Vierailija

Elämä! ( Ystävät mietiskelevät)
Mitä se meille kertoo?
Osaammeko sitä edes ajatellakaan, sillä se on niin moni kiemurainen asia.
Siihen täytyy syventyä, pohtia ja mietiskellä.

Rakkaus?
Mitä se on?
Onko se intohimoa?
Himoitsemmeko toisen lähimmäistä?

Luonto?
Luonnossa näemme kaiken kauniin, puhtaana, elinvoimaisena.

Kateus?
Mitä se on, tuottaako se katkeruutta toisilleen!

Mustasukkaisuus?
Onko elämämme luotu sen varaan!

Kateus, katkeruus ja kauna mielestäni ovat pahimmat veriviholliset.

Iloitaan
Ollaan Onnellisia.
Pidetään lähimmäisistämme ja ystävistämme hyvää huolta.

Oikein ihanaa ja aurinkoista uuden viikon alkua sinulle Ystäväni

Hei Ystäväni
Huomasin, että tervehdyksessäsi oli monia pohtimista ja mietiskelyä olevia asioita.

1) Elämä on meille saatu ihmeellinen lahja. Koska juuri isämme ja äitimme rakastuivat ja saivat meidät jälkeläisensä. Olet varmasti kuullut sanottavan, että pohtia ja mietiskellä elämän peruskysymystä ts. miksi olemme olemassa. Minäpä kerron sinulle ystävä miten kaikki alkoi. Ensin oli yksi persoona Jumala yksin. Hänen tahdostaan ensin syntyi henkimaalima joista Logos niminen poika oli ensimmäinen ja ainoasyntyinen ja hänet tunnetaan myös Jeesuksena Kristuksena.

Kolossalaisten 1:15-17 ”Hän on näkymättömän Jumalan kuva, koko luomakunnan esikoinen, 16 sillä hänen välityksellään luotiin kaikki muu, mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvät ja näkymättömät, olkoonpa ne valtaistuimia tai herruuksia tai hallituksia tai valtoja. Kaikki muu on luotu hänen välityksellään ja häntä varten. 17 Hän on myös ennen kaikkea muuta, ja hänen välityksellään kaikki muu saatettiin olemaan.”

Seuraavaksi luotiin henkipojat taivaassa ja myöhemmin maapallo luomakuntineen ja lopuksi ihminen, jolla oli ikuinen elämä silmämääränä paratiisissa viljellä ja varjella sitä tulevien jälkeläistensä kanssa.
Kerron sinulle kuvauksen isästä ja kahdesta pojasta. Kiltti esikoispoika leikki hiekkalaatikolla teki kauniita linnoja ja oli Onninen. Tuhma poika alkoi haluta mitä esikoispojalla oli tuli ja harjoitti kauniit linnat. Esikonpoika oli murheellinen kaikesta mitä kaunista oli mennyt rikki. Viisas isä lohdutti esikois poikaansa ja sanoi ” Älä ole murheellinen tehdään kaikki uusiksi” Tehdään Isä poika vastasi.
Tuhma poka oli Saatana Panettelija joka vei ihmiskunnan tuhon tielle, houkuttelemalla esivanhempamme itsensä alaisuuteen. Samalla saimme nk. perisynnin joka vaikuttaa jäsenissämme nk. lihan tekoina.
Gal. 5:19-21Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat haureus, epäpuhtaus, irstaus, 20 epäjumalanpalvelus, spiritismin harjoittaminen, vihollisuudet, riita, mustasukkaisuus, vihanpuuskat, kinastelut, jakaumat, lahkot, 21 kateus, juopottelu, mässäilyt ja muut näiden kaltaiset.
Tämä valehteleva henkipoika on tämän maailman hallitsija Johannes 11:31 Nyt on käynnissä tämän maailman tuominta; nyt tämän maailman hallitsija tullaan heittämään ulos.
Miten me liitymme tähän maailmankaikkeutta koskevaan kiistakysymykseen? Siten minkä puolen valitsemme sillä molemmilla puolilla on näkymätön ja näkyvä osa. Jeesushan sanoi, että minun valtakuntani ei olisi täältä eli saatana panettelijan alaisuudessa.

Tämä kapinallinen henkipoika Saatana jakoi myös tottelevaisia enkeleitä ja sai heistä osan puolelleen ja heitä sanotaan demoneiksi. Tuli siis mailailmankaikkeutta koskeva kiistakysymys jonka ratkaiseminen vaatii aikaa.
Sananl. 27:11 ” Ole viisas, poikani, ja ilahduta sydämeni, niin että voin antaa vastauksen pilkkaajalleni.”

Me nykyään elävät ihmiset elämme nk. viimeisissä päivissä joka merkitsee tuhoa tottelemattomille ihmisille jotka eivät ole etsineet Jumalaa ja Kristusta kuten Johannes mainitsi

(Johannes 17:3) Tämä merkitsee ikuista elämää, että he hankkivat sinun tuntemustasi, ainoan tosi Jumalan, ja hänen tuntemustaan, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

Mikä on avain onnellisuuteen?
▪ Jeesus mainitsi onnellisuuden heti kuuluisimman saarnansa ensimmäisissä sanoissa. Hän sanoi: ”Onnellisia ovat ne, jotka ovat tietoisia hengellisestä tarpeestaan.” (Matteus 5:3.) Mitä hän tarkoitti hengellisellä tarpeella?
Meidän on elääksemme hengitettävä, juotava ja syötävä, aivan kuten eläimienkin. Mutta ollaksemme onnellisia meillä on tarve, jota ei ole eläimillä: tarve ymmärtää elämän tarkoitus. Tuon tarpeen voi täyttää ainoastaan elämän Luoja. Siksi Jeesus totesi: ”Ihmisen ei tule elää yksistään leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jehovan suusta.” (Matteus 4:4.) Ne jotka ovat tietoisia hengellisestä tarpeestaan, ovat onnellisia, koska he saavat läheisen suhteen Jumalaan, ”onnelliseen Jumalaan”, ja hän antaa heille jotakin, mikä on välttämätöntä onnellisuuden saamiseksi. Hän antaa heille toivon. (1. Timoteukselle 1:11.)
Miten Jeesus antoi toivon?
▪ ”Onnellisia ovat lempeämieliset, koska he tulevat perimään maan”, sanoi Jeesus (Matteus 5:5). Hän antoi ihmiskunnalle toivon parantamalla sairaita ja herättämällä kuolleita ihmisiä takaisin elämään maan päälle. Lisäksi hän kertoi toivon sanomaa. Hän selitti: ”Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi ainoasyntyisen Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoutuisi, vaan hänellä olisi ikuinen elämä.” (Johannes 3:16.) Jumalaa tottelevat ihmiset saavat nauttia ikuisesta elämästä maan päällä. Voitko kuvitella, että saisit elää lempeämielisten ihmisten kanssa etkä koskaan vanhenisi? Ei ihme, että Jumalan sanassa kannustetaan: ”Iloitkaa toivossa.” (Roomalaisille 12:12.) Jeesus kertoi myös, miten jo nyt voi löytää onnellisuuden.
Millaista onnellista elämäntapaa Jeesus opetti?
▪ Jeesus antoi käytännöllisiä neuvoja muun muassa ihmissuhteista, avioliitosta, nöyryydestä ja oikeasta suhtautumisesta aineelliseen (Matteus 5:21–32; 6:1–5, 19–34). Jeesuksen neuvojen noudattaminen auttaa sinua onnen tavoittelussa.
Onnellisuutta tuo anteliaisuus (Apostolien teot 20:35). Jeesus esimerkiksi sanoi: ”Kun laitat pidot, kutsu – – köyhiä, raajarikkoja, rampoja, sokeita, niin tulet olemaan onnellinen, koska heillä ei ole mitään, millä maksaa sinulle takaisin.” (Luukas 14:13, 14.) Onnellisuutta saavat ne, jotka toimivat tehdäkseen onnelliseksi toiset, eivät itsensä.
Mikä on paras onnellisuuden lähde?
▪ Toisten hyväksi toimiminen voi tehdä ihmisen onnelliseksi, mutta vielä onnellisemmaksi voi tulla toimimalla Jumalan tahdon mukaan. Sitä ei voi verrata edes siihen onnellisuuteen, jota ylpeät vanhemmat tuntevat rakkaista lapsistaan. Tämä käy ilmi siitä, mitä tapahtui, kun Jeesus oli erään kerran opettamassa julkisesti. ”Eräs nainen ihmisjoukosta korotti äänensä ja sanoi hänelle: ’Onnellinen on se kohtu, joka on kantanut sinut, ja onnelliset ne rinnat, joita olet imenyt!’ Mutta hän sanoi: ’Ei, vaan onnellisia ovat pikemminkin ne, jotka kuulevat Jumalan sanan ja pitävät sen!’ ” (Luukas 11:27, 28.)
Jeesus itse sai tyydytystä ja onnellisuutta taivaallisen Isänsä tahdon tekemisestä. Jumalan tahto on, että ihmiset kuulevat ikuisen elämän toivosta. Jeesus selitti kerran tätä toivoa eräälle, joka osoitti kiinnostusta hänen sanomaansa kohtaan, ja sanoi: ”Minun ruokani on, että minä teen hänen tahtonsa.” (Johannes 4:13, 14, 34.) Kertomalla Raamatun totuutta toisille sinäkin voit saada onnellisuutta sen tekemisestä, mikä miellyttää Jumalaa.

Tässä sinulle ystäväni pientä mietittävää, elämän tarkoituksesta. Olemme siis olemassa Jumalan tahdosta ja voimme saada tyydyttävän elämän etsimällä Jumalan valtakuntaa josta on runsaat siunaukset.
Ystävällisin terveisin :ystäväsi

Sivut

Kommentit (22)

Tärkeää asiaa, mutta.
Minulle nämä pitkät kirjoitelmat on jotenkin vaikeita. Asiaa on jo niin paljon, että ei oikein tahdo pysyä kasassa. Lyhyempiä kirjoituksia on mukavampi lukea.

Kiitos palautteestasi.
Mikä on elämän tarkoitus? On niitä peruskysymyksiä, jotka harvat ihmiset pohtivat ts. mistä olemme tulleet ja minne olemme menossa ja onko elämää kuoleman jälkeen ja jos on niin millaista?
Jostain suunasta tätä suurta kysymystä on lähestyttävä ja nyt se oli tällainen. Elämän tarkoituksen ymmärtäminen on kuin lakankerä, jota on jostain päästä alettava kelata. Tässä tuli esille mistä päästä on hyvä aloittaa, eli miten kaikki sai alkuansa ja mitä sitten seurasi? Miksi ihmiskunta on kaulaa myöden suossa ja kuka meidät sieltä vetää kuiville ja mikä on se keino saada kovaa maata jalkojemme alle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos palautteestasi.
Mikä on elämän tarkoitus? On niitä peruskysymyksiä, jotka harvat ihmiset pohtivat ts. mistä olemme tulleet ja minne olemme menossa ja onko elämää kuoleman jälkeen ja jos on niin millaista?
Jostain suunasta tätä suurta kysymystä on lähestyttävä ja nyt se oli tällainen. Elämän tarkoituksen ymmärtäminen on kuin lakankerä, jota on jostain päästä alettava kelata. Tässä tuli esille mistä päästä on hyvä aloittaa, eli miten kaikki sai alkuansa ja mitä sitten seurasi? Miksi ihmiskunta on kaulaa myöden suossa ja kuka meidät sieltä vetää kuiville ja mikä on se keino saada kovaa maata jalkojemme alle.

Lyhyesti:
- elämän tarkoitus on elämä itse eli lajin säilyttäminen
- elämme tässä ja nyt
- ihmiskunta on aina ollut joissakin "suossa", ei nykytila ole sen kummempi kuin historian myrskyisät vaiheet
- jokaisella yksilöllä on keinonsa selviytyä, samoin kansoilla on ollut hyviä (yhteistyö) ja huonoja (sota) keinoja
- kaikki yksilöt / kansat eivät selviydy ongelmistaan, sekään ei ole uutta
- säilyttämällä rauha taataan jälkipolville mahdollisuus elämään
- syntyvyyden rajoittaminen tulee olemaan rauhan säilyttämisen ohella tärkein tehtävämme

Yhdelle ihmiselle on olemassa vain yksi todellisuus, se joka avautuu hänen oman mielensä kautta.
Olet tarkoituksella siinä missä tänään olet eli Sinun on tarkoitus olla tässä nyt.

Lyhyesti:
-Miika 6:8 ” Hän on ilmoittanut sinulle, oi ihminen, mikä on hyvää. Ja mitä muuta Jumala vaatii sinulta takaisin kuin että noudatat oikeutta ja rakastat huomaavaisuutta ja olet vaatimaton vaeltaessasi Jumalasi kanssa?” ( elämän tarkoitus )
- Hevosen voi viedä veden ääreen, mutta ei pakottaa juomaan.
-ihmisellä on vapaa tahto valita tiensä. ( tässä ja nyt)
- 5 Mooses 30:19 ” ... olen pannut eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen; ja sinun on valittava elämä, jotta pysyisit elossa, sinä ja jälkeläisesi.” ( tässä ja nyt )
-Kun minun hapaani särkee hakeudun hammaslääkäriin. Kun haluan ikuisen elämän hakeudun sen antajan vastaanotolle apua saamaan. ( keino selviytyä)
-Psalmi 36:9 ”Sillä sinun luonasi on elämän lähde, sinun valossasi me voimme nähdä valon.”
-Ilmestyskirja 11:15 ” Ja seitsemäs enkeli puhalsi trumpettiinsa. Ja taivaassa kuului suuria ääniä, jotka sanoivat: ”Maailman valtakunnasta on tullut meidän Herramme ja hänen Kristuksensa valtakunta, ja hän tulee hallitsemaan kuninkaana aina ja ikuisesti.” (keino nostaa ihmiskunta suosta)
-Johannes 5:29 ja tulevat esiin, hyvää tehneet elämän ylösnousemukseen, pahaa harjoittaneet tuomion ylösnousemukseen.( Tulevat polvi ja poisnukkuneet yhdessä )
-Rauha:
Varmistaakseen tosi rauhan kaikille niille, jotka elävät Jumalan valtakuntajärjestelyn alaisuudessa, Jumala on antanut hallitusvallan tosi Rauhan Ruhtinaalle, Jeesukselle Kristukselle, kuten on ennustettu Jesajan 9:6, 7:ssä: ”Lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, ja ruhtinasvalta tulee olemaan hänen hartioillaan. Ja hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. Ruhtinasvallan runsaudella ja rauhalla ei ole loppua – –.Myös psalmista kirjoitti profeetallisesti Messiaan rauhaisasta hallitusvallasta: ”Hänen päivinään kukoistaa vanhurskas ja rauhan runsaus, kunnes kuuta ei enää ole.” (Psalmit 72:7.)

Lyhyesti:
-Miika 6:8 ” Hän on ilmoittanut sinulle, oi ihminen, mikä on hyvää. Ja mitä muuta Jumala vaatii sinulta takaisin kuin että noudatat oikeutta ja rakastat huomaavaisuutta ja olet vaatimaton vaeltaessasi Jumalasi kanssa?” ( elämän tarkoitus )
- Hevosen voi viedä veden ääreen, mutta ei pakottaa juomaan.
-ihmisellä on vapaa tahto valita tiensä. ( tässä ja nyt)
- 5 Mooses 30:19 ” ... olen pannut eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen; ja sinun on valittava elämä, jotta pysyisit elossa, sinä ja jälkeläisesi.” ( tässä ja nyt )
-Kun minun hapaani särkee hakeudun hammaslääkäriin. Kun haluan ikuisen elämän hakeudun sen antajan vastaanotolle apua saamaan. ( keino selviytyä)
-Psalmi 36:9 ”Sillä sinun luonasi on elämän lähde, sinun valossasi me voimme nähdä valon.”
-Ilmestyskirja 11:15 ” Ja seitsemäs enkeli puhalsi trumpettiinsa. Ja taivaassa kuului suuria ääniä, jotka sanoivat: ”Maailman valtakunnasta on tullut meidän Herramme ja hänen Kristuksensa valtakunta, ja hän tulee hallitsemaan kuninkaana aina ja ikuisesti.” (keino nostaa ihmiskunta suosta)
-Johannes 5:29 ja tulevat esiin, hyvää tehneet elämän ylösnousemukseen, pahaa harjoittaneet tuomion ylösnousemukseen.( Tulevat polvi ja poisnukkuneet yhdessä )
-Rauha:
Varmistaakseen tosi rauhan kaikille niille, jotka elävät Jumalan valtakuntajärjestelyn alaisuudessa, Jumala on antanut hallitusvallan tosi Rauhan Ruhtinaalle, Jeesukselle Kristukselle, kuten on ennustettu Jesajan 9:6, 7:ssä: ”Lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, ja ruhtinasvalta tulee olemaan hänen hartioillaan. Ja hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. Ruhtinasvallan runsaudella ja rauhalla ei ole loppua – –.Myös psalmista kirjoitti profeetallisesti Messiaan rauhaisasta hallitusvallasta: ”Hänen päivinään kukoistaa vanhurskas ja rauhan runsaus, kunnes kuuta ei enää ole.” (Psalmit 72:7.)

Vielä lyhyemmin:

Jaahas, tämä on tätä taas.
Onko sinulla omaa sanottavaa?

Historia tietää kertoa, mitä tapahtui kansoille, kun rauhan ruhtinaan sanomaa lähdettiin viemään toisiin maanosiin miekkalähetyksen avulla. Uskonnon ylivalta ei tuo mitään hyvää yhteiskunnille.

Lopetan tähän.

Totta puhut. Paavai kirjoitti 1 Korinttolaisille 13:11"Kun olin lapsi, niin puhuin kuin lapsi, ajattelin kuin lapsi, järkeilin kuin lapsi, mutta nyt kun olen tullut mieheksi, olen pannut pois lapsen ominaispiirteet." Elän "hetkessä" mutta maailmankuvani on miettimisen sekä maailmanhistorian- ja Raamatun tuntemsen kautta avartunut. Tässä ja nyt katson raamatun tiekartaa, enkä koe olevani eksyksissä sillä katson siihen pelastysjärjestelyyn, joka on laskettu jo ensimmäsien ihmsen syntiinlamkeemuksessa kun meidät myytiin synnin ja kuoleman orjuuteen.

Lainaus:

Vielä lyhyemmin:

Jaahas, tämä on tätä taas.
Onko sinulla omaa sanottavaa?

Historia tietää kertoa, mitä tapahtui kansoille, kun rauhan ruhtinaan sanomaa lähdettiin viemään toisiin maanosiin miekkalähetyksen avulla. Uskonnon ylivalta ei tuo mitään hyvää yhteiskunnille.

Lopetan tähän.


Valitettavasti näin on käynyt josta edeltä kertoi. 2 Tess. 2:2 "Älköön kukaan vietelkö teitä millään tavalla, sillä se ei tule, ellei luopumus tule ensin ja laittomuuden ihminen ilmesty, tuhon poika."

Ensimmäisen vuosisadan kristillisyyteen eivät kuuluneet temppelit, ei alttareiden rakentaminen, ei krusifiksien käyttö eikä ylellisesti pukeutuvien, arvonimiä kantavien kirkonmiesten tukeminen. Varhaiskristityt eivät viettäneet valtion juhlapäiviä, ja he kieltäytyivät kaikesta sotapalveluksesta. ”Kaiken saatavissa olevan tiedon huolellinen tutkiminen osoittaa, että Marcus Aureliuksen [hallitsi v. 161–180] aikaan mennessä ei yhdestäkään kristitystä tullut sotilasta, eikä yksikään sotilas kristityksi tultuaan jäänyt sotapalvelukseen.”

Vajaan 300 vuoden kuluessa olivat luopio-antikristusten rikkakasvit levinneet kristillisyyden vehnäpellossa siinä määrin, että jumalaton Konstantinus Suuri (jota syytettiin peräti seitsemän läheisen ystävänsä ja sukulaisensa murhasta) oli mukana tapahtumissa, jotka johtivat ”kristillisyyden” kaapuun verhoutuneen valtionuskonnon kehittymiseen.

Profeetta Daniel puhui meidän ajastamme, kun hän ennusti: ”Ymmärtäväiset loistavat kuin taivaanlaajuuden hohde, ja ne, jotka saattavat monet vanhurskauteen, kuin tähdet ajan hämärään asti, niin, ikuisesti.” (Dan. 12:3.)

Meidän ajastamme puhtaan palvonnan enallistamisest mainitaan myös (Jesaja 2:4) Ja hän on tuomitseva kansakuntien keskuudessa ja oikaiseva monien kansojen asiat. Ja heidän on taottava miekkansa auranvantaiksi ja keihäänsä vesureiksi. Kansakunta ei nosta miekkaa kansakuntaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotaa.

On olemassa Jumalan nimelle otetu kansa, joka ei ota osaa sotiin, eivätkä käännytä ihmisiä miekalla.

Mielestäni elämän tarkoitus on etsiä Jumalaa ja mahdollisuuksien
mukaan auttaa ja palvella kaikkia, läheisimmistä vieraisiin.
"Muukalainen on ystävä, jota et vielä tunne" - lainaus SPR:ltä

Ps. tässä jo toinen vähän aikaa sitten avattu keskustelu, joka on
mielestäni outo ja raskas pitkine lainauksineen raamatusta ym.

Lainaus:

Ps. tässä jo toinen vähän aikaa sitten avattu keskustelu, joka on
mielestäni outo ja raskas pitkine lainauksineen raamatusta ym.

Meidän päivinämme ihmiset nauttivat pikaruokaa monessa nuodossa. Halutaan napsia rusinat pullasta vaivaa näkemättä.
Tämän keskustelun tarkoituksena tuoda totuutta etsiville uusi näkökulma, jota voi rauhassa tutkikella ja varmaiaa asiat omista Raamatuistaan ja historian lehdiltä onko asia niin.

Kuningas Salono eli n 1000 v eaa. kirjoitti Saarnaajan kirjassa 11:6 "Kylvä siemenesi aamulla äläkä anna kätesi levätä iltaan mennessä, sillä ethän tiedä, missä se menestyy, tuollako vai täällä, vai ovatko molemmat osat yhtä hyviä."

Lainaus:

Ps. tässä jo toinen vähän aikaa sitten avattu keskustelu, joka on
mielestäni outo ja raskas pitkine lainauksineen raamatusta ym.

Meidän päivinämme ihmiset nauttivat pikaruokaa monessa nuodossa. Halutaan napsia rusinat pullasta vaivaa näkemättä.
Tämän keskustelun tarkoituksena tuoda totuutta etsiville uusi näkökulma, jota voi rauhassa tutkikella ja varmaiaa asiat omista Raamatuistaan ja historian lehdiltä onko asia niin.

Kuningas Salono eli n 1000 v eaa. kirjoitti Saarnaajan kirjassa 11:6 "Kylvä siemenesi aamulla äläkä anna kätesi levätä iltaan mennessä, sillä ethän tiedä, missä se menestyy, tuollako vai täällä, vai ovatko molemmat osat yhtä hyviä."

Lainaus:

Ps. tässä jo toinen vähän aikaa sitten avattu keskustelu, joka on
mielestäni outo ja raskas pitkine lainauksineen raamatusta ym.

Meidän päivinämme ihmiset nauttivat pikaruokaa monessa nuodossa. Halutaan napsia rusinat pullasta vaivaa näkemättä.
Tämän keskustelun tarkoituksena tuoda totuutta etsiville uusi näkökulma, jota voi rauhassa tutkikella ja varmaiaa asiat omista Raamatuistaan ja historian lehdiltä onko asia niin.

Kuningas Salono eli n 1000 v eaa. kirjoitti Saarnaajan kirjassa 11:6 "Kylvä siemenesi aamulla äläkä anna kätesi levätä iltaan mennessä, sillä ethän tiedä, missä se menestyy, tuollako vai täällä, vai ovatko molemmat osat yhtä hyviä."

Paina yhden kerran sitä Lähetä viesti-painiketta. Ei tarvitse varmistella moneen kertaan.
Tämä edelliselle kirjoittajalle.

Ylläpito voisi poistaa massapostitukset.

Vierailija

Kertoisitko meille keneltä  pukilta olet lahjasi saanut?

Minut ainakin pukit kiertää kaukaa köyhyyteni ja ulkonäköni takia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat