Vierailija

http://nettiet.fi/tilaajaedut/art4085-Kotikayttoinen-sydanstartti--tutus...

Piti ihan hieraista silmiä, että tuollaistako konetta voi käyttää kotona. Uskaltaisitko tai onko kokemuksia?

T:sydänvikaisen puoliso

Kommentit (9)

http://www.hanmak.fi/fi/sydanstartti-info-fi
Tietoa Sydänstartista

CardiAid AED Sydänstartti on Suomen markkinoilla uusi, yleisiin tiloihin ja yleiseen käyttöön suunniteltu automaattinen defibrillaattori. Laite opastaa ja neuvoo käyttäjää selkein suomenkielisin ohjein.

95 % äkillisen sydänpysähdyksen saaneista kuolee ennen kuin ehtii sairaalaan. Suomessa äkillinen sydänpysähdys on keski-ikäisten yleisempiä kuolinsyitä. Ikääntyvän väestön määrä kasvaa, ja ihmiset liikkuvat aktiivisesti. Äkillinen sydänpysähdys voi tapahtua myös terveelle, urheilevalle nuorelle. FIFA Sports Medical Committeen mukaan 93 % urheilun parissa tapahtuneista kuolemantapauksista johtuu äkillisestä sydänpysähdyksestä.

Äkillinen sydänpysähdys on tila, jossa sydän ei enää pysty pumppaamaan verta aivoihin ja muualle elimistöön. Ainoa hoito on välittömästi annettu ensiapu; painelu-puhalluselvytys ja defibrillaattorilla annettu sähköshokki. Jokainen hoitamatta jätetty minuutti heikentää potilaan selviytymismahdollisuuksia noin kymmenellä prosentilla.
- Onnettomuuspaikalla olevan auttajan pitäisi olla elvytystaitoinen, näin ei kuitenkaan aina ole. Defibrillaattori ei korvaa käsin annettua elvytystä, mutta on tärkeä osa auttamisketjua. Tärkeintä on rohkeus auttaa, muistuttaa ensiavun asiantuntijaKristiina Myllyrinne Suomen Punaisesta Rististä.
....joten: ansiarvoisen tärkeää olisi että meistä jokainen päivittäisi omat elvytystaitonsa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Saman asian ajaa nyrkinisku rintalastaan.
Käsi on aina mukana eikä tarvita erillistä laitetta!

Onko näin ihan oikeassakin sairaustapauksessa?

Sydänpydähdyksen ja ilman koneita suoritetun elvytyksen seurauksena on aina yksi tai useampi kylkiluu murtunut, tai sitten elvytys on ollut tehotonta.
Mutta mutta - tuskin sydänyhdistykset osaavat ohjeistaa ko. laitteita, siellä kun enimmäkseen kuitenkin iäkkäitä maallikoita. Ehkäpä sittenkin terveydenhuollon ammattilainen tarvitaan opastamaan.

Lainaus:

Laite ohjeistaa käyttäjäänsä äänen avulla.. Näin minulle on kerrottu.

http://youtu.be/EbMqu1WDQ6U
ietoisuus kasvussa Euroopassa

Useissa Keski-Euroopan maissa defibrillaattorit ovat yleistyneet paikoissa, joissa ihmiset liikkuvat ja kokoontuvat. Maallikon käyttöön tarkoitettuja defibrillaattoreita löytyy esimerkiksi kauppakeskuksista, kylpylöistä, golfkentiltä sekä kokous- ja tapahtumakeskuksista.
Suurimpia esteitä potilaan saamiseksi välittömästi sairaalaan tai ambulanssiin ovat pitkät etäisyydet ja liikenne, mutta myös sisätilojen esteet kuten portaat tai hissit. Esimerkiksi Tanskassa yleisiin tiloihin sijoitetut sydänstartit on merkitty yhtenäisin symbolein, jotka on helppo tunnistaa.

- Tanskan malli, jossa Sydänstartit ovat selkeästi merkitty yleisiin tiloihin,
pienentää varmasti maallikon kynnystä ryhtyä auttamaan. Vastaavia, selkeitä opasteita tarvitaan myös Suomessa, vahvistaa Sydänliiton ylilääkäri, kardiologi Mikko Syvänne.

Suomessa ensiapukoulutuksen saaneen henkilöstön käyttöön tarkoitettuja defibrillaattoreita on käytössä muun muassa laajarunkoisissa lentokoneissa, Helsingin sataman matkustajaterminaaleissa, matkustajalaivoissa, kokous- ja kongressikeskuksissa sekä muutamissa kauppakeskuksissa.
http://www.hanmak.fi/fi/sydanstartti-info-fi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat