Orvokkisi, minkälaisia?

Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Orvokkien väri- ja muotokirjo on niin mahdottoman moninainen,että tehdäänkö niille oma ketjunsa yhteisesti ihailtavaksi?

Tässä pata, johon hajoitin kahden pienen amppelin taimet. Oli ängetty kolme tainta aina yhteen ja nyt ne täyttävät koko padan. Olin ostanut amppelit muistaakseni heti pääsiäisen jälkeen.

Sivut

Kommentit (51)

marjutti
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Orvokki on ensimmäinen kukka,jonka keväällä laitan maahan.
Äitini rakasti sinisiä orvokkeja,istutan niitä aina kevään merkiksi hänen haudalleen.

Sarmuusa1
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

"Orvokkini tummasilmä, kultasydän pieni....!

Minulla kasvaa orvokkeja joka kesä. Nämä viihtyvät vanhassa lampaiden sytöttökaukalossa melkoisen paahteisella paikalla.
Ihastuin tuohon "röpelöreunaisen" sinisen kukan malliin kovasti. Se on voinut oikein hyvin niin kukkapenkissa kuin astioissakin.

samettiruusu
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Orvokkeja pitää olla...Neo ovat niin kiitollisia kasveja,kun jaksavat kukkia toukokuusta jopa marraskuulle.Ei ole kylmän arka.Laitan niitä aina kukkapenkkiini ja -laatikkoon erivärisinä.Löysin tiedostostani kuvan,jossa on päivämäärä:3.1.2011

samettiruusu
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Orvokki on siinä mielessä kiitollinen kukka,että se kukkii alkukesästä pitkälle syksyyn ja kestää kylmyyttä.Etsin tiedostostani kuvan,jossa on päivämäärä:3.11.2011

Vanha elli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Vähän aikaa sitten ostin yhden ainokaisen taimen torilta ja pistin sen tyhjentyneeseen pikkuamppeliin. Nyt se on täyttänyt purkin ja olen sitä monta kertaa jo lyhentänyt ja harventanutkin.

Olen usein syyllistynyt istuttamaan orvokkeja liian tiheään niin, etteivät mahdu kunnolla kasvamaan ja härmäkin tulee sellaiseen kasvustoon helpommin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat