Ruis- ja vehnäjauhoista

Vierailija

Edelleenkin Suomessa suitsutetaan ruisleivän puolesta. Asia on ok, mutta vehnäjauhoja hyljeksyttäessä unohdetaan, että täysjyväisena kuten ruiskin, vehnäjauhot ovat täysin samaa tasoa oleva ruoan raaka-aine. Leipoessa voi aivan hyvin käyttää suurimman osan täysjyvävehnäjauhoja vaikkapa sämpylöihin ja vähän sitkoksi valkoisia vehnäjauhoja.

Miten on iäkkään väen keskuudessa? Oletteko löytäneet täysjyvävehnäjauhot? Itselläni on tuolla juuri kohoamassa täysjyvävehnäjauhosämpylät.

Kommentit (12)

Vierailija

Minä leivon harvoin pullaa, mutta kun teen olen käyttänyt tavallista vehnäjauhoa, m u t t a..
lisään reilusti kauralesettä. Antaa makua ja kuohkeuta.
Olen mielestäni löytänyt hyvän sämpyläjauhon jossa on ravintokuituja 7g-
vehnän lisäksi sisältää vehnärouhetta, hiivaleipäjauhoa, ja täysjyväruisjauhoa. Syntyi rouheisia sämpylöitä, maukkaita.
Onhan jo pitkään puhuttu, että valkoisen vehnän syönti ei ole lainkaan terveellistä, kuin myös pasta ja riisi, samaan joukkoon voi laskea vanhojen ihmisten jokapäiväisen perunansyönnin. Siis syömmkö kohtaa muuta kuin puremme porkkanaa...sehän on hyvin terveellistä....pure pure porkkanaa hampaita se vahvistaa..mutta mites toi menee jos on tekarit.

Vierailija

Viljojen kuitu on liukenematonta, joka monille aiheuttaa vatsavaivoja, siksikin useat niitä koittavat välttää. Kaura, hirssi ja vihannekset, juurekset mm. mainittu porkkana, ovat lempeämpiä kuidun lähteitä.

Vierailija

Kuitu auttaa myös vatsantoiminnassa eikä se kaikille vatsavaivoja aiheuta. Jokainen ravintoaine saattaa aiheuttaa jollekulle jotakin vaivaa, se on yksilöllistä.

Vierailija

Lainaus:

Kuitu auttaa myös vatsantoiminnassa eikä se kaikille vatsavaivoja aiheuta. Jokainen ravintoaine saattaa aiheuttaa jollekulle jotakin vaivaa, se on yksilöllistä.

Yksillöllistä on, tämä yksilö turpoilee ja ähkyy pullaa syötyään...noin kaksi puustia ja voi tuota ähkyä, siis älä syö pullia, ette ohita kovaa k....a.

Vierailija

Lainaus:

Kuitu auttaa myös vatsantoiminnassa eikä se kaikille vatsavaivoja aiheuta. Jokainen ravintoaine saattaa aiheuttaa jollekulle jotakin vaivaa, se on yksilöllistä.

Liukoiset kuidut sopivat lähes kaikille, siksi niitä suositellaan vatsavaivoista kärsiville. Niistä saa enemmän muitakin ravintoaineita kuin liukenemattomasta. Yksilöllistä toki, mutta suolistovaivat usein johtuvat juuri karheasta kuidusta.

Vierailija

Lainaus:

Kyse oli jauhoista, mutta kuiduiksi muuttui. :)

Varmaan siksi, kun kuidun vuoksihan niitä täysjyväjauhoja juuri kehoitetaan syömään.

Vierailija

En voi käyttää kumpaankaan noista mainostetuista jauhoista.
Kuitua saa muustakin kuin leivästä ja ne muut kuitulähteet eivät lihota kuten jauhot/leipä.
Suomalaiset syövät tosi paljon leipää ja se näkyy vartaloissa.

Vierailija

Syön leipää päivittäin,mutta vähän vain.Ruisjauhojen/leivän kanssa ei ongelmia,leivon itse ruisleivän pelkistä ruisjauhoista.
Mutta vaalea leipä on hakusessa,Fazer on ostanut pikkuleipomoita täältä päin ja sen myötä on hyvä kauraleipä hävinnyt valikoimista,enkä sitä osaa itsekään valmistaa.Ja etsin nimenomaan kauraleipää."Reseptiä "ootellen:)

Vierailija

Tampereella kaupasta löytyy puhdasta lisäaineetonta todella herkullista kauraleipää. Valmistaja kantaa naisen nimeä.

Vierailija

Lainaus:

Tampereella kaupasta löytyy puhdasta lisäaineetonta todella herkullista kauraleipää. Valmistaja kantaa naisen nimeä.

nim.pirjo

Vierailija

Lainaus:

En voi käyttää kumpaankaan noista mainostetuista jauhoista.

Tarkoitus oli vain kertoa siitä, että molemmat mainitut viljat ovat ravintoarvoltaan yhtä hyviä silloin, kun niitä käytetään täysjyväisenä.
Ap

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat