Millaisia kimppuja keräät?

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Hei,

kesä on luonnonkukkien aikaa. Millaisia kukkakimppuja sinä keräät?

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Tykkään kaikista kukista mitä vain on onni löytää. Kauneimmalta näin juhannuksen korvilla maljakossa näyttävät apilankukat ja sinikellot.

Vierailija

Hei. Juhannuksen aikaan keräilen kukkakimppuun kaikkea mitä löydän, päivänkakkarasta koiranputkeen. kimpustan saattaa löytyä niitykaunokkia, ratamoa, hiirenvirnaa , vuohenkelloa/ kissankelloa, ja erilaisia heiniä ja apilaa. Enää en ole löytänyt kissankäpälää , varmaan se ei ole kasvin oikea nimi mutta kukat ovat joko valkoisia tai vaaleanpunaisia ja kissankäpälän muotoisia. Eää niityiltä ei löydy läheskään niin paljon kukkasia kuin ennen . Muistan kuinka lapsena ja vielä vähän vanhempanakin pystyi vaivatta tekemään kukkaseppeleen erilaisista kukkasista nyt ei.
Tärkeintähän on säilyttää edes joitakin luonnonkukkia tuleville sukupolville.
janttukatriina

Vierailija

Kieloja alkukesästä
Juhannukseksi portin pieleen Villilupiineja
Kaffepöytään Lemmikkejä

Vierailija

Asun lähiössä, jossa on metsiköitä ja niittyjäkin jäljellä. Minun ei tule kukkia poimittua, kävelylenkeillä kylläkin kasveja bongailen ja ihailen. - Olen iloinen siitä, että kouluaikanani jouduin keräämään sentään 80 kasvia. Omat lapseni eivät tunnista edes monia yleisimpiä kukkia, kun ei heidän kouluaikanaan ollut kasvien keruu enää pakollista.

Vierailija

Tykkään yli kaiken kieloista ja sinikelloista, sitten ne kirkkaan, "kiiltävän" keltaiset (ehkä kulleroita?), ja päivänkakkarat ovat myös melko kauniita.

Vierailija

Tässä minun kesäinen "rikkaruoho"kimppuni.

Luontohan se pitkälti sanelee millaisia kimppuja mihinkin aikaan saa tehdyksi.
Valkovuokoista se alkaa ja päättyy pihlajanmarjaoksiin.
Kaikenlaiset kukat, heinät ja oksat sopivat kesäisiin kimppuihin.
Mielikuvitusta ripaus mukaan.

Vierailija

Juhannuksen taikaanhan kuuluu kerätä kolmen tien risteyksestä 7 kukkaa ja laittaa tyynyn alle niin näkee sulhasen tai morsiammen unessa.
Kerroin tästä taiasta jo pari vuotta sitten lapsen lapsilleni ,muuttaen sen verran ,että unessa näkee ystävän.
Lapset silloin 10-12. Voi sitä intoa lähteä etsimään 7 kukkaa. Ystävää ei kuulemma unessa kylläkään näkynyt.
Nyt samat lapset ovat siis vanhempia ja kun he tulevat taas juhannuksena luokseni ,he nyt jo kyselivät haetaanko kukkakimput. Nyt kerroin jo ,että saattaa nähdä sen tyttö- tai poika ystävän ja nythän jännittääkin enemmän.
Viime kerran kukkia kerätessämme huomasin ,ettei nykyään ole niinkään helppo tehtävä löytää 7 erilaista kukkaa juuri 3 tien risteyksestä.Piti mennä aika kauas.
Tänä kesänä on varmaan helpompaa löytää ,kun kesä on mielestäni aikaisessa ,ainakin täällä Savossa.
Isovanhemmat kertokaahan näitä perinteitä lapsenlapsillenne .Meillä ainakin ne aina kiinnostavat ja haluavat kokeilla niin näitä juhannustaikoja kuin uuden vuoden taikojakin.

Itse kerään seka kimppuja ja tarkasti seuraan aamulenkillä mitä uusia kukkia on tullut, sekä ihastelen niitä keräämättäkin. Asun pikkukaupungissa ja lenkkipolkuni kulkee niittyjen ohi.

Vierailija

Ps: juhannustaika jutun kirjoitti nim. Rusina ,joka ei koskaan saa lähtemään juttuaan muuta kuin anonyyminä .EAAikä aina muista lisätä nimmmaria perään.

valmatar
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Pidän luonnonkukista; sinikellot, niittyleinikki, päivänkakkara, siankärsämö ja muita. Kerään ja laitan kimppuja maljakkoihin niin huoneeseen kuin uloskin !
En löytänyt tuolta runsaasta kuvastostani niitä juhannuskuvia , joissa on "kaikkia" kukkia . Ystävä tulee ihan käymään, pitää lopetella ...

Vierailija

Luonnonkukat ovat kauniita, mutta missä allergiasta kärsivä voisi pitää kukkia?

Vierailija

Eri vaiheessa kesää erilaisia kimppuja. Juuri toin lenkiltä kotiin niittyleinikkikimpun, joka terästetty pitkillä heinänkorsilla. Yksinkertainen mutta kaunis. Ajattelen minkä kimpun vien juhannuksena vanhempien haudalle, mutta ei ole vielä selvillä. Äitienpäivänä on aina selvää viedä valkovuokkoja, ei kaupasta ostettuja ruusuja.
seija

Vierailija

Joissakin paikoissa pellonreunalla kasvaa isoja ryhmiä Keto-orvokkia, sitä haluan kerätä joka kesä. Minulla on tuttava hoitokodissa ja hän pitää kovasti sellasesta kimpusta, niinpä vienkin lähipäivinä hänelle niitä.

Vierailija

Kerään horsmia, koiranputkia, nuoria haavanoksia, kauniita erilaisia niittyheiniä, kuivaan ne ja annan talvella parhaimmalle ystävälleni, kanille! Hyötyä molemmille!

katrinka
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

En yleensä kerää kimppuja koska olen kesällä melkein aina ulkona mökillä ja ihailen kukkia luonnossa. Juhannuksena tein kuitenkin poikkeuksen.

Tuossa kimpussa on lupiinia, harakankelloa, päivänkakkaraa, koristevadelmaa ja jotain vaaleanpunertavaa kärsämöä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat