Vierailija

eikö et:n lukijoistakin ole hyvä asia että halsualle tulee uusi turkistarha,jossa on tilaa 33000 ketulle ja 77000 minkille:D t. sari

Sivut

Kommentit (22)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lampaankasvatus sais olla yhtä kannattavaa...
Villa on ekologinen tuote, sitä käytetään kankaisiin ja verhoihin ja asusteisiin.
Yllättävän monipuolinen tuote , villa....

Lammasta ei tartte tappaa jotta sais villaa....
mut voi sen lampaan syödäkin...
minne ne ketunraadot menee..kuka ne syö?

quote
Turkisalan työllisyysvaikutukset ovat marginaaliset koko kansantalouden mittakaavassa, eikä turkisten tuotanto ole merkittävä elinkeino Suomen taloudelle. Turkistalouden merkitys työllisyyden kannalta pienenee vuosi vuodelta, koska toiminnassa olevien turkistarhojen määrä on jatkuvassa laskussa. Myös niillä alueilla, joille turkisten tuotanto on Suomessa keskittynyt, voitaisiin turkistarhauksen lopettamisen aiheuttamia negatiivisia alueellisia työllisyysvaikutuksia lievittää aktiivisen työvoimapolitiikan keinoin.

Aktiivisesti toimivia turkistarhoja oli Suomessa vuoden 2011 alussa arviolta 1 000. Turkistarhojen määrä on jatkuvassa laskussa, ja Suomen turkiseläinten kasvattajain liiton (STKL) tilastotietojen mukaan STKL:n jäsentilojen määrä laski kymmenvuotiskaudella 1999-2009 keskimäärin 50-100 tarhan vuosivauhdilla. STKL.n viimeisimmät julkaistut tilastotiedot ovat vuodelta 2009, ja tuolloin jäsentiloja oli 1 103. Noin tuhannen päätoimisen turkistarhan lisäksi turkiseläinten kasvatus on sivuelinkeinona arviolta 300 suomalaisella maatilalla. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT, 2008) selvityksen mukaan suomalaisella turkistalouden tilalla tehdään keskimäärin 2 000 työtuntia vuodessa, mikä vastaa noin 1,5 henkilön täysiaikaista työpanosta. Tämä luku voidaan pyöristää kahdeksi työntekijäksi, ja kun turkistarhojen kokonaismäärä mukaanlukien sivutoimiset tarhat on 1 300, voidaan turkistarhojen arvioida vuonna 2011 tarjoavan työpaikan enintään noin 2 600 henkilölle.
http://www.tarhauskielto.fi//turkistarhaus/tyollisyys

Ekologisesti ajatellen;
moniko ihminen tarvitsee turkiksia maapallolla?
moniko sellaiseen pukeutuu?

Villa on käytännöllisempi materiaali vaatteisiin ja sisustuskankaisiin...
Kettuja ei voi syödä, ja niitten tarhauskin näkyy olevan silkkaa eläinrääkkäystä,
vertaappas lampolaan tai lampaisiin jotka on laitumella...?

miksihän turkistarhaus on laillinen elinkeino jos se on eläinrääkkäystä en ymmärrä teitä vastustajia.t.essi

Vaikka turkistarhaus on laillista, ei se silti poista eläinten kärsimystä. Sivistynyt ihminen ei tuota millekään elolliselle olennolle tarpeetonta tuskaa. Keinoturkikset on inhimillisempi tapa koreilla.

Lainaus:

Vaikka turkistarhaus on laillista, ei se silti poista eläinten kärsimystä. Sivistynyt ihminen ei tuota millekään elolliselle olennolle tarpeetonta tuskaa. Keinoturkikset on inhimillisempi tapa koreilla.

Hyvin hoidettu turkistarhaus ei ole eläin rääkkäystä.
Ennenminkin pitäisin eläinrääkkäyksenä sitä, kun kerrostaloasuntoihin otetaan isoja koiria joita hätäisesti ulkoilutetaan kerran päivässä ja muuten ne saavat selviytyä yksin omistajien ollessa työssä.
Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla näkyy usein humalaisia koirineen.

t. koiria säälivä

En ottaisi koiraa tähän kerrostaloasuntooni. Mutta en myöskään voi hyväksyä turkistarhausta. Ajatelkaa, miten
paljon pienemmässä tilassa kettu tai minkki joutuu elää kituuttamaan kuin kerrostalon koira. Niin kaukana luonnonmukaisuudesta kuin olla voi. Siellä häkeissä ne elukkaparat kiertävät kehää ja pyrkivät epätoivoisesti
ulos, kunnes luovuttavat ja tulevat apaattisiksi. Odotettavissa on vain teurastus, joka päättää kurjan elämän.
Minä en ainakaan halua olla sellaisessa toiminnassa mitenkään osallisena. Jopa turkis-"somisteiset" talvitakit
kierrän kaukaa. Tosin kaupassa usein nykyään lukee: "Nämä somisteet ovat KEINOturkista". Mutta jos kulkisin
sellaiseen verhoutuneena, joku saattaisi luulla että on oikeaa turkista. Minua nolottaisi.

Mulla on ihanan lämpöiset villasukat..
ja puseroita..
villahousutkin..
säärystimet..
ranteenlämmittimet...
villahuopa.....
Yhtään lammasta ei ole tarvinnut tappaa niitten tuottamiseksi....

Ajattelin vuokrata ensikesäksi pari lammasta tuohon pihanurmen hoitajiksi, ei tarttee kuunnella naapurien enää ruohonleikkurin säksätystä mun vapaapäivinä(=sunnuntaina) ja lannoitus hoituu samalla.....

Kettupaistia syödessään voi turkistarhaaja miettiä noita juttuja... ?
-ikkunoista vetää, pitäsköhän kaivaa ne villaiset ikkunaverhot esiin, vai olisko saatavilla turkisverhot ? ;D

saripäivianneliessikirsi,

kaikkien ihmisten etiikka ei ole yhtä joustava kuin sinun (jota osoittaa tapasi allekirjoittaa allakan kaikilla naisten nimillä ja höpöttää joutavia nahkoista ja saapikkaista). Tyhmänäkö meitä pidät?

no se ei ole joutavaa höpinää,jos kettutytöt aikovat väkisellä lopettaa suomesta turkistarhauksen laillisen elinkeinon. esim. viime keväänä eräs vihreiden edustaja joka ei päässyt eduskuntaan oli pari viikkoa sitten kirjoittanut blogissaan että turkistarhaus pitää lopettaa väkivalloin. nyt tätä asiaa tutkii poliisi laittomana uhkauksena. t.antti

saripäivianneliessikirsiantti,

blogikirjoituksessa ei ollut kyse turkistarhauksesta.

Jos poliisi tutkii toista vihreää (eduskuntapudokasta), laita nimi, paikkakunta ja linkki asiaan näkyville.

Turkistarhaus tulee loppumaan muutaman vuoden kuluessa ja laillisin keinoin. Sitä odotellessa laita ne alligaattorinnahkasi, anakondasi ja hylkeesi päälle, saapikkaat jalkaan ja menoksi... paitsi sinulla ei niitä ole muissa kuin unelmissasi.
Äläkä sitten loukkaannu, jos miehet kyselevät hintaa.

Hei! Täällä leski-Anneli, kirjoittelen muillekin palstoille useasti, mutta EN siis ole se Anneli, joka tässä mukamas puoltaa turkistarhausta!
Vastustan tarhausta eläinrääkkäyksen takia, eikä turkiksia täällä päin maailmankolkkaa tarvita nykyään mihinkään! En myöskään kehtaisi kulkea turkikset päälläni!!

Lainaus:

saripäivianneliessikirsiantti,

blogikirjoituksessa ei ollut kyse turkistarhauksesta.

Jos poliisi tutkii toista vihreää (eduskuntapudokasta), laita nimi, paikkakunta ja linkki asiaan näkyville.

Turkistarhaus tulee loppumaan muutaman vuoden kuluessa ja laillisin keinoin. Sitä odotellessa laita ne alligaattorinnahkasi, anakondasi ja hylkeesi päälle, saapikkaat jalkaan ja menoksi... paitsi sinulla ei niitä ole muissa kuin unelmissasi.
Äläkä sitten loukkaannu, jos miehet kyselevät hintaa.

kyseessä jonka sivuilla näitä uhkauksia on ollut on tunnettu henkilö nimiä ei voi paljastaa:D ja kommentit on jo poistettu. ja sinut haluaisin tavata henkilökohtaisesti ja kysyä miksi laillinen elinkeino pitää lopettaa? t.ope varaaninnahassa:D:D

saripäivianneliessikirsianttimuoriope,

"Tunnettu henkilö" on tunnettu huoltajuuskiistojen yhteydessä. Vihreät jätti tutkintapyynnön blogikirjoittetusta ja kirjoitukset on poistettu. Se siitä. Viranomaiset jatkavat, jos aihetta on.

Olisi mukava tavata kaltaisesi sukupuolineutraali henkilö, mutta tyydyn nyt palstakeskusteluun. Laillinen elinkeino se oli pyövelinkin ammatti, mutta loppui tarpeettomana lainsäädännön muututtua. Turkistarhaus on tarpeeton nykyaikana. Sen työllistävä vaikutus ja merkitys elinkeinorakenteesamme on häviävän pieni.

Yleinen ilmapiiri muuttuu elinkeinoa vastaan. Toivottavasti eläinaktivistit eivät sössi liialla innokkuudella asiaansa. Laillisuuden tie on ainoa oikea tie vaikuttaa eläinten asemaan.

Muuta sanottavaa minulla ei sinulle ole. Jatka haaveilua kuolleitten nahkoihin pukeutumisesta.

ovat sössineet jo. ja voin sanoa,että tuollaista lakia ei ikinä tule ellei vihreät ja vasemmisto voita vaaleja. t.kokoomusnainen käärmeennahassa

Lainaus:

turkistalous tuotti suomeen viime vuonna 300miljoonaa euroa eli ei ihan pieni summa. t. essi

paljon muutakin epäeettistä ja moraalitonta businestä tehdään, laillisesti......

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat