Ajattelin että olisiko paikallaan avata ketju jossa saisimme ratkoa pieniä tietokoneen käyttöön liittyviä ongelmia. Aluksi jo sanon etten ole mikään tietokonehirmu tai tekniikan ihmelapsi. En suuria ongelmia pysty ratkomaan. Porukassa on kuitenkin aina joku joka tietää, ratkotaan näitä yhdessä.

Toivottavasti kynnys on riittävän matala.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on moneen kertaan läpikäyty juttu, joten ohjeita löytynee monenlaisia.

Tässä yksi.

Jos kuvan julkaisijalla on oma palvelin ja kiinteä IP-osoite (aniharvoilla yksityisillä on), linkin kuvaan voisi tehdä omalle koneelle pienin järjestelyin.

Tavallisen pulliaisen IP-osoite vaihtuu, joten mieluiten jpg-tunnisteinen kuva on tallennettava omasta tietsikasta ulkopuoliselle palvelimelle Niitä löytyy runsaasti. Tässä yksi:

http://kuvapilvi.fi/k/

Avaa selaimessasi kuvapilvi.fi:n verkkosivu ja seuraa yksinkertaisia kuvan tallennusohjeita tietsikaltasi palvelun tarjoajan palvelimelle. Sen verran sinulta vaaditaan, että tiedät valitsemasi kuvatiedoston sijainnin omalla tietokoneellasi. Kuvapilvi ilmoittaa ja näyttää tiedoston siirron onnistumisen ja kertoo mikä hakupolku (tiedostolinkki) sinun tulee kirjoittaa et-netin syöttöruutuun. Kaikki vaiheet on huolellisesti ohjeistettu. Siis seuraa ohjeita.

-s.

  

Vierailija

Miten linkitän jonkun artikkelin tänne johonkiin ketjuun?

Älä vain kopioi pitkiä kirjoituksia, vaan todella viittaa sivuun sen verkko-osoitteella, esimerkiksi tämän päivän Hesarin pääkirjoitussivulle:

http://www.hs.fi/paivanlehti/11102014/paakirjoitukset/

Osoitehan löytyy haluamasi sivun otsikkona selainohjelmasi otsikkoruudussa.

-s.

hei. Kun laitan tuohon "kuvapilvi.fi" juttuun onnistuneesti kuvia, voiko sinne laittaa myös esim. video-kuvia yms. ja tärkein kysymys on, voiko ystävät käydä katsomassa kuvia sieltä jos annan jonkin osoitteen yms. sinne. Olis muutama video jonka haluaisin jakaa ystävien kesken muttei onnistu ainakaan sähköp. ja mihinkään youtubeen en halua laittaa, tai facebookiin yms.

Olisiko kenelläkään tietoa mitä pitäisi tehdä kun käynnistän ohjelman Mozilla-firefox niin ruutuun tulee laatikko jossa kysymys,"saako ohjelma tehdä muutoksia tietokoneelleni". Ennen ei ole tällaista tullut vaan mozilla on päivittänyt ilman kysymyksiä?

terv. tumpelo

Vierailija

Ymi - hieno avaus! Tällaisia lisää!

Toivottavasti tietoa liikkuu. Yritämme täältä ennättää mukaan keskusteluihin mekin. :)

terveisin,

Leena

Minun tietokoneeni suurensi taustakuvan en mistään saa pienentymään, on omista valokuvista.

Siihen vaihdettiin firefoxin selain, olisiko tämä syy.

  Kiitos etukäteen  ja Hyvä Joulua

 

  tietämätön

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat