Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Artikkelin pohjalta... Jos todella haluaa itsensä myrkyttää, niin punariisi käy tähän hyvin.

Kyseessä ei ole punavärinen riisi, vaan riisissä esiintyvä punahome Monascus purpureus. Tämä punaväri on kuulunut vuosisatoja kiinalaisen keittiöön. Sillä on värjätty ruokia, mm. kuuluisaa Pekingin ankkaa. Tämä punainen ihmeaine on itse asiassa sama kuin statiini. Sen molekyyli on rakenteeltaan lähellä lovastatiinia, joka on Mevacor-lääkkeen vaikuttava aine. Punariisillä on samat sivuvaikutukset kuin millä tahansa statiinilla.

Yhdysvaltojen armeija tutkii systemaattisesti kaikki myrkyt, joita esiintyy maailmassa. Punariisi kiinnitti tutkijoiden huomion aikoinaan, koska sitä syöneet eläimet kuolivat. Havaittiin, että punariisissä oli aine, joka esti HMG-CoA reduktaasi entsyymin toiminnan. Entsyymi on tärkeä kolesterolin valmistukselle.

Vierailija

Mielenkiintoista. Oletko itse alan ammattilainen vai vain muuten asiasta kiinnostunut? Ajattelen vain, että terveyspalstalääkäri ei maininut tällaisesta, että onko ihan ns. yleistä tietoa?

Vierailija

Tuo tieto, että punariisin punahome on samantyyppistä ainetta kuin statiineissa, on yleistä tietoa ja vieläpä faktaa. Statiineita huonommaksi sen vain tekee se, ettei annosta voi mitenkään kontrolloida eli et voi tietää paljonko sitä saat, toisin kuin turvallisesti lääkkeeksi tehdyssä tuotteessa.

Vierailija

http://ravintojaterveys.kotisivukone.com/58

......Yllä esitetyt tutkimukset osoittavat, että punariisi voi parhaassa tapauksessa suojata sydäntä. Ne myös osoittavat, että huonoimmassa tapauksessa punariisi voi tuhota munuaiset ja vaurioittaa lihakset. Punariisissä oleva monakoliini K reagoi ilmeisesti samalla tavalla muiden lääkkeiden kanssa kuin lovastatiini -lääke. Koska eri kaupallisissa punariisivalmisteissa on valtavia eroja monakoliini K –pitoisuuksissa, on riski vaarallisista yhteisvaikutuksista ilmeinen joillakin valmisteista. Punariisi sisältää täten samankaltaisia riskitekijöitä kuin juuri markkinoilta vedetty Full Contact Max Potency –valmiste, jossa oli Viagran kaltaista lääkeainetta.

Punariisin käyttöä ei voi suositella yllämainittujen tekijöiden vuoksi. Jos punariisiä joku haluaa kuitenkin riskeistä huolimatta käyttää, on syytä ilmoittaa asiasta lääkärille, jotta on edes mahdollista välttää mahdollinen punariisin vaarallinen yhteisvaikutus lääkkeiden kanssa.......

Vierailija

Söin aiokoinani punariirsivalmistetta ja kolesterolitaso kyllä laski. Mutta tietenkin se nousi taas kun tabletit loppuivat. Nyt olen saanut simvastatin-reseptin mutten ole vielä aloittanut koska en ole aivan varma että pitääkö tot. kol-arvolla 7.3 alkaa syödä statiineja (LDL:4.8; HDL:1.9). Kolesterolilääkityksen tarpeellisuudesta ollaan er mieltä, riippuu keneltä kysyy.
"to be or not to be"

Vierailija

Ehkä tuo lehtiartikkeli, jonka pohjalta keskustelu on aloitettu,
olisi voinut olla ihan alussa, niin tiedetään mistä puhutaan:

Terveys
Kolesteroli alas riisillä ja teellä
Miehelleni ei sovi kolesterolilääkitys vaikeiden sivuvaikutusten vuoksi. Lääkäri kehotti kokeilemaan punaista riisiä ja vihreää teetä. Emme vain tiedä, minkä verran riisiä on hyvä syödä päivässä? Onko siihen olemassa suositusta?

Punaista ja vihreää

Vastaus
Punariisihän on ehtaa ainetta. Riisin päälle ripotellaan tiettyä rihmasientä, ja viljelmä saa käydä pari viikkoa. Sieni värjää riisin punaiseksi ja tuottaa monakoliinia, joka on rakenteeltaan samanlainen kuin lovastatiini, kolesterolilääke.

Punariisikapseleissa monakoliinia on verraten vähän, mutta jos on herkkä statiinin hoitovaikutukselle, saattaa pari kolme punariisikapselia päivässä laskea kolesterolia aika paljonkin. Jotkut potilaat kertovat sietävänsä punariisiä, vaikka eivät statiineja sietäisikään.

Mitä vihreään teehen tulee, niin tehoaineita on siinäkin. Tärkein niistä on antioksidantti, josta käytetään lyhennettä EGCG. Jos japanilaisilta kysyy, he vannovat myös teen terveysvaikutusten puolesta. Monet heistä juovat litrakaupalla teetä päivässä.

Varmaksi ei teen terveysvaikutusta verisuonitautien ehkäisyssä tai hoidossa voi todistaa kukaan. Jos vihreään teehen viehtyy ja sen voimaan uskoo, on viisainta nauttia se nimenomaan teenä, juomana.

Vierailija

Meidän perhe:

"Nimi ja historia
Punariisi eli punainen riisi on homehdutettua riisiä, jota Aasiassa on vuosisatoja käytetty ja käytetään edelleen pieniä määriä muun muassa lihan ja kalan maustamiseen ja värjäämiseen. Lisäksi sitä on Aasiassa perinteisesti käytetty lääkkeenä vatsavaivoihin ja parantamaan verenkiertoa. Punariisistä käytetään myös seuraavia ulkomaalaisia nimiä: Red Yeast Rice ja Beni-Koji.

Punariisin valmistuksen yhteydessä syntyy voimakkaan punaista väriainetta, josta punariisi on saanut nimensä. Riisiä valmistetaan siten, että Monascus-sukuun kuuluvaa rihmasientä laitetaan keitetyn riisin päälle ja riisiä seisotetaan lämpimässä tilassa muutaman viikon ajan. Valmistuksen yhteydessä rihmasieni tuottaa voimakkaan punaista väriainetta. Homehdutetut ja punaisiksi värjäytyneet riisinjyvät kuivataan ja jauhetaan."

Vierailija

Lainaus:

Söin aiokoinani punariirsivalmistetta ja kolesterolitaso kyllä laski. Mutta tietenkin se nousi taas kun tabletit loppuivat. Nyt olen saanut simvastatin-reseptin mutten ole vielä aloittanut koska en ole aivan varma että pitääkö tot. kol-arvolla 7.3 alkaa syödä statiineja (LDL:4.8; HDL:1.9). Kolesterolilääkityksen tarpeellisuudesta ollaan er mieltä, riippuu keneltä kysyy.
"to be or not to be"

http://www.nettiet.fi/forum/terveys/1154-Kolesteroliriesa.html
Kolesterolikeskustelua, jos olet siitä kiinnostunut :)

Vierailija

Anonyymille 17.03, kyllä tuo kokonaiskol ja LDL ovat ehdottomasti liian korkeita riippumatta siitä, onko muita riskitekijöitä.

Vierailija

Ei tuo kolestroliarvo ole mikään korkea. Kolestrolilla ei ole juurikaan mitään merkitystä sydän ja verisuonitauteihin. Lääkkeiden syönti on siis aivan turhaa. Kukaan ei ole vielä kuollut korkean kol. takia.

Vierailija

Korkea kolesteroli on selkeä riskitekijä ajatellen sepelvaltimotautia ja sydäntapahtumia. Se on fakta ja siitä on todestattavasti näyttöä. Ymmärrätkö edes, mitä kolesteroli verisuonissa aiheuttaa? Ja mikäli ihmisellä on myös sokeri-, ylipaino- tai verenpaineongelmaa, koleterolin hoitaminen on ehdottoman tärkeää. Ja erityisesti se on sitä diabeetikolla. Arvot on saatava selkeästi alemmas, ja usein paras lääke on statiini, mikäli ruokavalioremontti ei tehoa.

Vierailija

Tuttavani, joka oli juonut paljon vihreää teetä,sai kohonneet veren maksa-arvot tämän takia. Lääkärin kehotuksesta hän joutui lopettamaan vihreän teen nauttimisen. Käsitykseni mukaan statiinilääkityksestäkin voivat maksaentsyymiarvot kohota.

Vierailija

Lainaus:

Anonyymille 17.03, kyllä tuo kokonaiskol ja LDL ovat ehdottomasti liian korkeita riippumatta siitä, onko muita riskitekijöitä.

Älä hulluja horise. Lukema on täysin kohtuullinen!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat