Tekisinkö testamentin?

Kannattaako testamentata mökki seitsemälle lapsenlapselle? Tähän ja muihin lukijoiden kiperiin perintökysymyksiin vastaa lakimies Tuomo Lindholm.Lue koko juttu

Tekisinkö testamentin?

Kommentit (13)

Aina kannattaa tehdä testamentti.testamentilla voi eläessään päättää ,kuka ja ketkä saavat nauttia raskaan työmme tuloksista.jos on yhtään älliä,tietää kyllä kannattaako tehdä omistusoikeus.vai hallintaoikeustestamentti.keskinäinen testamentti puolisoiden kesken,poistaa monta huolta ja harmia toisen puolison kuoltua.Itselläni on testamentti,vaikka en tässä aio pitkään aikaan täältä lähteä,mutta koskaan ei tiedä.

Kyllä on tehty testamentti ja kannattaa tehdä.
meillä on tehty jo kauan sitten hallintaoikeustestamentti, jossa on vielä lisäys, että lastemme meiltä perimä omaisuus ei ole avio-oikeuden alaista, joten mahd. miniät ja vävyt jäävät nuolemaan näppejään, jos lasten avioliitot hajoavat.
Näin turvaamme omien lasten perinnön, joka sitten tietty heidän jälkeensä menee heidän lapsilleen, mutta ei mahd ex-puolison uuden kumppanin auton ostoon.
t.m

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä, Oikein hyvä. Näin pitää tehdä vaikka olisi pienikin omaisuus.

Mikä olisi paras ratkaisu, kun on jakamaton kuolinpesä `?

Löytyykö neuvojaa ?
Miettii "Leski"

ET:n lukijoilla ei taida olla 50 vuotta kovin monella enää elinaikaa, vaan ennemminkin televisiolle luvattu käyttöaika. Ainoastaan kontrollifriikki haluaa testamentilla määrätä omaisuudestaan. Itse koitan ennemminkin käyttää kaiken omaksi ilokseni. Saapahan käyttää sen asianajajan palkkionkin. Saisinkohan omaltakin alalta puffattua mainoksen lehtien kautta?

Onneksi serkut eivät olekaan perimässä, koska itselle ne tuntuvat melko kaukaisilta. Hyväntekeväisyyteen olen kohtalaisen summan laittanut vuosittain, mutta saajat kuvittelevat rikkaaksi ja lähettävät kerjuukirjeen suunnilleen kahden kuukauden välein. Nykyiseen Sepa-aikaan ei taida enää anonyymisti pystyä laittamaan rahaa tuollaiseen tarkoitukseen niin, että omatekoinen viitenumero jättäisi nimitiedot välittymättä.

Kyllä ET-lehteä lukee nuorempikin väestö - itse olen 40-vuotias ja muistan lukeneeni vuosikausia! Hyviä juttuja!

Testamentin voi tuhota pankkivirkailijan VALE.  Äitini teki testamentin v. 1992. Kun hän vanheni hän muutti palvelukotiin. Aikansa siellä olleensa hän päätti, että ei hän tarvitse enään kotiansa eli sen voi myydä pois. Näin tehtiin. Rahat jaettiin lesken ja lasten kesken. Hänelle jäi iso osa rahaa joten hän halusi sijoittaa rahan paremmin pankissa . Minä tytär olin hänen kanssa pankissa. Äitini sijoitti rahat säästöhenkivakuutus rahastoon pankkivirkailijan suosituksesta.  Virkailija teki työnsä ja kysyi sitten kuka on edunsaaja?? Äitini ja minä ihmettelimme?? Hän sanoi että lapset ja sitten  tokaisi että OMAISET ja kirjoitti sen sopimukseen. Hän ei missään vaiheessa kysynyt äidiltäni, että onko hänellä testamentti tai oliko joku lapsista saanut ennakkoperintöä. Sopimuksen hän ojensi äidilleni ja pyysi allekirjoituksen. Äitini kuoltua selvisi, että virkailijan kirjoittama sana OMAISET TUHOSI äitinini testamentin. Testamentissa oli ehto, että yksi lapsista saa vain lakiosuuden. Kun teimme vahingonkorvausvaatimuksen pankkia vastaan. Pankkivirkailija VALEHTELI RÖYHKEÄSTI pankin lakimiestyötoverille, että äitini oli yksin käynyt pankissa ja kertonut, että hänellä on testamentti , mutta hän haluaa sanan OMAISET. Näin ei todellakaan ollut. Olin hänen kanssa pankissa. Äitini ei olisi edes pystynyt käymään vanhainkodista pankissa yksin. Mikä on vanhan ihmisen OIKEUSTURVA pankissa?? Pitääkö olla magnetofoni ja vidokamera mukana kun asioi pankissa,että on todistusaineistoa? Eikö pankkivirkailija ole vastuussa työstään ?? Kyllä kai normaali ihminen USKOO työntekijää koska hän on siellä töissä. Ei vanhan ihmisen kuulu tentata menikö kaikki oikein?? Pitääkö meidän haastaa pankkivirkailijan oikeuteen, että saadaan totuus esiin?? Minua rassaa eniten se ettei vanhan äitini TAHTO toteutunut vaan pankkivirkailijan VALE mitätöi vanhan äitini viimeisen tahdon.  Nim. Surutyö vielä kesken.

Mikä pankki oli kyseessä? Tuollaista pankkia on syytä varoa, kyllä pankissa pitää olla asiantuntemusta tehdä kaikki sopimukset siten kuin asiakas haluaa ja tarkoittaa. Menikö äidin omaisuus nyt kaikille perijöille tasaisesti? Olisiko edunsaajat pitänyt nimetä kaikki erikseen vai vain mainita olemassa oleva testamentti ja siinä määräys tämän yhden perijän kohdalle tulevasta pelkästä lakiosuudesta?

Virkailijan olisi pitänyt selittää, mitä edunsaaja tarkoittaa, mitä vaihtoehtoja edunsaajan valinnassa on ja keitä mihinkin luokkaan, kuten omaisiin, luetaan.

Mutta  kannattaisi itsekin ottaa selvää asioista ennen kuin alkaa auttaa ikäihmistä omaisuuden hoidossa. Paperit kannattaa myös lukea ajatuksella ennen kuin allekirjoittaa. Vakuutus ja sijoitus ovat täysin eri asemassa kuoleman jälkeen.

Vakuutuksesta, myös säästöhenkivakuutuksesta, saavat hyödyn ne ja vain ne, jotka on merkitty edunsaajiksi, olivatpa he perijöitä tai eivät. Sijoitukset luetaan omaisuuteen, joka jaetaan perinnönjaossa.

 

Nim. Surutyö vielä kesken, tilanne olisi ehkä voitu korjata perunkirjoituksessa. Oliko siinä mukana pätevä perhejuristi?  Ennakkoperintö olisi voitu mahdollisesti ottaa huomioon muulla tavoin, vaikka henkilö saikin saman vakuutuskorvauksen kuin muutkin. Saatan olla väärässäkin, mutta vaikuttaa  siltä, että paljon papereita on allekirjoitettu ymmärtämättä niiden sisältöä.

Pankkivirkailijoiden tehtävä on myydä sijoitustuotteita. Eivät he ole puolueettomia asiantuntijoita. Sijoituksia tehdessä on ylipäätään hyvä pyytää useampia ehdotuksia ja harkita niitä ennen päätöksentekoa. Eikä allekirjoituksia ennen kuin tiedetään, mihin ne johtavat.

Päivittän vanheva kansalainen.

Poikamme kuoli ja hän oli naimisissa. Heillä ei ollut lapsia. Periikö leski (miniämme) aikanaan kuolleen poikamme perintöosuuden kautta meitä, siis poikamme vanhempia, kun meidät aika jättää,? Tai katkeaako perintöikeus siihen, kun heillä ei ole lapsia, jotka muutoin olisivat olleet perillisiä. Entä: Kun aikanaan tämä miniämmekin kuolee, perimmekö me, tai  lapsemme tai lastenlapsemme miniän jäämistön puolikasta. Jos näin olisi niin voiko hän sen testamentilla estää?

janette

kun puolisot ottavat molemmilke henkivakuutuksen niin avioeron jälkeen sen korvauksen saakin lapsi eikä leski ... sekä yksinkertainen avioehto puretaan puolison kuoleman jälkeen ja omaisuus jaetaan tasan kahtia .
leskelle puolikas ja lspsille toinen puolikas

janette

testamenttiin maininta että miniöiden ja vävyjen saanto avio-oikeuden
nojalla poistetaan testamentilla , sekin pitää teettää lakimiehellä

Vierailija

Poiminta: Leski perii lapsettoman puolisonsa. Lesken pesänjaossa lähtökohta on, että pesä jaetaan puoliksi molempien puolisoiden sukuhaaroille.

Mitä tämä nyt tarkoittaa jos aviopuolisoilla ei ole lapsia, onko syytä tehdä testmentti, että molempien jälkeen jäävä omaisuus ei mene sukulaisille? Vaan että määräämme omaisuuden taloineen päivineen johonkin parempaan käyttöön kuin kurjille sukulaisille, joihin ei muutenkaan ole kanssakäyntiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat