Vierailija

Nuo teemat ovat kaikki hyviä ja myös elämänpiirin kohtuullisen hyvin kattavia. Nyt toivon kuitenkin, että käsittelytavoissa otettaisiin huomioon ihmisten elämänkaaren aikana tapahtuneet yhteiskunnalliset muutokset. Peruskoulun aloittaneetkin ovat jo yli 40-vuotiaita. Heillä on kielitaitoa ja aika laajat kokemukset sekä tietämystä globaaleista asioista. Sen sijaan sosiaaliset taidot ja yhteisöllisyyden kokemukset lienevät ohuempia kuin ikääntyneemmillä. Toivoisin näihin aihepiireihin pohjautuvaa pohdisntaa, tutkimustuloksia ja keskustelua.

Olisi tietenkin kovin hauskaa lukea lähimenneisyyttä käsitteleviä "historiallisia" artikkeleita ja tarinoita. Siis muuta kuin sotajuttuja tai missitarinoita. Aivan tavallinen ihmisten elämä ja arki kelpaisi hyvin aineistoksi. Niistä olisi mukava myös lapsenlapsille kertoa tai luetuttaa heillä.

Varmaankin raatilaiset ja muut lukijat voisivat antaa vinkkejä kiinnostavista tavlallisista ihmisistä eri puoleta Suomea ja maailmaltakin.

Kiinnostava teema olisi myös nykyisen suomalaisuuden kokemiseen liittyvät ajatukset. Onko sitä suomalaisuutta? Ollaanko amerikkalaisempia kuin he itse? Miksi suomenruotsalaiset voivat paremmin kuin muut suomalaiset?

Tässäpä näin äkkiseltään joitakin ajatuksia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat