Seuraa 

Entisaikaan saattoi sekoittua keskenään ja nivoutua toisiinsa niin Pyhäinmiestenpäivä kuin Kekrikin.
Kekrihän oli sadonkorjuujuhla jolloin se pienin ja arvottominkin navettapiika ja tallipoika sai syödä vatsansa täyteen, näin on minun mummoni kertonut.

Nykyisin juhlimme Pyhäinpäivää jolloin on tapana syödä juhlavammin.
Tänä vuonna kokoonnumme ydinperheen kanssa juhlapöytään ja ruokapuoli jää suurimmaksi osaksi minun harteilleni.
Paahtopaistin onnistumisen mahdollisuudet ovat fifty-fifty, eli pitäkää peukkuja!
Kaloissa minä oikaisen Prisman kalatiskin kautta, salaatit tekee tytär.
Kun kyselin jälkiruoka toivomuksia sain vastaukseksi Charlotte rus... jotakin, en ala nimeä edes kirjoittamaankaan ettei tule sanomista, tai sitten erilaisia rahkoja.
Eli mansikka ja mustaherukkarahkaa tulee tarjolle.

Pöydässä on tunnelmaa kun muistelemme poismenneitä suvun jäseniä, jokainen kertoo heistä omia muistojaan, näin myös nuorille tulee oma suku tutuksi, myös ne vanhemmat polvet joita he eivät ole koskaan tavanneetkaan.

Sivut

Kommentit (27)

Menu on vielä hakusessa. Tänään pitäisi ostaa viiniä ruoalle eli sitä ennen täytyy olla selvillä mitä ruokaa laittaa.
Koko repertuaari kuitenkin eli alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja vielä myöhemmin kahvia kera viime viikonloppuna messuilta ostettujen italialaisten ihanien suklaakarkkien kera! Myös jälkiruokaviini kuuluu asiaan tällaisisssa tapauksissa eli juhlapyhinä.
Aamupäivällä käymme hautausmaalla sytyttämässä kynttilät.
Pääruoaksi on vahvoilla jotain lampaasta, vaikkapa karitsan paahtopaisti.

mökinmuori

Entisaikaan saattoi sekoittua keskenään ja nivoutua toisiinsa niin Pyhäinmiestenpäivä kuin Kekrikin.
Kekrihän oli sadonkorjuujuhla jolloin se pienin ja arvottominkin navettapiika ja tallipoika sai syödä vatsansa täyteen, näin on minun mummoni kertonut.

Nykyisin juhlimme Pyhäinpäivää jolloin on tapana syödä juhlavammin.
Tänä vuonna kokoonnumme ydinperheen kanssa juhlapöytään ja ruokapuoli jää suurimmaksi osaksi minun harteilleni.
Paahtopaistin onnistumisen mahdollisuudet ovat fifty-fifty, eli pitäkää peukkuja!
Kaloissa minä oikaisen Prisman kalatiskin kautta, salaatit tekee tytär.
Kun kyselin jälkiruoka toivomuksia sain vastaukseksi Charlotte rus... jotakin, en ala nimeä edes kirjoittamaankaan ettei tule sanomista, tai sitten erilaisia rahkoja.
Eli mansikka ja mustaherukkarahkaa tulee tarjolle.

Pöydässä on tunnelmaa kun muistelemme poismenneitä suvun jäseniä, jokainen kertoo heistä omia muistojaan, näin myös nuorille tulee oma suku tutuksi, myös ne vanhemmat polvet joita he eivät ole koskaan tavanneetkaan.


Tuon venäläisen jälkiruoan nimi on Charlotte russe.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksi vaihtoehtoa on eli joko karitsanpaistia tai sitten norjalaista lohta (uunilohta) pääruoaksi.
Ruokaosastolla, jonka nimeä ei täällä uskalla mainita, on viikonloppuna tarjouksessa norjalainen lohi. Eli sitä saa nyt, aina ei saa.
Ehkä laitan lohta, se on nopea valmistaa ja suunnittelemani jälkiruokakin käy sen kanssa yhteen.
Eilen ostin australialaista punaviiniä, joka sekin käy myös lohelle. Jälkiruokaviini myös ostettuna.
Aina ei viinikaapissa ole kuin ns. vakioviinejä, ja tekee mieli kokeilla uutta.Australialaiset viinit ovat poikkeuksetta tasalaatuisia (laadukkaita), niihin ei pety.

.
Hukkaselle ja minulle on yks lysti. Nykyaikaisina emme noita juhlia järjestele mitä nyt Hukkanen vaatii kerran viikossa viinikukkoa ja tryffeleitä....

Juuli
.

Torstaita, lauantaina kokoontuu pieni porukka, jossa on myös lapsia, siis pitää tehdä heillekin ystävällinen ruoka, siis ei mitään raskaita eikä voimakkaasti maustettua. Pitää vielä hioa noita yksityiskohtia, mutta kyllä siitä ruokahetki tulee!

.

.Kun tuli tuommoinen huomautus, muutan ruokalistan
siis,,,

Menu

2.11.2013 klo 20.00

Blinejä Beluga-kaviaarin kera
Fasaaania hapankaalin ja ostereiden kera
Täytetyt parsat
Kastanjoita kermavaahdon kera Baadenilaiseen tapaan
Lemon Sponce cake
Palavat suzette- ohukaiset kirsikkahyytelöllä

Juomana V.S.O.P konjakki, Dom Perignon samppanja, Vreotaque vuosikerta -11 viinit.

Pukukoodi smoking
.

Juuli

On aika alkoholisoitunutta väkeä tää kirjoitteleva porukka!

Voi myös ajatella, että ollaan gulinaristeja ja naatiskelijoita.
Hellää hieman pipoasi äläkä näe sitä viinapirua nykypäivän
juhlapöydässäkin.
Lm

Luetaankohan minutkin alkoholisoituneeksi.
Tein graavisiikaa, kera suolan, tillin ja konjakin.
Toinen filee kera suolan,tillin ja valkosipulimajoneesin.
Ja siika on ihan ite ongittua...

Tänään loppuu viettämäni lihaton lokakuu, joten
takuuvarmasti possua syödään viikonloppuna.

Oli muuten lihansyöjälle yllättävän vaikeeta olla kuukausi
ilman lihatuotteita. Varmaankaan mitään hyötyä tästä ei
ollut, mutta ei vahinkoakaan.

Lainaus:

On aika alkoholisoitunutta väkeä tää kirjoitteleva porukka!

Voi myös ajatella, että ollaan gulinaristeja ja naatiskelijoita.
Hellää hieman pipoasi äläkä näe sitä viinapirua nykypäivän
juhlapöydässäkin.
Lm

...
Nyymi klo 15.40
Suosittelen lämpimästi sinulle samaa. Jospa osaisit sitten kirjoittaa sanan kulinaristi oikein.
Se kirjoitetaan koolla eikä geellä. Siis kulinaristi, ole hyvä.
Hihii....

Juuli
.
.

Aamulla miettiessäni pyhäinpäivän menuuta,tulin siihen tulokseen,jokin paisti+perunapyree,vihersalaatti,puolukkahyytelö,keitettyjä lanttukuutioita,punajuurisalaattia(keitän punajuuret,pienin jäähdytetyt juurekset-sekaan ananasmursketta,homejuustoa,kermaa,mustapippuria hiukan tai muuta maustetta maun mukaan)
Jälkiruokaa ei ole,ehkä viini...

Ulkotulet palavat ja kynttilälyhdyt...

Vietämme mieheni kanssa kahdestaan tätä juhlaa,koska seuraavana viikonloppuna on isänpäivä ja silloin minulla on tiedossa kaksi kattausta.

Haudoilla emme käy,vasta joulu-aattona.

Kysyessäni ukkelilta toivomusta aterian suhteen,hän esitti:Jokin paisti ja perunamuusi...

Ei varmasti olisi hullumpata istahtaa samettiruusun pöytään.
Tänään löysin aivan ihanan mangokääretortun ohjeen, eli voisin tuoda jälkiruoan sekä viinin..??...

juuli

.

.Kun tuli tuommoinen huomautus, muutan ruokalistan
siis,,,

Menu

2.11.2013 klo 20.00

Blinejä Beluga-kaviaarin kera
Fasaaania hapankaalin ja ostereiden kera
Täytetyt parsat
Kastanjoita kermavaahdon kera Baadenilaiseen tapaan
Lemon Sponce cake
Palavat suzette- ohukaiset kirsikkahyytelöllä

Juomana V.S.O.P konjakki, Dom Perignon samppanja, Vreotaque vuosikerta -11 viinit.

Pukukoodi smoking
.

Juuli


Kenenkähän menu tuo, ei ainakaan sinun!!!

La mer

Luetaankohan minutkin alkoholisoituneeksi.
Tein graavisiikaa, kera suolan, tillin ja konjakin.
Toinen filee kera suolan,tillin ja valkosipulimajoneesin.
Ja siika on ihan ite ongittua...

Tänään loppuu viettämäni lihaton lokakuu, joten
takuuvarmasti possua syödään viikonloppuna.

Oli muuten lihansyöjälle yllättävän vaikeeta olla kuukausi
ilman lihatuotteita. Varmaankaan mitään hyötyä tästä ei
ollut, mutta ei vahinkoakaan.


Tuo itsepyydystetty siika on taatusti hyvää.
Siikaan en ole koskaan konjakkia kokeillut graavatessa, vain loheen.
Täytyypä kokeill joku kerta, jouluna on kalaa alkuruokana, ehkä silloin tuota siikaa.

Laitan lauantaina norjalaista lohta uunissa , maustettuna vain puristetulla sitruunalla ja sitruunapippurilla.
Lisäksi vihreätä salaattia, jossa mukana avocadoa ja kirsikkatomaattia, keitettyjä puikulaperunoita.
Mietin sopisikohan lisäksi keitetyt porkkanat ja nauris? Niitä on valmiiksi ostettuna, juurekset ovat hyviä tähän aikaan
vuodesta.
Jälkiruoka vielä mietinnässä - saattaa olla paria lajia juustoa ja hilloa. Tuolle jälkiruokaviini on Grahams-port.
Pääruoalle australialainen punaviini , Penfolds.
Vähän myöhemmin kahvi ja suklaakonvehdit.


La mer

Luetaankohan minutkin alkoholisoituneeksi.
Tein graavisiikaa, kera suolan, tillin ja konjakin.
Toinen filee kera suolan,tillin ja valkosipulimajoneesin.
Ja siika on ihan ite ongittua...

Tänään loppuu viettämäni lihaton lokakuu, joten
takuuvarmasti possua syödään viikonloppuna.

Oli muuten lihansyöjälle yllättävän vaikeeta olla kuukausi
ilman lihatuotteita. Varmaankaan mitään hyötyä tästä ei
ollut, mutta ei vahinkoakaan.


Tuo itsepyydystetty siika on taatusti hyvää.
Siikaan en ole koskaan konjakkia kokeillut graavatessa, vain loheen.
Täytyypä kokeill joku kerta, jouluna on kalaa alkuruokana, ehkä silloin tuota siikaa.

Laitan lauantaina norjalaista lohta uunissa , maustettuna vain puristetulla sitruunalla ja sitruunapippurilla.
Lisäksi vihreätä salaattia, jossa mukana avocadoa ja kirsikkatomaattia, keitettyjä puikulaperunoita.
Mietin sopisikohan lisäksi keitetyt porkkanat ja nauris? Niitä on valmiiksi ostettuna, juurekset ovat hyviä tähän aikaan
vuodesta.
Jälkiruoka vielä mietinnässä - saattaa olla paria lajia juustoa ja hilloa. Tuolle jälkiruokaviini on Grahams-port.
Pääruoalle australialainen punaviini , Penfolds.
Vähän myöhemmin kahvi ja suklaakonvehdit.


Kalan kastike jäi pois eli smetanakastike kalalle.

Lainaus:

On aika alkoholisoitunutta väkeä tää kirjoitteleva porukka!

Voi myös ajatella, että ollaan gulinaristeja ja naatiskelijoita.
Hellää hieman pipoasi äläkä näe sitä viinapirua nykypäivän
juhlapöydässäkin.
Lm


Nyt en kyllä ymmärrä lainkaan, missä täällä viina luuraa?
Mikä gulinaristi?
Viikonlopun ruokapöydässä on sallittua olla viini ruokajuomana, saatikka sitten kun on vähän juhlavampi tilanne.
Suomalaista ei tule koskaan sataprosenttisedti sivistynyttä kansaa, jos mietteet ovat tuollaiset.
Viinaa ei ole kukaan ruokajuomaksi edes ehdottanut.
Pieni tilkka konjakkia aterian päätteeksi edistää ruoansulausta (ei sovi tietenkään sille ,jolla on
nautintoaineiden suhteen ongelma).
Saila

nyymi klo 8.18

Ai. Kyllä se on minun menu. Et sinä sentään minun ruokailujani tiedä.
Juopoista huomautellessaan nyymi tietämättömänä kirjoitti väärin kulinaristi. K eikä g.
Ilmoitan tässä samalla että lisään menuun jänispaistin. Ja keitetyn vasikankielen.

Juuli

juuli

nyymi klo 8.18

Ai. Kyllä se on minun menu. Et sinä sentään minun ruokailujani tiedä.
Juopoista huomautellessaan nyymi tietämättömänä kirjoitti väärin kulinaristi. K eikä g.
Ilmoitan tässä samalla että lisään menuun jänispaistin. Ja keitetyn vasikankielen.

Juuli


No jopas sinä syöt paljon yhtenä päivänä, ettei olisi kyse ahmimishäiriöstä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat