirjoittaja

Vierailija

Minun aamupuurossani on ruokalusikallinen pellavansiemenrouhetta,  kauraleseitä, kaurahiutaleita.  Nesteenä  puolet laktoositonta maitojuomaa ja toinen puoli vettä.  Mikrossa kypsennän.

Valmiin puuron päälle ruokalusikallinen rypsiöljyä, pari rkl raejuustoa,  erilaisia marjoja (kirjo on laaja, kun vielä itse pystyn marjat poimimaan).  Itse tehtyä tyrnirouhetta lisäksi niin kauan, kuin sitä syksystä riittää.

Tällä pärjään pitkälle  ja vatsakin kiittää.

Edelliselle kirjoittajalle ja toisillekin tiedoksi, että  kun kääretorttulevyn kumoaa keittiöpyyhkeen päälle, niin ei tarvitse  siihenkään sokerijauhoa. 

Nimim.  sokerin ja suolan käyttö minimissä

Vierailija

Kääretorttu on erinomainen itse tehtynä. Minä syön sokeria ja suolaa, molempia reilusti.  Minun harmini on välipalat joita en tarvitse. Jälkiruokia aina marjoista tai hyvää jäätelöä. Jugurtistakaan en välitä. Voita käytän reilusti, muuten vaikuttaa ettei ruoka maistu. Töissä ollessa nuorena söin aina aamulla kokonaisen aterian lämmintä ruokaa, kiitos äidilleni. Tulin nimittäin vasta illalla myöhään joko töistä tai opiskeluista kotiin. No silloin ei ollut haittaa mitä söi. Nyt vaan tulee liikaa syötyä, mutta laihtuminenkin kyllä onnistuu. Sinulla pitkät pyörälenkit liikuntaa runsaasti. Minä käytän hyötyliikuntaa. No tämä meni nyt vähän puurosta velliksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minun aamupuurossani on ruokalusikallinen pellavansiemenrouhetta,  kauraleseitä, kaurahiutaleita.  Nesteenä  puolet laktoositonta maitojuomaa ja toinen puoli vettä.  Mikrossa kypsennän.

Valmiin puuron päälle ruokalusikallinen rypsiöljyä, pari rkl raejuustoa,  erilaisia marjoja (kirjo on laaja, kun vielä itse pystyn marjat poimimaan).  Itse tehtyä tyrnirouhetta lisäksi niin kauan, kuin sitä syksystä riittää.

Tällä pärjään pitkälle  ja vatsakin kiittää.

Edelliselle kirjoittajalle ja toisillekin tiedoksi, että  kun kääretorttulevyn kumoaa keittiöpyyhkeen päälle, niin ei tarvitse  siihenkään sokerijauhoa. 

Nimim.  sokerin ja suolan käyttö minimissä

Juu, entisenä "kyökkipiikana" kyllä tiedän tuonkin tavan tehdä kääretorttua, mutta henkilökohtaisesti en ole koskaan sitä käyttänyt enkä käytä koska en koe sitä hygieeniseksi. Leivinpaperiin käärittynä säilytän jääkaapissa. 

Vierailija

Valmistin omanlaiseni puuron: paiston broilerin jauhelihaa, upotin sen kypsymään mausteiden kera vähäiseen  liemeen johon laitoin pakastepinaattia, pussillisen keittovihanneksia, tötsän kaurakermaa, suolaa, kurkumaa, paprikajauhetta ja lopuksi pakasteherneitä, kiehautin ja valmista ja niin hyvää.

Vierailija

Vierailijalle klo. 13.21

Olihan meillä joskus ketju jossa joku kysyi miten perunat keitetään!!!

Joten ollaanpa suvaitsevaisia näitten mummujen ja vaarien kysymysten suhteen. Mitä muuten itse tykkäät siitä ohjeesta jossa neuvottiin ,ettäCoga-cola on paras vessanpytyn puhdistusaine? Jostain viisaasta lehdestä osui tuo ohje silmiini, mutta en ole kokeillut.

Vierailija

Niin fosforihappoa ja sitruunahappoa sisältävä  kokis, voisi kyllä käyttää näitä aineita sellaisenaan pesuus, mutta "

virvoitusjuoman avulla voi esimerkiksi poistaa tahroja vaatteista ja ruostetta metallista. Etenkin veri- ja punaviinitahrojen tiedetään lähtevän Coca-Colan avulla helposti. Kolajuomalla voi myös tappaa kasveissa olevia tuholaisia tai puhdistaa vessanpöntön tehokkaasti. Juomalla voi  puhdistaa likaiset kaakelit saumoineen.  Kokiksen avulla voi poistaa vedenkeittimen kalkkisaostumat tai pestä ikkunat kirkkaaksi. Vinkit tarjoili Blossom-sivusto."

Puuroa on hyvä syödä pieniä määriä. Tuli mieleen makaronivelli ja riisivelli sieltä kaukaa keittokirjojen sivuilta. Kaikki hyviä ruokia.

Jos ei kiinnosta puuro tuota yhtä lukijaa niin valmista velliä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei voisi vähempää kiinnostaa puurokeskustelut- ja ohjeet, tai mitä kukin puuroonsa laittaa.

Hittojako täällä sitten teet! mee tuijottamaan vaan omaan napasi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat