Lanttukukko

Vierailija

Hei! 

 

Voisiko joku kertoa miten tehdään lanttukukko? Googletin kyllä aihetta, mutta en löytänyt ihan mieleistäni.

Jos olet onnistunut sen tekemisessä niin voisitko hieman kertoa siitä.

 

"ensikertalainen"

Kommentit (1)

Sarmuusa1
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Olen tehnyt lanttukukkoa useinkin, olenhan karjalainen. Äidin kanssa teimme ison kukon niin, että jätimme ruistaikinakuoren melko paksuksi, ladoimme keitetyt lanttuviipaleet kaulitun taikinan päälle ja laitoimme possun kylkiviipaleita sekä suolaa niiden päälle. Sitten ummistimme kukon kastelluin sormin. Liika taikina täytyi ottaa saumakohdasta pois, ettei se jäänyt mauttomaksi taikinamöykyksi. Kukko laitettiin kuumaan uuniin ruskistumaan, asteita täytyi olla n. + 250C ja siellä se sai paistua niin kauan, kunnes kuori ruskistui. Kukko otettiin pois uunista, voideltiin voisulalla, kiedottiin voipaperiin ja sanomalehteen. Uunin jäähdyttyä seurasi haudutus, n. 3 tuntia miedossa lämmössä. Kun kukko kopisi pohjaa "rummuttaessa", se oli kypsä. Voita, piimää, lautaset ja ruokailuvälineet pöytään ja perhe syömään.

Nykyisin teen joskus karjalanpiirastaikinasta pieniä kukkosia, kaulin taikinan ohueksi, otan siitä jälkiruokakulholla ympyröitä, jotka täytän lanttusoseella. Sitten käännän ne puolikuiksi, painan kulholla reunat kiinni ja laitan kuumaan uuniin ruskistumaan. Voilla voitelu, kääriminen ja hauduttaminen kuten edellä, mutta vain n. 1,5 tuntia. Ovat herkkua molemmat, kukko ja kukkoset.

Kysy tarkennuksia, jos ohje oli liian ylimalkainen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat