Seuraa 

Ihan mahtavaa aktiivisuutta, kiitos paljon kaikille! Mukavaa olisi jos viitsisitte rekisteröityä ennen kuin alatte keskustella, aktiivisimmat raatilaiset saavat palkintoja, ja jos ette rekisteröidy, emme tiedä kenelle palkinnot pitäisi lähettää!

Tuntuu siltä, että nykyiset Teemat ovat ihan kohtalaisen hyviä, mutta jonkun verran uusiakin toiveita tuli:

Useampi kuin yksi raatilainen toivoi musiikkiin, elokuviin, teatteriin ja kuvataiteeseen liittyviä juttuja enemmän – olisiko tässä kiinnostava näkökulma vaikkapa ammattilaisten arvostelut - tai sitten teidän ET-Raatilaisten?

Samoin tietotekniikka ja sen mahdollisuudet kiinnostivat useampia kuin yhtä raatilaista – nimimerkki Pallotteija kaipasi “apua sellaisiin asioihin, johon on jäänyt "jumiin", sillä en ole mitenkään nörtti enkä guru. Tietokoneen hitaus kiukuttaa, samoin pakolliset rekisteröitymiset, kuten juuri nyt - vaikka näemmä anonyymistikin tänne voi kirjoittaa, ei kuitenkaan kaikille foorumeille. Myös erilaisten ohjelmien käytössä esiintyvät ongelmat kaipaavat selventämistä, esimerkiksi miten saisi navigaattorista reitin siirretyksi kartalle..” Mitä luulette, olisikos muilla vastaavia tarpeita?

Pukeutuminen, muoti ja trendit, mutta ei nuorisonäkökulmasta oli mainittu useassa kommentissa: näin sanoo nimimerkki kristiina: “Vaatteet ovat myös mukavia mutta miksi kaikki on niin kalliita? Voisikos joksus estiellä sellaisiakin vaatteita jolla tavallisella tehtaantyöstäkin eläkkeelle jääneellä on varaa?”

Ihmissuhteet kiinnostivat myös: nimimerkki sevain tiivistää näkökulmaa näin: “Myös ihmissuhteet ja niiden solmut sekä arikot ovat aina hyvä aihe, sillä muiden kokemuksista voi parhaassa tapauksessa oppia. Haastattelut mielenkiintoisista henkilöistä, ikään katsomatta, menevät samaan kategoriaan.”

Lisäksi ns. naisten vaivoista: tosin näiden yhteydessä pohdittiin että ovatko ne liian arkaluontoisia asioita käsiteltäviksi näin nettipalstoilla...

Mitäs mieltä olette, pitäisikö meidän paneutua tarkemmin johonkin näistä? Ja jos, niin millaisesta näkökulmasta sinä haluaisit asioihin pureutua?

Sivut

Kommentit (48)

Kommenttina yhteenvetoon toteaisin, että toivoisin nimenomaan kultturiin liittyviä teemoja lisää, kaikilta mahdollisilta alueilta, esim. teatteri, elokuvat, kirjallisuus, musiikki, tanssi jne. Toivon mieluimmin asiantuntijoiden ja arvostelijoiden arviointeja, en niinkään raatilaisten kommentteja. Myös ihmissuhdeasiat kiinnostavat kovasti. Kuulisin mielelläni eri asiantuntijoiden esim. psykologien ja muiden ammattilaisten mielipiteitä ja kannanottoja asioihin.

Atk-neuvontaan en pidä ET-lehden nettifoorumia hyvänä välineenä.

Teemat mitkä palvelee 60-100v on kaikki tarpeellisia. Esim: Terveys, ravinto, liikunta, uskonto,autot,matkailu,ihmissuhteet ja ym. mikä rakentaa myönteistä/tervehenkistä ihmiskuvaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teemoista sanoisin, että minua kiinnostavat tietotekniikan ihmeelliset tiet. En ole mitään kursseja käynyt koskaan, vaikka työssäni jouduin käyttämään tekstinkäsittelyohjelmaa vv. 1986-94. Nekin tiedot siis vanhentuneet. Ja nyt vain kokeillen ja kantapään kautta käytän nettiä. Varsinkin pitäisin sellaisista vihjeistä, joissa kerrotaan mielenkiintoiset nettiosoitteet. En minä muuten löydä kaikkea mukavaa.

Pukeutuminenkin kiinnostaa, vaikka olenkin jo ikäihminen. En kuitenkaan haluaisi mitään "vanhojen ihmisten" vaatteita enkä liioin teinien, vaan sellaisia iättömiä ja liikunnalliselle sopivia.

Ruokaresepteistä kiinnostavat varsinkin kasvisvoittoiset ja kalaruuat.

Odotan mielenkiinnolla tulevaa.

hei, yksi kysymys: rekisteröidyin ennen vastaamistani, mutta silti vaustaukseni näkyi "anonyyminä". Onko rekisteröitymisessä jokin viive? terveisin Orvokki

Titotekniikka on kyllä mielenkiintoinen laji, sekä mielestäni naisten vaivoistakin voitaisiin keskustella.
Arvostelut ET- raatilaisten kesken voisi olla mielenkiintoinen

Todellisten asiantuntijoiden mielipiteet tervetulleita; monipuolisia ja ymmärtäviä kirjoituksia - ei mitään pinta- raapaisuja. Siinäpä lehdelle haastetta kerrakseen.

Matkakertomuksetkin mukavia, jos ne ammattimaisella otteella tehtyjä. Monesti olleet melko kevyitä ja lapsellisia.

(tämä viesti kirj. 08.09.2009 klo 17:14 vaikka yläkulmassa seisoo 28.5.2008?)

Lääkäripalsta ei minua oikein innosta, kyllä vaivoineen pitäisi mennä lääkärin tai terveydenhoitajan vastaanotolle. Lehden palstalla henkilökohtainen sairausongelma on tosi hidas tapa saada apua vaivoihinsa. Sen tilalla ajattelisin isomman joukon tarpeita kerralla, jospa vaikka jonkun lääkärin tai muun ammattilaisen esim. geriatri, ortopedi, jne kertoisi esim artroosi vaivoista, siihen liittyen fysioterapeutti itsehoidosta. Tämä vain yksi esimerkki.

Hei!

Minäkin pidän nykyisiä teemoja hyvinä ja kiinnostavina. Joistakin teemoista ja aiheista olisi kiinnostavaa ja hyödyllistä nähdä nykyistä enemmän kuvia - valokuvia, piirrettyjä ohjeita jne.

Kotimainen ja ulkomainen kulttuuri eri muodoissaan kiinnostaisi paljon, ja uskon myös tässä omien alojensa ammattilaisiin. Heistä voisi mielellään lukea, ja heiltä voisi saada ehkä oivalluksia ja opastusta siihen, mihin jossakin teoksessa, näyttelyssä, esityksessä kannattaa kiinnittää huomiota, millaisia tulkintoja siitä on tehty ja voi tehdä. Kaiketi saman voisi ulottaa myös muotoiluun ja arkkitehtuuriin?

Lueskelin juuri erästä aikakauslehteä, jossa käsiteltiin riippuvuuksia. Artikkeli oli jollakin tapaa tyypillinen: tällainen tämä ilmiö on, tästä voi tunnistaa oireet, ja pari henkilöä esimerkkinä toipuneista addikteista. Jutun lopussa yhteystietoja AA:han ja kehotus keskustella lääkärin kanssa. Lukiessa tuli mieleen, että monelle avunhakukynnykset ovat korkeita, olipa kyseessä riippuvuus, parisuhdeongelma, raha- ja lakikysymykset tms. Jäin miettimään, olisiko mahdollista saadakin lisää kokemuksia eri ihmisten selviytymiskeinoista omissa vaikeissa tilanteissaan? Joskus tuntuu että artikkeli loppuu siihen mistä sen vasta pitäisi alkaa. Tässä saattaisi myös maallikkojen vertaiskeskustelu olla ihan hyödyllistä, asiantuntijoiden kommenteilla ja ohjeistuksilla vahvistettuna?

Yhteiskunnassa tapahtuu koko ajan. Yrittäjyyskin on tärkeä aihe, ja olisi mielenkiintoista lukea yrittäjätarinoita - myös sukupolvenvaihdosten toteuttamisista. Samoin niistä, joille työ tai tutkimus maistuu vielä vanhanakin. Mitkä syyt innostavat meistä toisia pysymään työssä todella pitkään? Sanotaan, että työelämässämme on paljon sellaista, joka ajaa ihmiset loppuun ja varhaisille eläkkeille. Mitä näiden toisenlaisten tarinoiden takana on?

Mielestäni olisi aiheellista paneutua lisää ihmissuhde asioihin, tietotekniikkaa käsitteleviä asioihin ja terveysasioihin, sekä tavallisen naisen arki- ja juhlapukeutuminen. Ei mitään hienoja liehukehelmoja vaan mitä pukea esim, arkiillan teatteriin tai koserttiin.Ja myös asioihin isovanhemuuden näkökulmasta.Ruokaosiosta voisi olla, helppoja, kevyitä, ravitsevia ohjeita. Kaipaisin ohjeita vähähiilihydraattisesta ravinnosta. Voisiko Antti Heikkilä kirjoittaa laihduttamisesta.

Minua kiinnostaisi tietää kokemuksia ja ohjeita yms. Polymyalcia rheumatica-sairaudesta.

Onko lukijoiden keskuudessa tunnettu ko.sairaus ?

Asiantuntijalausuntojakin voisi olla jolloin tulis fakta-tietoa sairaudesta, joka on suhteellisen harvinainen reumasairaus.Sitä käsitellään vähän ja kaikki lääkäritkään eivät ehkä ole siitä kovin tarkkaan selvillä.

Olen sairastanut em. kymmenisen vuotta.
Elän normaalia elämää muuten että kortisonia pitää käyttää pienenä annoksena että oireet pysyisivät poissa.Kortisonilla on tietysti jonkinlainen haittavaikutus ehkä olemassa.

Lainaus:

hei, yksi kysymys: rekisteröidyin ennen vastaamistani, mutta silti vaustaukseni näkyi "anonyyminä". Onko rekisteröitymisessä jokin viive? terveisin Orvokki

Ei ole viivettä. Laitoitko mahdollisesti rastin kohtaan "jätä viesti nimettömänä"? Silloin nimesi tai nimimerkkisi ei näy viestissä.
Yläreunassa pitäisi lukea "sisäänkirjautunut" ja sen alapuolella nimesi tai nimimerkkisi, jos olet kirjautuneena. Jos ei onnistu, ota yhteyttä minuun.
Sari Alho
ET-lehti

Kommenttina yhteenvetoon: Monet eläkeläiset käyvät paljon teattereissa. Huomaan sen ihan käytännössä, kun itse vien isoja eläkeläisryhmiä teatteriin ja siellä on usein monta bussillista eri puolilta Suomea tulleita eläkeläisiä. Siksi toivoisin, että teatterikappaleille annettaisiin tilaa: kerrottaisiin mitä missäkin esitetään, minkätyyppinen kappale on ja mielellään myös arvostelu, vaikka lyhytkin. Monesti on vaikea tehdä varauksia, kun teatterikappaleista ei etukäteen tiedä, onko niissä rivoa kielenkäyttöä ja kiroilua, paljasta pintaa ym. Siksi ennakkotiedot olisivat tervetulleita ja vaikka ohjaajat voisivat kertoa, millaiselle kohderyhmälle kappaletta työstävät.

Kirjat ovat monille rakkaita. Jonkinlainen kirjanurkka olisi tervetullut. Lyhyitä esittelyjä, mistä kirja kertoo ym. Haastatteluja kirjailijoista. Viime viikolla luin jotain naistenlehteä kampaajalla ja siinä haastateltiin Pirkko Lindberg. En ollut koskaan kuullutkaan hänen kirjoistaan, mutta kiirehdin heti kirjastoon. Ihania kirjoja, mm. Maailmanmatka ja SOS Tuvalu - hätähuuto paratiisista. Vastaavanlaisia kirjailijoita on Suomessa paljon. Ehkä kirjapiiri olisi hyvä idea.

Ajankohtaisia asioita voisi ns. yksinkertaistaa. Saamme lukea poliitikkojen ehdotuksista ja lakialoitteista, mutta harvoin lehdessä kerrotaan, mistä itse asiassa on kysymys, miten tämä asia vaikuttaa eläkkeellä olevien asioihin tai työuransa loppusuoralla oleviin.

Ihmissuhteet kiinnostavat ja erityisesti selviytymiset vaikeista elämäntilanteista esim. kumppanin tai lapsen menettämisestä, sairastumisista yms. Julkisten selviytymistarinat, masennuksen tai muun psyykkisen ongelman selättäminen tuntuisi mielenkiintoisilta aiheilta. Sukututkimusta harrastavien etsintäseikkailut ym. siihen liittyvä kiinnostaa. Eläkkeellä kissan, koiran tai jonkin muun eläimen omistajaksi - mitä olisi huomioitava? Varmaan monella olisi viehkoja tarinoita lemmikkinsä kanssa matkaa kulkeneena. Tietsikkajutut voi kyllä unohtaa minun puolestani, paitsi jos joku on saanut siitä iloa ja onnea elämäänsä.

Onko vieläkin naisten vaivat liian arkaluontoisia.... mielestäni ei. Meitä naisiahan on puolet väestöstä ja kaikki vanhenemme. Miksihän ei pidetä "luentoja" naisille vaihdevuosista. Me käymme mammografioissa ja irtosolututkimuksissa, miksei myös asiallisella luennolla. Tietäis, mikä kuuluu normaaliin ikämuutoksiin , mikä taas ei. Nyt olemme sen tiedon varassa, mitä tiedotusvälineet antavat. Kirjaston kirjat ovat liian monisanasia ja vuorovaikus mahdollisuus puuttuu. Olisin iloinen keskustelusta....

Ihmissuhteet ovat tärkeitä , miksi on niin vaikeaa löytää uutta mielekästä suhdetta enää näin vanhempana vaikka meitä yksinäisiä on niin paljon ja kaikki kuitenkin kaipaavat toista ihmistä...Itse olen 57-vuotias, käyn työssä ja olen elänyt yksin 6 vuotta löytämättä ketään varteenotettavaa. Olenhan tähän jo tottunut mutta periksi en vielä anna. Siksi kaipaisin kommentteja ja kannanottoja aiheesta.
Erilaiset liikuntamuodot kiinnostavat ja kulttuuri, erityisesti kirjallisuus, teatteri, konsertit myös. Niistä aiheista lisää.
Ihania ruokareseptejä olisi myös kivaa kokeilla, sellaisi joita joku on jo kokeillut ja hyväksi todennut. Yksineläjän vaikeus on tehdä terveellistä ja hyvää ruokaa VAIN ITSELLEEN:
Minusta naisten vaivoista voi keskustella netissä ja miesten vaivoista myös. Yleisellä tasolla sillä ovathan ne ihmisten vaivoja ja sillä tavalla normaaleja.

Kirjoitin anonyyminä aikaisemmin omia toiveita. Minusta yksi täysin huomiotta jäänyt teema on harrastukset, niissä löytyy paljon vaihtoehtoja.

Toimituksen yhteenvedon aiheista kiinnostaa eniten ihmissuhteet, mieluummin positiviisesta näkökulmasta - ihmisten selviytymiseen liittyviä tarinoita, ohjeita yms. Jonkin verran kiinnostaa pukeutuminen, vaikka minulla mielestäni on vuosien kuluessa syntynyt selkeä oma tyyli, silti pukeutuminen ja kaunistautuminen olisi hyvä.. Muuttumisleikkejä - ennen/jälkeen on kiinnostava seurata - valitettavasti niihin pääsee vain niin harva.

Vastaan aika yleisluontoisesti: tutustuin teemoihin ja pidin erityisesti terveys- (nivelrikko!), matkailu- (jokiristeily!) ja laki/talousteemoista. Ruokailujutut kiinnostavat myös. Oheisesta yhteenvedosta nousevat mielenkiintoisimpina ihmissuhdeasiat ja naisten vaivatkin. Joskus voisi ehkä mausteeksi olla jotain paranormaalin puolelle osuvaa; vaisto, telepatia, värit, parantaminen, luonnonlääkintä, vaihtoehtohoidot jne.
Pidän ET-lehteä tällä hetkellä minulle tulevista lehdistä parhaana, vaikken ihan eläkeikäinen vielä olekaan. Pidän lehden tasokkaasta asiasisällöstä, monipuolisuudesta aihevalikoimissa ja ihmisläheisestä, positiivisesta asenteesta aiheiden käsittelyssä. Mukavaa myös, että lukija voi osallistua, esim. runot. Ennen ykköseni oli Voi hyvin-lehti, mutta nyt se on listallani pudonnut hieman liian yksipuolisena, raskaahkona luettavana - vaikka hyvä onkin. Nyt huomaan, että tämä nettilehti taitaakin olla kiva lisä lukurutiineihini, joihin netti ei niinkään ole aiemmin kuulunut. En kuitenkaan usko, että kohdallani kädessä pidettävää lehteä tulee koskaan korvaamaan nettilehti. Sitähän ei voi joka paikkaan ottaa mukaan. Sänkyyn tai riippukeinuun en läppäriä kaveriksi kelpuuta, oli miten pieni ja näppärä tahansa.
nimim. akvamarini

Itseäni lähellä olisi kirjallisuus, teatteri ja elokuvat.Niistä olisi kiva saada etukäteistietoja, mitä kannattaa nähdä, kun kaikkea ei pysty.Tietotekniikka tuottaa välillä ongelmia, tännekin rekisteröityminen vaati aikalailla pähkäilyä.Tavalliselle pulliaiselle opastusta yksinkertaisesti selvitettynä, voisi kenties kiinnostaa.Noista vaatteista sen verran, että edullisien ja laadukkaiden vaatteiden esittely isollekin ihmiselle olisi hieno homma.Ihmissuhteet ovat usein niin kimurantteja, että niiden kanssa tarvittaisiin hyviä vinkkejä ammattilaisilta. Kuinka moni haluaa käsitellä naisten vaivojaan nettipalstalla? Itse luulin aikoinani ET-lehden olevan eläkeläisten yksinoikeutta, mutta lainattuani lehteä äidiltäni löysin lehdestä paljon itseänikin kiinnostavaa ja niinpä olen lainannut äitini lehteä jo useat vuodet.

kärppä

Kommenttina yhteenvetoon: Monet eläkeläiset käyvät paljon teattereissa. Monesti on vaikea tehdä varauksia, kun teatterikappaleista ei etukäteen tiedä, onko niissä rivoa kielenkäyttöä ja kiroilua, paljasta pintaa ym. Siksi ennakkotiedot olisivat tervetulleita...

Kirjat ovat monille rakkaita. Jonkinlainen kirjanurkka olisi tervetullut. Lyhyitä esittelyjä, mistä kirja kertoo ym. Haastatteluja kirjailijoista.

Erinomaisia ideoita, kiitos! Miltä kuulostaisi "ET-lukupiiri"? Miten se mielestänne toimisi parhaiten?

Taide-, elokuva- ym. arvosteluihin voisi osallistua ammattikriitikon lisäksi myös tavallinen
alasta kiinnostunut. Olisi mielenkiintoista lukea, kuinka mielipiteet eroavat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat