Gourmet ruokaa

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Minä kävin Helsingissä taidenäyttelyssä.
Kun oikein hienoksi ja sivistyneeksi ryhdyttiin niin saman kaavan mukaan mentiin syömään kehuttuun Gourmet ravintolaan ja tilattiin pihvit naudanfileestä.

Ja mitä me sitten eteemme saimmekaan.
Pienen klöntin puoliraakaa lihaa, muutama lusikallisen kastiketta ja jonkin vihreän oksan lihan päällä.
Ei tuo makunautintokaan ollut mikään suuri elämys, lasku sensijaan oli sitäkin suurempi.

Olenko minä siis todellinen perusjuntti kun sanon etten kovin Gourmet ruokaa arvosta.
Paremmalta on maistunut ABC:llä porsaanleike perunamuusilla.

Mikä on teidän mielipiteenne Gourmet ruoasta ja mikä teidän mielestänne on sitä Gourmet ruokaa?

Kommentit (13)

Vierailija

Gourmeeta on se hetki, kun annos on tuotu pöytään ja seurue katsoo 'onko siinä jotain vai eikö'?
Silmäillään asettelua, miten ne pari kortta lepäävät.
Siitähän tilaaja maksaa. :D

La mer
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Aivan samat tuntemukset kuin mökinmuorilla.
Noissa paremman luokan ravinteleissa olen pettynyt monesti ruuan makuun, gourmeeta
on ollut vain hinta.
Sitten käyn joskus vaikka jossain työmaaruokalan tasoisessa paikassa, siellä kokenut emäntä
on paistanut maistuvat silakkapihvit ja oikeasta perunasta tehdyn muusin ja hinta lisukkeineen
7-8 euroa. Siellä ruoka A1 luokkaa ja hinta kohtuullinen.

Vierailija

Tuotahan Gourmet ruoka-annos on, keskellä pieni annos ja ympärille tiputeltu muutama pisara jotain kastikkeen näköistä. Poistuessa nälän tunne herännyt. Syön muuta.

Vierailija

Gourmeta on monenlaista. Totta on että ne annokset eivät ole koskaan suuria kooltaan, mutta asettelu on kaunis. Hyvistä raaka-aineista ne ovat toki ethty, ei mitänä sitkeää vanhaa lehmää a la S-market.
Gourmetpaikoissa on tarkoitus tilata alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Silloin ateria on täysin riittävä.
Syksyn aikana helsinkiin ilmaantuu uusi, tasokas ruokaravintola. Omistajalla on nyt gourmetpaikka Gotlannissa, Furillenissa. Käytiin siellä kesällä, ruoka oli mahtavaa, enkä muista annokset olisivat olleet heppoisen pieniä edes.
Uuteen helsinkiläiseen paikkaan mennään ehdottomasti tutustumaan.
Tavanomaisia mättöpaikkoja on ihan tarpeeksi. Pahimpia ovat ne "avoimet,ota ja sorki"-paikat eli juuri ABC. Inhottaa ottaa itse ruokaa sellaisesta, ihmiset todellakin sorkkivat ottimilla ja pudottelevat ottimia ruoan sekaan. Ei mitään ihmisten tapoja...pääasia että saa mahdollisimman ison annoken (ettei vaan pääse hoikistumaan).
Joskus on pakko maata kiertäessään mennä todellisen nälän taltuttamiseksi syömään ABC:lle kun maalla ei muita paikkoja edes ole.
Ruokakulttuuri, gourmet ja muut hienoudet eivät ole kaikkien juttu.

Vierailija

Ei maaseudulla ole pakko syödä ABC:lla. Aivan ihania pieniä ruokapaikkoja löytyy kyllä pikkukaupungeista.

Vierailija

Juu, söin parasta gourmmeeta viime sunnuntaina.
Oli kaunis lämmin päivä keskisuurella katetulla kesäterassilla.
Kokki grillinsä äärellä, vallattomaan kokoessuun pukeutuneena,
iloisen tyytyväinen hymy kasvoillaan, loihti annoksiamme
kananfileistä, nosteli marinoidut fileet grilliin, paistoin samalla maissia, lopuksi kruunasi annoksemma hallomi (kirjoitinko oikei) juustolla.
Asettelimme itse annokset lautasillemme, lisäksi vihersalaatin (porkkanaa, vihreää salattia, kurkkua ) juomana kivennäisvettä. Liha oli sopivasti kypsynyt maukkaan mehukasta, maissit rapean kypsiä, juusto sopivasti ruskettunutta. Kesän paras Gurmeeruoka, rakkaan esikoiseni valmistamana kotinsa terassilla.

Vierailija

Lainaus:

Ei maaseudulla ole pakko syödä ABC:lla. Aivan ihania pieniä ruokapaikkoja löytyy kyllä pikkukaupungeista.

Väärin, eipä löydy mitään, kun ajaa kesällä Kokkolasta halki Suomen eli Savon kautta kohti Helsinkiä.
Ei yhtään kahvilaa, puhumattakaan mistään ruokapaikoista. Ennen Jyväskylää oli iso ABC, sinne oli pakko mennä.
Käytiin vielä Lahdessa, siellä ei taas ollut yhtään kahvilaa avoinna.
Kerropas mistä kaupungista tai maalaiskylästä löytyy noita "ihania ruokapaikkoja".
Pizzerioita soi olla mutta meillä yhdellä on ruokarajoitteita joten mitkään jaunomössölajit eivät käy.Sunnuntaisin on kaikki paikat suljettu, aika moni ravintola myös Helsingissä on suljettu sunnuntaisin.

Vierailija

Ravintolaruoka ja kotiruoka ovat kaksi eri asiaa. Tarkoitan siis ihan oikeata ravintolaruokaa, ei pika-asemien mättöä (ABC).
Gourmetravintolatkin ovat taas oma lukunsa.

Vierailija

http://www.buttenhoff.fi/a_la_carte.html

Restaurant Buttenhoff:
ma - pe 11:00 - 21:30
la 12:00 - 21:30
su suljettu

http://www.ravintolanuotta.fi/

RAVINTOLAMME AVAUTUU MA – PE KLO 16, LA JA SU KLO 13

PERJANTAISIN JA LAUANTAISIN Á LA CARTE -KEITTIÖMME ON AVOINNA KLO 23:00 ASTI, SU-TO VÄHINTÄÄN KLO 21:00 ASTI – sekä tilauksesta (pientä makeaa ja grillisuolaista tarjolla myös keittiön aukioloaikojen ulkopuolella).

Tässä pari viihtyisää vaihtoehtoa Imatralta. On täällä muitakin hyviä ruokapaikkoja,
ei tarvitse nälkäisenä matkaa jatkaa :-)

Tämä vastauksena kysymykseen: Kerropas mistä kaupungista tai maalaiskylästä löytyy noita "ihania ruokapaikkoja".

Vierailija

Kyllähän niitä löytyy vaikka kuinka, ei ehkä ihan pääteiden viereltä muita kuin juuri näitä asemia, mutta netistä katsomalla löytyy varmaan ruokapaikkoja joka makuun.

Vierailija

Lainaus:

Gourmeta on monenlaista. Totta on että ne annokset eivät ole koskaan suuria kooltaan, mutta asettelu on kaunis. Hyvistä raaka-aineista ne ovat toki ethty, ei mitänä sitkeää vanhaa lehmää a la S-market.
Gourmetpaikoissa on tarkoitus tilata alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Silloin ateria on täysin riittävä.
Syksyn aikana helsinkiin ilmaantuu uusi, tasokas ruokaravintola. Omistajalla on nyt gourmetpaikka Gotlannissa, Furillenissa. Käytiin siellä kesällä, ruoka oli mahtavaa, enkä muista annokset olisivat olleet heppoisen pieniä edes.
Uuteen helsinkiläiseen paikkaan mennään ehdottomasti tutustumaan.
Tavanomaisia mättöpaikkoja on ihan tarpeeksi. Pahimpia ovat ne "avoimet,ota ja sorki"-paikat eli juuri ABC. Inhottaa ottaa itse ruokaa sellaisesta, ihmiset todellakin sorkkivat ottimilla ja pudottelevat ottimia ruoan sekaan. Ei mitään ihmisten tapoja...pääasia että saa mahdollisimman ison annoken (ettei vaan pääse hoikistumaan).
Joskus on pakko maata kiertäessään mennä todellisen nälän taltuttamiseksi syömään ABC:lle kun maalla ei muita paikkoja edes ole.
Ruokakulttuuri, gourmet ja muut hienoudet eivät ole kaikkien juttu.

....pääasia että saa mahdollisimman ison annoken (ettei vaan pääse hoikistumaan).

Mikään ei ole rumempi kuin laiha ja ryppynen vanha nainen, pyöreähkö on nuoremman näköinen eikä näy ryppyjä.

Vierailija

Mikään ei ole rumempaa kuin rasvamakkaroiden sisällä puhkuva lihava nainen, nuori tai vanha.
Kohtuus kaikessa syömisessä ja liikuntaa, siinä se, eikä edes vaikeaa, pysyy hoikkana jos ei niin ainakin normaalivartaloisena. Eikä tarvitse olla ympäritölleen pahennukseksi.

Vierailija

Lainaus:

Mikään ei ole rumempaa kuin rasvamakkaroiden sisällä puhkuva lihava nainen, nuori tai vanha.
Kohtuus kaikessa syömisessä ja liikuntaa, siinä se, eikä edes vaikeaa, pysyy hoikkana jos ei niin ainakin normaalivartaloisena. Eikä tarvitse olla ympäritöllOutoeen pahennukseksi.

Outoa kun gourmetruokakeskustelukin kääntyy omien rasvamakkaraoiden esittelyksi/kehumiseksi.
Itsensä lihottaminen on vulgääriä, kertoo siitä ettei ihminen hallitse "aivojaan" eli omaa elämäänsä.
Laihuuden ja ylilihavuuden välimaastoon sijoittuu normaalius mitä painoon ja sopusuhteiseen vartaloon liittyy.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat