Pyhäinpäivän menu

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Entisaikaan saattoi sekoittua keskenään ja nivoutua toisiinsa niin Pyhäinmiestenpäivä kuin Kekrikin.
Kekrihän oli sadonkorjuujuhla jolloin se pienin ja arvottominkin navettapiika ja tallipoika sai syödä vatsansa täyteen, näin on minun mummoni kertonut.

Nykyisin juhlimme Pyhäinpäivää jolloin on tapana syödä juhlavammin.
Tänä vuonna kokoonnumme ydinperheen kanssa juhlapöytään ja ruokapuoli jää suurimmaksi osaksi minun harteilleni.
Paahtopaistin onnistumisen mahdollisuudet ovat fifty-fifty, eli pitäkää peukkuja!
Kaloissa minä oikaisen Prisman kalatiskin kautta, salaatit tekee tytär.
Kun kyselin jälkiruoka toivomuksia sain vastaukseksi Charlotte rus... jotakin, en ala nimeä edes kirjoittamaankaan ettei tule sanomista, tai sitten erilaisia rahkoja.
Eli mansikka ja mustaherukkarahkaa tulee tarjolle.

Pöydässä on tunnelmaa kun muistelemme poismenneitä suvun jäseniä, jokainen kertoo heistä omia muistojaan, näin myös nuorille tulee oma suku tutuksi, myös ne vanhemmat polvet joita he eivät ole koskaan tavanneetkaan.

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Menu on vielä hakusessa. Tänään pitäisi ostaa viiniä ruoalle eli sitä ennen täytyy olla selvillä mitä ruokaa laittaa.
Koko repertuaari kuitenkin eli alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja vielä myöhemmin kahvia kera viime viikonloppuna messuilta ostettujen italialaisten ihanien suklaakarkkien kera! Myös jälkiruokaviini kuuluu asiaan tällaisisssa tapauksissa eli juhlapyhinä.
Aamupäivällä käymme hautausmaalla sytyttämässä kynttilät.
Pääruoaksi on vahvoilla jotain lampaasta, vaikkapa karitsan paahtopaisti.

Vierailija
mökinmuori

Entisaikaan saattoi sekoittua keskenään ja nivoutua toisiinsa niin Pyhäinmiestenpäivä kuin Kekrikin.
Kekrihän oli sadonkorjuujuhla jolloin se pienin ja arvottominkin navettapiika ja tallipoika sai syödä vatsansa täyteen, näin on minun mummoni kertonut.

Nykyisin juhlimme Pyhäinpäivää jolloin on tapana syödä juhlavammin.
Tänä vuonna kokoonnumme ydinperheen kanssa juhlapöytään ja ruokapuoli jää suurimmaksi osaksi minun harteilleni.
Paahtopaistin onnistumisen mahdollisuudet ovat fifty-fifty, eli pitäkää peukkuja!
Kaloissa minä oikaisen Prisman kalatiskin kautta, salaatit tekee tytär.
Kun kyselin jälkiruoka toivomuksia sain vastaukseksi Charlotte rus... jotakin, en ala nimeä edes kirjoittamaankaan ettei tule sanomista, tai sitten erilaisia rahkoja.
Eli mansikka ja mustaherukkarahkaa tulee tarjolle.

Pöydässä on tunnelmaa kun muistelemme poismenneitä suvun jäseniä, jokainen kertoo heistä omia muistojaan, näin myös nuorille tulee oma suku tutuksi, myös ne vanhemmat polvet joita he eivät ole koskaan tavanneetkaan.


Tuon venäläisen jälkiruoan nimi on Charlotte russe.

Vierailija

Kaksi vaihtoehtoa on eli joko karitsanpaistia tai sitten norjalaista lohta (uunilohta) pääruoaksi.
Ruokaosastolla, jonka nimeä ei täällä uskalla mainita, on viikonloppuna tarjouksessa norjalainen lohi. Eli sitä saa nyt, aina ei saa.
Ehkä laitan lohta, se on nopea valmistaa ja suunnittelemani jälkiruokakin käy sen kanssa yhteen.
Eilen ostin australialaista punaviiniä, joka sekin käy myös lohelle. Jälkiruokaviini myös ostettuna.
Aina ei viinikaapissa ole kuin ns. vakioviinejä, ja tekee mieli kokeilla uutta.Australialaiset viinit ovat poikkeuksetta tasalaatuisia (laadukkaita), niihin ei pety.

juuli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

.
Hukkaselle ja minulle on yks lysti. Nykyaikaisina emme noita juhlia järjestele mitä nyt Hukkanen vaatii kerran viikossa viinikukkoa ja tryffeleitä....

Juuli
.

bordercolli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Torstaita, lauantaina kokoontuu pieni porukka, jossa on myös lapsia, siis pitää tehdä heillekin ystävällinen ruoka, siis ei mitään raskaita eikä voimakkaasti maustettua. Pitää vielä hioa noita yksityiskohtia, mutta kyllä siitä ruokahetki tulee!

juuli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

.

.Kun tuli tuommoinen huomautus, muutan ruokalistan
siis,,,

Menu

2.11.2013 klo 20.00

Blinejä Beluga-kaviaarin kera
Fasaaania hapankaalin ja ostereiden kera
Täytetyt parsat
Kastanjoita kermavaahdon kera Baadenilaiseen tapaan
Lemon Sponce cake
Palavat suzette- ohukaiset kirsikkahyytelöllä

Juomana V.S.O.P konjakki, Dom Perignon samppanja, Vreotaque vuosikerta -11 viinit.

Pukukoodi smoking
.

Juuli

Vierailija

On aika alkoholisoitunutta väkeä tää kirjoitteleva porukka!

Voi myös ajatella, että ollaan gulinaristeja ja naatiskelijoita.
Hellää hieman pipoasi äläkä näe sitä viinapirua nykypäivän
juhlapöydässäkin.
Lm

La mer
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Luetaankohan minutkin alkoholisoituneeksi.
Tein graavisiikaa, kera suolan, tillin ja konjakin.
Toinen filee kera suolan,tillin ja valkosipulimajoneesin.
Ja siika on ihan ite ongittua...

Tänään loppuu viettämäni lihaton lokakuu, joten
takuuvarmasti possua syödään viikonloppuna.

Oli muuten lihansyöjälle yllättävän vaikeeta olla kuukausi
ilman lihatuotteita. Varmaankaan mitään hyötyä tästä ei
ollut, mutta ei vahinkoakaan.

juuli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Lainaus:

On aika alkoholisoitunutta väkeä tää kirjoitteleva porukka!

Voi myös ajatella, että ollaan gulinaristeja ja naatiskelijoita.
Hellää hieman pipoasi äläkä näe sitä viinapirua nykypäivän
juhlapöydässäkin.
Lm

...
Nyymi klo 15.40
Suosittelen lämpimästi sinulle samaa. Jospa osaisit sitten kirjoittaa sanan kulinaristi oikein.
Se kirjoitetaan koolla eikä geellä. Siis kulinaristi, ole hyvä.
Hihii....

Juuli
.
.

samettiruusu
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Aamulla miettiessäni pyhäinpäivän menuuta,tulin siihen tulokseen,jokin paisti+perunapyree,vihersalaatti,puolukkahyytelö,keitettyjä lanttukuutioita,punajuurisalaattia(keitän punajuuret,pienin jäähdytetyt juurekset-sekaan ananasmursketta,homejuustoa,kermaa,mustapippuria hiukan tai muuta maustetta maun mukaan)
Jälkiruokaa ei ole,ehkä viini...

Ulkotulet palavat ja kynttilälyhdyt...

Vietämme mieheni kanssa kahdestaan tätä juhlaa,koska seuraavana viikonloppuna on isänpäivä ja silloin minulla on tiedossa kaksi kattausta.

Haudoilla emme käy,vasta joulu-aattona.

Kysyessäni ukkelilta toivomusta aterian suhteen,hän esitti:Jokin paisti ja perunamuusi...

Vierailija

Ei varmasti olisi hullumpata istahtaa samettiruusun pöytään.
Tänään löysin aivan ihanan mangokääretortun ohjeen, eli voisin tuoda jälkiruoan sekä viinin..??...

Vierailija
juuli

.

.Kun tuli tuommoinen huomautus, muutan ruokalistan
siis,,,

Menu

2.11.2013 klo 20.00

Blinejä Beluga-kaviaarin kera
Fasaaania hapankaalin ja ostereiden kera
Täytetyt parsat
Kastanjoita kermavaahdon kera Baadenilaiseen tapaan
Lemon Sponce cake
Palavat suzette- ohukaiset kirsikkahyytelöllä

Juomana V.S.O.P konjakki, Dom Perignon samppanja, Vreotaque vuosikerta -11 viinit.

Pukukoodi smoking
.

Juuli


Kenenkähän menu tuo, ei ainakaan sinun!!!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat