Seuraa 

Hei,

Nykyään kun kaikki pitää melkein toimittaa sähköisesti. Matkojen varaaminen( vielä olemssa muutama matkatoimisto),
Teatteri,elokuva jne liput.
Samoin jos haluaa osallistua kilpailuihin niin kaikki tapahtuu netissä. No me suuret ikäluokat 1945-1950 syntyneet hallitsemme kun olemme tottuneet käyttämään työelämässä. Mutta miten on meistä vanhemmat esim kylän mummot/papat?
He eivät hallitse näitä laitteita ja useampi ei edes halua oppia. He jäävät jotenkin syrjään asioista. Joten ei saisi kaikkia
palveluja laittaa netin varaan vaan myöskin pitää olla normaaleja ihmisten väliteltyjä palveluja.
Ei myöskään saisi olla palvelut palvelupuheluden varassa, a) ensiksi ne maksavat kamalasti b) niissä saa odottaa pitkään ennenkuin joku vastaa. Joskus tuntuu että tahallaan annetaan odottaa että palvelupuhelimen operaattori tienaisi enemmän ???

Myöskin kun digipoxin tulivat niin monellakaan mummo/pappa ei ollut varaa ostaa niitä saatika olisivat osanneet asentaa ne.
Miten on tietokoneen kanssa??Onneksi on jo aika lailla niistäkin laitteista pudonnut hinnat mutta edelleenkin aika tyyriitä.

Ihanteellista olisi että vähävaraisimmat saisivat ne edullisimmin ja myöskin heille asennettaisi laitteet + opastus.
Olisihan heillekin mukavaa päästä tähän internetin maailman.Löytämään sieltä uusia asioita ja myöskin vanhoja.

Internethän ei ole laite jossa tarvitsisi nyköttää kaiket päivät vaan tarvittaessa.
Kaikkeen oppii, opimmehan matkapuheluidenkin käyttöön !!!

Terveisin Rock

Kommentit (2)

Hei!

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kaikkea palvelua henkilökohtaisella tasolla ei saa sähköisen palvelun kasvuhuumassa lopettaa.

Menen itsekin mielelläni pieneen kauppaan, jossa saa henkilökohtaista asiantuntevaa palvelua. Ihan mukava on hetki keskustella "pankkineidin" kanssa. Puhumattakaan tilanteesta, joka on minulle aivan uusi ja outo. Siinä palveleva henkilö on turva, joka antaa uskalluksen kokeilla sitä uuttakin, kun lähellä joku jolta voi kysyä.

Sähköiset palvelut ovat hyviä ja tarpeellisia. Niitä pitää kehittää ja rohkaista käyttämään, mutta ei saa jättää ikäihmisiä yksinhapuilemaan näiden vempeleiden kanssa.

Rock epäilee kovasti ennen vuotta 45 syntyneiden tietoteknisiä taitoja ja heidän halukkuuttaan opetella mm. internetin käyttöä. Kokemuksesta sanon vallan toisin. Jo 90 -luvun lopussa iäkkäät ihmiset opettelivat teietotekniikkaa ja internetin, silloin sähköpostin, käyttöä. Jo useita vuosia he ovat käyttäneet Skype, mesettäneet ja kirjoitelleet blogeja. Tässä mielessä se todellinen Pihtiputaan mummo todelliselta Pihtiputaalta on ollut edelläkävijöitä.
Sen sijaan juuri nuo 50 - 70 -luvuilla syntyneet ovat olleet huonommin perillä ja osallistuneet vähemmän netin käyttöön. Nyt tilanne alkaa tasaantua, mutta aika paljon on vielä niitä 40 - 55 -vuotiaita, joiden taidot ovat melko olemattomat. sanovat, ettei kiinnosta, kun itse asiassa eivät rohkene kertoa, etteivät osaa.

Reippaimmin myös tietokoneen käytön opiskeluun ja tietokoneavusteisia opetusohjelmia käyttivät aikoinaan 60 ja siitä yli olleet naiset.
Vaarit ja mummot ovat oppineet pitämään yhteyksiä sukulaisiin, eritoten lapsenlapsiinsa ympäri maapalloa juuri sähköpostin ja Skypen välityksellä. Kuulemma yhteydet sukulaisten kesken ovat lisääntyneet ja tihentyneet huimasti.
Laitteistakaan käyttö ei ole kiinni, sillä kirjastoissa, nettikahviloissa, kansalaisopistoissa ja asukastuvissa on maksutta tai pinetä maksua vastaan netti käytettävissä. Maaseudulla sellainen taitaa olla joka talossa, koska koululaiset sitä tarvitsevat ja isännät sekä emännät käyttävät apuna talous- ja tuotantohallinnossaan.

Toki on niitäkin, jotka eivät osaa ja halua noita laitteita käyttää, mutta heitä on vähemmistö. Pankki, posti, kauppa, KELA, uutispavelut ynnä muut ovat nettikamaa ja jutustelut kavereitten kanssa samaten.

Nykyisin tietotekniikan käyttöpulmiin hankittua apua saa käyttää myös kotitalousvähennyksen perusteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat