Näin valitset oikean lampun

Mitä ovat led, halogeeni, energiansäästölamppu? Entä mikä lamppu sopii saunaan, mikä pakkaseen ulos? Ei hätää, tässä tiedot, joilla selviydyt lamppuviidakossa.Lue koko juttu

Näin valitset oikean lampun

Kommentit (7)

Valaistuksen säästö

Ja kannattaa huomata, että yleensä tuo "energiansäästölamppu" ei sovellu ainakaan kaikkiin valon himmentimiin.
Jos sinulla on himmennettävä valaisin ja olet käyttänyt siinä hehku- tai halogeenilamppuja, saat varautua vähän isompiin uusimisiin siirtyessäsi näihin "Hassin" lamppuihin.

Juuri näin, toistaiseksi himmennettävät loisteputkilamput toimivat erittäin huonosti, eli joko hajoavat (tyystin) yhtä herkästi kuin hehkulamppu, tai alkavat välkkyä. Ei auta, vaikka lamppua lämmittelisi pari minuuttia, silti välkkyminen alkaa monissa yksilöissä himmeämmälle laitettaessa. Toistaiseksi siis mennään varastossa olevilla 60W hehkulampuilla, joita on vielä muutama jäljellä.

LED:it sinänsä kiinnostaisivat jos valosävy olisi hehkulampun kaltainen, tai hinta edes jossain suhteessa järjellinen. Himmennettäviä LEDejä ei myöskään ole näkynyt.

On tämä hieman ikävä siirtymävaihe, hieman yleistäen: ulkona kaikki katuvalot on oransseja, kaikki kuluttajille myytävät jouluvalot on sinertäviä, ja sisällä kaikki valot on valkoisia. Revi nyt siitä sitten tunnelmavalaistusta ja kodikkaita maisemia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tää koko viher-valohomma kuten niiden kaikki muutkin hommat, on yhdellä sanalla sanottuna ihan /Cstä !

Mikään muu ei ratkaise kuin että VALOA PITÄÄ OLLA TARPEEKSI, ja sitä tällä h..o-tekniikalla ja -politiikalla ei saada.

Hehkulamppukin oli Suomessa LÄMMITYSENERGIAA. Miettikää miten äänestätte !

 

Hankkikaa hehkulamppuja, led lamput on yksi ennenaikaisen vanhenemisen nykyaikainen sovellus lamppujen valmistajilta, ja kaiken lisäksi kallis sellainen.

Ulkosuomalainen

Asumme ulkomailla ja ostimme juuri ledit entisten energiansaastolamppujen tilalle. Kylla maailma kirkastui!! Ja led-valot ovat pitkaikaisia; toisen valmistajan lampuissa takuu on 3 vuotta, toisen jopa 15 vuotta!

Vierailija

Olen hehkulamppujen ystävä. Syttyvät heti kun katkaisimesta kääntää, lämmin ja kirkas valo.

Kun kuulin tästä uudistuksesta vuosia sitten, ostin varastoon satoja 60 ja 40 watin hehkulamppuja loppuelämäkseni. Eipä tarvitse nyt jahkailla, minkälaisen lampun ostaisi.  En ole ostanut kalliita energiansäästö- tai led-lamppuja enkä mitään muitakaan lamppuja moneen vuoteen. Aikomus on taivaltaa hehkulamppujen kanssa hamaan tappiin.

Vierailija

Tää EU.n lamppu show on täyttä paskaa, jonka kuluttaja maksaa. Ostin juuri Airam halogeenilampun 20 wattia (e14), hinta 2,09 euroa. Paloi viikon ja sammui. Sitä ennenkäytin samaa lamppua g9 kannalla ja ne kesti korkeintaan kaksi viikkoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat