Vierailija

Olkaa varovaisia viinapiru vaanii teitä alati, ei ryypyn ryyppyä piru vie mennessään talot ja hengen.

Sivut

Kommentit (32)

Minäkään en ota enää ryypyn ryyppyä.
Säästyy rahat tarpeellisempaan ja ei tule hölmöiltyä ainakaan sen takia.

Ilmankin tulee ,erittäin hyvin jopa, toimeen.
Ei pakota aamuisin päätäkään,
kuten ennen kun piti illalla "maistella " viiniä.... ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Minäkään en ota enää ryypyn ryyppyä.
Säästyy rahat tarpeellisempaan ja ei tule hölmöiltyä ainakaan sen takia.

Ilmankin tulee ,erittäin hyvin jopa, toimeen.
Ei pakota aamuisin päätäkään,
kuten ennen kun piti illalla "maistella " viiniä.... ;)


Minäkään en ryyppää, en myöskään tupakoi, kauhistelin kun naapuri kertoi tupakkaan menevän n. 10 €/pv, se tekee 300 € /kk, hänkään ei tosin pahemmin ryyppää!

Lainaus:

Mistähän noin jyrkkä kantasi on peräisin?Kohtuus alkon otossa on kyllä paikallaan.

Kohtuu käytöstä se kaikilla alkaa ei kukaan tule kertaheitolla puliveivariksi, kannattaa olla varovainen, eräs tuttavani joi itsensä hengiltä joulun seutuun, meni kahteen vuoteen kun ero otti niin tiukoille, sitä ennen otti aivan kohtuudella, kannattaa miettiä ennekuin on myöhäistä!

Vastaan tuohon, että olen totisesti, vuosikaudet, oman lapseni alkon käytöstä. Joka jo vaikeutti elämää monella lailla ja toi tuskaa, syyttelyä, itkua! Työ kärsi, suhteet perheessä tulehtui ja elämänsä oli yhtä kankkusta!
Nyt tuo entinen käyttäjä on ollut jo vuosia raittiina ja onnellinen nykyisestä elämästään. Hän vaan päätti, että saa viinan kanssa läträäminen riittää. Kaveriporukat on muuttuneet ja suhteet sukulaisiin huimasti parantuneet.

Minun avioliittoni rikkoi viina. Kaikki rahat mieheltä meni siihen ja yrittipä kovasti viedä minunkin rahat.
Tarpeeksi kun viinapirun kanssa seurusteli, alkoi uhkailu yms. En jäänyt odottamaan koska jotain sattuu.

Lapsista näki että he jo reagoivat, joten oli pakko lähteä liitosta.
Rukousvastauksena hän lopetti juomisen, mutta alkoholi oli jo tehnyt paljon tuhojaan aivoissa.
Yksin on parempi kuin juopon kanssa. Sain säästettyä nuukasti eläen asunnon. Hän on juonut varmaankin yhden asunnon hinnan.

En suosittele kenellekään kohtuukäyttöäkään. Ilmankin pärjää oikein hyvin.
Liian paljon näkee kaduilla, noita entisiä kohtuukäyttäjiä, itsekkäitä yömölyäjiä ja rähjääjiä.

Kyllä näin on se on niin arvaamaton aine, eihän kukaan usko alkolisoituvan kun alkaa viinaksien kanssa leikkiä, hienoa jos on joku pelastanut itsensä tuholta, minäkin jouduin sivusta seuraamaan voimattomana tuvavani riutumista viimeiseen saakka, kun ei puhe auta minkäs teet!
Useita keroja joutuvat sairaalaan viemään kun maksa vaurioitui sai sisäisiä verenvuotoja oli aivan hirveetä tohua kaikista ruumiin aukoita vuosi verta!

Sitten on vielä tämä puoli, että kun oikein kunnolla ryypiskelee vaikkapa jossakin baareissa, ravintoloissa yms. voi todellakin myös täysin munata itsensä!! Puhumattakaan nuorista ja vähän iäkkäämmistäkin naisista, jotka voivat joutua todellisiin vaaratilanteisiin! He voivat tulla raiskatuiksi tai jopa pahoinpidellyiksi!! :(

Kyllä meidänkin liitossa on jatkuva neuvottelu siitä miten alkoholia käytettäisiin. Mutta on monet riidat ja masennukset aiheuttanut kun on pelkästään pelko siitä että milloin huomaan mieheni ottaneen näköisenä vaikka itse muka ei ole mitään ottanut. Parasta aikaa on päällä lupaus että salaa juominen jää ja apua hakee sitten jos oma pää ei anna sitä jättää. Itse olisin valmis saunaolueisiin vaikka kaksikin ja viikonloppuna voisi vaikka ottaa yhdet terästetyt dringit seurana hänelle yhtenä iltana mutta kun hänellä on vain se humalahakuisuus ja menee hyvät juomat kuulemma hukkaan jos ei tunnut missään. Tämä ongelma ei meillä ole joka viikkoista mutta jossain vaiheessa aina iskee päälle salaa ottaminen. Pilaa muuten hyvän yhteiselämän.

Tupakka-askeissa on ollut varoitustekstejä vaikka kuinka kauan, milloin niitä
saadaan alkoholipulloihin?

Tupakka tappaa mutta alkoholi vielä enemmän. Verratkaapa tupakoinnin ja juopottelun
vaikutusta väkivalta- ja liikennekuolemiin! Taitaa tupakoitsijat jäädä toiseksi.
Sairaudet vielä lisäksi!

Ehtoota vuan kaikile tasapuolisesti

Seon kumma aine ja aihe tua viina mitenkä se jaksaakii puhuttoo. asjooha se usseimmite on. van outtakos kuulluna sanontoo. siitä puhe mistä puute. Tahikka. viina ov viisastej juoma. herejää kymysys. eikös neo oikei viisaita jotkei sitä jo. Sannoot ne semmostai notta. köyhäh humala männöö hukkaa jonsei sitä kukkaa niä.
Nua keskustelut antaat ymmärtee notta. het jos otat ryypynnii ni seo varmoo ko vanahan kuolema. siusta tuloo alakoholisti. mie tunnem montai semmosta kuka ottaa ryypyn tahikka kaks sillontällön eivätkä ou sen enempee holistija.
Minen missää nimesä puolustele juoppoja. en sittäkkää vaikka niito ollu ja on nyttennii iha suvusahi. Liika seo liikoo viinaksiihi.

Tuala Anonyymi 04.09.2011 20:57 laskeskel notta minkä verta siästäs josko ei tupakois. Elikkäs 10 x 30 x 12 = 3600e vuotee siästäs tuan laskelmam mukkaa jossei polttas. Sihiv vois laskee viinoi ossuuve lisäks. nyt pittää repii hintoja hatusta ko en tiiä van josko uattelis vaikka 10e viikosa alakontuotteisii lie hiä sittä palio eli vähä van se tekis 520e vuuesa. Minen savustele ennee enkä juo viinookaa ko par kolome pulloo hyvvee konjakkii vuuesa. nii tuan laskelmam mukkaa miu pitäs olla nelisen tonnii rikkaamp joka vuos. vuan ko en ou. missää ei näy niitä rahoja joita mie muka oun siästänä. No emmie sitä kiellä notteikö juomala sais helepostihi taloh hintoo mänemää. ei välttämätä yks immeine van ainaha sihi löytyy halukkaita avittajjii.

Se mitteekä mie esmerkiks tällä tarinallan tahoin teilen kertoo on se nottei läheskää kaikki kohtuu käyttäjät tuu alakoholistiks. Minoon omasta mielestän kohtuu käyttäjä. enkä mie tunne olovan yhtää sen enempee alakoholisti ko semmonenkaa jokei ota ryypyr ryyppyy. noo siitä tuas suap jokkaine olla mittee mieltä tahtojaat.

En tiiä kiinostiko tää miu kiriotus kettää eli ei van kiriotin kuitennii

T.suapisti

Viina on eniten haittoja aiheuttava aine myös Suomessa, lähes kaikissa rikoksissa on päihteet mukana melko moni vaiva, ja sairaus on viinan aiheuttama, nykysellään viinan juonti ja kaduilla kännämminen on karannut täysin kontrollista, poliisi ei mahda enää mitään kun joka kadunkulma on humalaisia täynnä!
Tämä Tampereen tyttökin eläisi ilman viinapirua!

Murrekeskustelussa Isoäiti antoi ohjelmalinkin Mielen voimasta:

http://yle.fi/ohjelmat/1199015

Lumealkoholi toimisi varmaan lumelääkkeen tavoin:)?
Ihminen " juopuisi" mielen voimasta juotuaan lumealkoholia, ilman terveydellisiä
haittavaikutuksia. Kannattaisiko tätä tutkia?:)

t.metsänpoika

Sellainen jolla viina ei ole ongelma eikä ole joutunut näkemään läheistenä kärsimystä ja sitä pirullista elämää ei tiedä alkoholin vaaroista mitään, eikä ymmärrä miten vaarallisesta aineesta puhutaan!
Pienin haitta lienee se että kaikki ylimääräinen raha menee viinaan, siitä voi alkaa hahmottamaan kokonais kuvaa.

" Kevennys "

Hei!
Kuulin että sinäkin olet jättänyt viinakset?

Juu - niinhän minä tein !

Ja nyt se on jo alkanut harmittamaan kun en kuolemaksikaan muista minne jätin ne
ja jos sinä olet nähnyt niitä niin pirrautapa minulle niin käyn noutamassa ne.

( muistin päällehän se viina menee - ihan niinku näkyy )

Asiantuntijat väittää että alkoholin käyttö tulee helposti tavaksi. Minun mielestä
se ei pidä paikkaansa. Olen juonut 40 vuotta lähes joka päivä, eikä ole vielä tavaks
lähtenyt. Pidän itseäni parempana asintuntijana kun on kertynyt tuota kokemusta.

Lainaus:

No ei tietenkään. Mistä ihmeestä sinä niin päättelit?

Heh, heh.
Saamastasi vastauksesta päätellen ei kirjoittamassa ollut penaalin terävin kynä. ;)
Tai ei ole sopivaa laskea leikkiä viinapirusta...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat