Vierailija

Vieläköhän nykyään on yksityisiä perhepäivähoitajia?Olen vuosia sitten toiminut ko. ammatissa,nyt kiinnostaisi aloittaa uudelleen.Mitenköhän homman saisi alkuun ja mikähän nykyinen hoitotaksa on.tietääkö kukaan.

Kommentit (1)

Päivähoito voi olla kunnallista tai yksityistä.

Päivähoito voi olla

perhepäivähoitoa
ryhmäperhepäivähoitoa
hoitajan palkkaamista kotiin
päiväkotihoitoa
esiopetusta ja iltapäivätoimintaa
Yksityinen päivähoito

Yksityinen päivähoito on yksityisen yrityksen tai yhteisön tuottamaa, kaupungin valvomaa ja tukemaa päivähoitoa. Yksityinen päivähoito voi olla päiväkotihoitoa, perhepäivähoitoa, ryhmäperhepäivähoitoa tai vanhemmat voivat palkata hoitajan kotiin.

Kaikkia näitä hoitomuotoja tuetaan kelan yksityisen hoidon tuen muodossa. Joissain kunnissa maksetaan myös kuntakohtaista tukea kelan tuen lisäksi. Lue lisää yksityisen hoidon tuesta sivuiltamme.

Kaikki yksityinen päivähoito on valvottua toimintaa.

Yksityisen hoitopaikan hakeminen

Yksityistä päivähoitopaikkaa voi hakea milloin vain ja paikkaa kysytään suoraan kyseisestä päiväkodista / kyseiseltä hoitajalta. Myös hoitopaikkavälityksemme auttaa hoitopaikan löytämisessä! Yksityisiä perhepäivähoitajia kannattaa kysellä myös yksityisten päivähoitajien yhdistyksistä ympäri Suomen ja oman kunnan päivähoitovastaavalta.

Yksityisen päivähoidon hoitomaksu

Yksityisen päivähoidon hinta vaihtelee hoitopaikoittain. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä ja määrittelee maksunsa näin ollen itse. Joissain tapauksissa yksityinen hoito voi olla kalliimpaa kuin kunnallinen, toisissa tapauksissa taas halvempaa, riippuen hoitomaksun suuruudesta, kunnan tukien suuruudesta ja vanhempien tulojen suuruudesta.

Lue myös kokemuksia yksityisestä päivähoidosta "kokemus"-palstaltamme!
http://www.hoitopaikka.net/Etusivu/Palvelut/Kaikille/Hoitomuodotjahoitot...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat