Harrastuksena luonto

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Kun tuohon liittää valokuvauksen, on siinä toimintakenttää pitkäksi aikaa.

Itselläni päällimmäinen harrastus on luonnossa liikkuminen ja valokuvaus. Siinä voi itse määrätä tahdin itselleen sopivaksi. Kaiken lisäksi se on terveellistä...

Laitanpa tähän liitteeksi tunturikurjenherneen kuvan, vaikka kuva ei olekaan tunturialueelta. Tätä kukkaa tapaa etelänpänäkin. Kun ensimmäisen kerran kuvasin tätä kukkaa, ajattelin, että ei voi olla totta - tunturikurjenherne näin etelässä. Katselin värikuvakasvion kuvaa ja siltä se näytti. Kyllä se oli juuri se. Sitä kasvaa etelämpänäkin. Se on paljon hiirenvirnan näköinen noin äkiksestään.

Nimimerkki: Luonto harrastuksena

Sivut

Kommentit (20)

valmatar
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Olen aina pitänyt luonnossa liikkumisesta, myös valokuvaus on tullut harrastukseksi ja tämä on mukava yhdistelmä. Aivan ihania kuvia saa, kun malttaa pysähtyä ja "nähdä" luonnon ihmeellisyyksiä !
Olin lapsenlapseni kanssa onkimassa juhannuksena, niin otin tämän kuvan auringon kimmellyksestä.

Vierailija

Se on harmi, että nykyään suurelle osaa nuorista luonto ei enää merkitse yhtä lailla kuin vanhemmalle väelle, joka on pääsääntöisesti kasvanut maalla luonto lähellään. Tällä sivustolla tulee hyvin ilmi luonnon tuntemus / rakkaus perhosten eri lajien, kasvien ym kautta. Mikä on tänään lasten tuntemus kasveista, linnuista tai puista - usein heikko. Se, että kulkee lasten kanssa luonnossa kuten valmatar edellä, kasvattaa rakkautta luontoa kohtaan.
Kiitos muuten hyvästä perhosgalleriasta - oli monta, joita en tuntenut.

Vierailija

Hei,
Parisen viikkoa sitten kuljin eräällä metsäisellä lammella, sen penkereellä. Huomasin kenkäni päällä jonkun ötökän ja tarkemmin katsottuani näin uskomattoman näyn. Satoja pikku sammakoita ryömi lampea kohti kumpaakin puolta pengertä. Tuijotin niitä ja niin myös ystäväni, joka oli mukanani retkellä. Tiedän, että sammakot tulee kudusta, mutta miten ne oli maalla penkereen päällä ja mistä ne tuli? Tuo penger oli keskellä lampea, ikään kuin siltana siinä. Voisiko joku luontoharrastaja kertoa asiasta. :)

Vierailija

Eräs tuttavani on pitänyt "sääpäiväkirjaa" monenkymmenen vuoden ajan...

Pidin hänen harrastustaan lievästi sanoen omituisena ;),
-mutta nyt olen aloittanut samantapaisen "päiväkirjan",
ja lapsenlapsi tekee siihen kuvitusta piirtämällä ja muutenkin
saatammepa lisätä kuivattuja keltaisia vaahteranlehtiä ja muuta....
ihana syksy ;)

Vierailija

Odotan innolla talvea
ja kaikkea puuhastelua lumen keskellä.
Lumimaisemat on niin valoisia...

Vierailija

Upeita kuvia sienistä mutta missähän oli kuvat otettu.En ole täällä perämeren rannikolla pahemmin sieniä nähnyt ,vain hiukan kanttarelliä.

Vierailija

Luonnossa samoilu, yksin tai ystävien kanssa, on hienoin harrastuksistani.
Koko olemus rentoutuu ja tulee hyvin onnelliseksi.
Ja vielä kun on mukana eväät ja kiehauttaa nuotiolla kahvit;
mitä muuta ihminen voi toivoa!!?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat