Seuraa 

Miksi sisarukset putsaavat maanviljelijäksi aikovan jatkajan, ensin jatkaja on tehnyt työtä palkatta ja sitten kun ostaa tilan, sisarukset kadehtivat jatkajaa kun saa melkein ilmaseksi tilan, ei katsota että jos on tehnyt työtä vaikka 20 vuotta saamatta palkkaa isältään, ja jos katsotaan se rahana, niin on kallis tila, lisäksi mitä maksaa tilasta. Meillä kävi niin että kun mieheni maksoi ensin pienen tonttimme 30 vuoden työllä, ja ei saanut penniäkään työstä joten alle ha,n, tontille tuli abaut n,2,5 milliä hinnaksi, ja verot valtiolle ei yhtään ja sosiaali edut nou, ja nyt eläke pienin. ????

Kommentit (3)

Isä voi myydä tilan pojalleen,eikä siihen ole muilla nokan koputtamista.Eri asia on silloin kun ollaan perimässä jäämistöä.tälläiset asiat voi hoitaa sivistyneesti vanhempien eläessä.Hakemalla verotukseen ennakkopäätöstä,ei tule maksaneeksi liikaa ja kun aika jättää eläkkeelle jääneet vanhemmat.Sitten on muidenkin vuoro tulla isoine odotuksineen saaliinjaolle.

Mielestäni miehesi on toiminut ajattelemattomasti luullessaan että tilalla työtä tekemällä lunastaa sen itselleen. Hänen olisi pitänyt sopia isänsä kanssa asia isän eläessä ja ennen kaikkea siitä sopimuksesta pitäisi vielä olla mustaa valkoisella tai puolueettoman henkilön todistus että näin on sovittu. Sisarukset eivät mielestäni ole saaliinjaolla, vaan lain mukaan kaikille sisaruksille kuuluu pesästä samanlainen osuus jos ei testamentilla tai kauppakirjalla voi muuta osoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinpä, mutta kyllä pitäis ajatella siinä muitakin kuin itseensä. Eli sitä joka on työt tehnyt tilalla. Hoitanut paikkaa päivästä toiseen. Kaikkea ei tule ajoissa ajateltua. Testamenttia yms. Vaikka niinhän sitä sanotaan, että suku on pahin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat