YLE Fem on tarttunut seniorien onnellisuusteemaan!

Viime keskiviikkona alkoi uusi sarja "Sydänystävät",
ja jo ensimmäisen jakson perusteella näkee aiheen mielenkiintoisuuden.

Kyseessä on ohjelma rakastumisesta, yksinäisyydestä ja unelmista.
Sympaattinen juontaja Magnus Silfvenius luotsaa senioreita uusiin tunnelmiin.

Ensimmäinen jakso on nähtävissä linkistä http://areena.yle.fi/tv/2029494

Rakkauden, seuran ja läheisyyden kaipuu ei katoa meiltä iän mukana.
Senhän me tiedämme.

Kommentit (16)

Vierailija

Kiitos "Sydänystävät" linkkivinkistä -Ilonasi!
Harmittelinkin jo, kun ei ollut mahdollisuutta katsoa ohjelmaa ajallaan.
En olisi ilman vihjettä muistanut etsiä sitä yle areenasta.

-sydänystävän löytänyt

Hieno jakso!
Ohjelmassa lähestyttiin kunnioittaen ihmisten elämäntilanteita. Vähän jäi mietityttämään kykenisivätkö suomenkieliset samantyyppiseen avoimuuteen. Uskoakseni kyllä seniorit pystyvät. Pidittekö muut ohjelmasta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaivoin tämän esille. Täällä tällä hetkellä aika vakavaa keskustelua ja ajattelin hiukan kevennystä.

Katselin viime keskiviikkona ohjelmaa Sydänystävä. Kuvittelin itseni siinä osassa. Minusta naishenkilö on hyvin sosiaalinen, mutta hyvin varmana esittää ajatuksiaan ja toiveitaan. Tietysti minullakin olisi toiveita, mutta noin ehdoton en voisi olla. Mieshenkilö oli huomattavasti varovaisempi, mutta kuitenkin päätöstä tehdessä varmempi. Näin minä koin. Saa nähdä nähdä miten käy?

Jos satuitte katsomaan ohjelmaa, millaisen kuvan saitte? Olisi mielenkiintoista kuulla eri mielipiteitä.

Ensitapaaminen olisi minulle aika vaikea. Olen yllättävän arka ja tietysti oletan, että tuotan pettymyksen.

Vierailija 30.3.2015

Sydänystävät-sarja

Katselin sunnuntaina "Sydänystävät"-sarjan uusia jaksoja. Mielenkiintoinen ohjelma ikäihmisiä ajatellen.

Jäin miettimään onko osa totta ja osa teatteria?

Elämä on teatteria. Kuika pitkää yhteistä taivalta "elämänkumppaneina"  voimme suunnitella yli seitsemankymppisinä. Vaikka käytettävissä on oman  elämän kokemus, uskon että ikäihminen tyytyy rakastuessaan  "vähempään", kuin nuoruuden intohimonkin kiireessä. Haluanko enempää, kuin  läheinen ystävyys? Jos em halua, olenko vammainen vai varovainen?

Tämä ei ole hassumpi ohjelma. Toista kuin jotkut muut täysin idioottimaiset hömppä- ohjelmat. Pohjanoteerauksena "ensi- treffit alttarilla", missä mennään vihille vaikkei ole ennen tavattu. Toisessa ohjelmassa taas, nainen ja mies tapaavat toisensa eka kerran siis täysin alastomina. 

Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että näitä "pohjanoteerausohjelmia" alkaa olla paljon. Toivon mukaan tämä "Sydänystävät" pysyy jatkossakin katsottavana? 

Olisi mielenkiintoista kuulla lukijoiden kommentteja ohjelmassa esiintyvien henkilöiden aitoudesta tai epäaitoudesta, henkilöiden elämäntarinan koskettavuudesta jne.

Tänään tulleen ohjelman jälkeen aloin oikein miettiä, kuinka viisaita ajatuksia Mona ja Britt-Marie esittivät ohjelman vetäjän kysymykseen, joka koski eläkeläisten yhteiskunnan ulkopuolelle jäämistä. Jompikumpi naisista sanoi, että eläkeläisten kokemus ja elämänviisaus on unohdettu ja samat virheet tehdään uudestaan! Näinhän se on!

Tunnen yhden ohjelmaan osallistuvista ja näytti olevan oma itsensä ja omassa tilanteessaan ohjelmassa, joten sen perusteella vaikuttaa olevan ihan aidosti tehty ohjelma.  

Aika vähän tuntuu tämä vanhojen ihmisten deittiohjelma herättävän keskustelua. Katselin muutamia vastaavia nuorempien kommentoimia ohjelmia ja niissä tuntui ajatus ja kynä lentävän!

Kyseisessä ohjelmassa Britt-Marie otti esille äitinsä huonon kohtelun. Kuuntelin järkyttyneenä, millaista on olla vanha ja sairas. Oletan terveen vanhuksen aina pärjäävän, mutta mitä ihmettä pitää alkaa tekemään, jotta huomataan sairaat, vanhat ihmiset. Eivät he pärjää yksin kotona ja vanhainkodit lopetetaan. Suomessa hyvin harva lapsi pystyy ottamaan tai haluaa ottaa vanhempansa hoidettavaksi.

Mikäli oikein käsitin, vanhus saattaa hävetä sitä, että hänellä ei ole ystäviä ja siksi vanhus kieltää yksinäisyytensä? Miten tähän on tultu?

Sydänystävät ohjelman kolmas naispuolinen esiintyjä lienee sama Tuula Marhola, joka oli vuonna 2002 elokuussa ET-lehden kannessa. Samassa lehdessä oli myös artikkeli ko henkilöstä. Nimi on aika harvinainen.

Minullekin yksi osallistujista on tuttu. Kaikki ohjelman henkilöt ovat rohkeita aikuisia, jotka uskaltavat avautua menneestä elämästään, epäonnistumisistaan, ihmissuhteiden menetyksistä ja uskosta tulevaisuuteen - vaikka pessimismiä ja katkeruuttakin on havaittavissa. Kaikki eivät edes puhu ruotsia äidinkielenään. Epäilen siti, että kuvauksiin on mukaan otettu vain katsojia kiinnostavimmat vaiheet eikä kukaan voi olla ja puhua ihan oikeasti aidosti kameran edessä! Silti ohjelma ansaitsee kiitokset siitä, että paneudutaan ikäihmisten elämään, perhe/suku ei ole ainoa ystävyyssuhde jota tarvitsemme.

Katselin "Sydänystävät"-sarjaa sunnuntaina ja ihmeekseni siinä puhuttiin välillä suomea! Ihan kiva ja mietinkin, että lienee aika vaikea ilmaista erilaisia tunteita kielellä, joka ei ole oma äidinkieli.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat