Vierailija

Mistä nykyisin löytäisi sellaisia ihmisiä joka jaksaa yövuoroja (raskaitakin).
Onko robotit ainoa vaihtoehto. Kuinka ne osaisi ängetä vanhuksia vessaan turvallisesti/oikeaoppisesti. Väliin en osaa itsekään sitä kunnolla.

Kaupunki vai kuka lie keksinyt että 7 yötä ja 7 vapaata joutaa romukoppaan.
Siihen katosi vapaaehtoiset yököt.
Nyt saa tehdä max. 5 yötä ja usein on 2-3pv aikaa toipua.

Menee rytmi sekaisin ja perheeseen/ystäviin ei ehdi pitää yhteyttä. Entä harrastukset?
Minäkin, pian eläkeläinen, joudun välillä tekemään öitä. Nukun 6 tuntia ja herään vihaisena. Ei ehdi tehdä mitään muuta ja väsyttää. Yleensä nukun 7-9 tuntia.
Yksi ratkaisu olisi. Talo tarjoaa tuplavitamiinit yövuoroon tullessa? ;D

Ei ne ulkolaisetkaan jaksa paremmin, ei ole hyvä ratkaisu. Kieliongelmiakin voi olla, jos yksin valvoo.

Kommentit (4)

Siinäpä hyvä kysymys! Vanhat ei enää jaksa,eikä nuoret halua.
Mutta eikö ne nyt suunnittelekkin sellaista,nuo päättäjät,että kaikkia ,vanhuksia esim.aletaan hoitamaan kotona.
Siellä puoliso tai muu omainen hoitaa,kunnes alkaa itsekkin tarvita hoitoa.
Sitten siellä varmaankin käy joku "kiertävä yökkö"tsekkaamassa,että vieläkö olet hengissä,kunnes sitten kupsahdat pois ja niin sitten tuli tämäkin ongelma hoidettua.

Saattaisihan ne rahakirstun vartijat harkita sellaistakin vaihtoehtoa, että laitetaan hoitoa tarvitsevat vanhukset makaamaan riviin häkkeihin ja ruokinta-automaatti jokaiselle nenän eteen. Sieltä tipahtaa määrävälein pillereitä ja sitten joku vellitruuta välillä suuhun. Toisessa päässä on likaviemäri, joka vie jätökset hihnaa pitkin pois. Suihkukin voisi toimia automaattisesti määrävälein, tavallaan kävisi niinkuin pesukoneessa ja tätä rataa siihen asti, kunnes tulee lopullinen noutaja ja homma on hoidettu. Ei tarvitse palkata henkilökuntaa, ei miettiä työvuoroja, ei rakentaa uusia hoitolaitoksia, vaan robotit hoitaa kaiken siististi ja halvalla!
Sitä yhteiskuntaa en kylläkään itse haluaisi nähdä enkä kokea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä yötyö on raskasta-tein kolmivuorotyötä melkein 38v.Joka yö väsytti enemmän tai vähemmän aamuyöllä,oli kiirettä tai ei.Viimeisinä vuosina huonosti nukuin päivällä.Nyt onneksi jo olen eläkkeellä,teen kyllä sillointällöin keikkaa,mutta voin jo vuoroni valita.

Yötyötä pitkään tehneenä, voin sanoa omalta kohdaltani, että nuorempana en jaksanut millään öitä tehdä ja aamuöisin meinasin väkisin nukahtaa. Toista on kun täytin 50v, sen jälkeen ei ole ollut mitään vaikeuksia valvoa eikä toipua öistä. Ihmettelen itsekkin tätä kun olin kuvitellut käyvän toisin päin, yksilöllisiä eroja meistä ihmisistä löytyy paljon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat