Vierailija

Hei,
lähden joku viikonloppu Kööpenhaminaan... joko ennen joulua tai vasta talvella, miten nyt saan asiani järjesteltyä.
Joulukuussa on joulumarkkinat Tivolissa, mutta mitä muuta mielenkiintoista kaupungissa on? Tykkään katsella matkoillani kaupunkia, poiketa syömässä, käydä kaupoissa... jne. mielenkiintoinen museokin kelpaa. Onko sinulla vinkkiä paikasta, jossa olet käynyt ja tykännyt tosi paljon, ja jota ei matkaesitteistä välttämättä löydy?

Kommentit (4)

Ei siellä ole mitään katsomisen arvoista, miksi juuri sinne täytyy mennä menisit vaikka islantiin kuumiin lähteisiin polskuttelemaan.

Kööpenhamina on iloinen ja vilkas kaupunki. Tanskalainen kulttuuri on sekoitus keskieurooppalaista välittömyyttä ja pohjoismaista järjestäytyneisyyttä. Keskustasta löytyy kaupungin kuuluisin nähtävyys, upea Tivoli. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat Edvard Eriksenin maailmankuulu pienen merenneidon patsas ja 1700-luvulta peräisin oleva kuninkaallinen Amalienborgin linna. Paras paikka ostoksille on viihtyisä kävelykatu Strøget, jonka varrelta löytyy niin luksusta kuin edullistakin muotia. Vanhan Kööpenhaminan henkeä voi käydä aistimassa Nyhavnin ravintoloissa.

Tanskalaiset voileivät (smørrebrød) ovat tunnetuja koko maailmassa. Niitä kannattaa ehdottomasti maistaa.

http://www.iltalehti.fi/matkailu/matkakohteet/EUROOPPA/koopenhamina.shtml

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri vietimme uuden vuoden Kööpenhaminassa! Voidaan todeta, että kyllä tanskalaiset osaavat juhlia - ilotulitus oli kyllä sanoinkuvaamaton. Ex tempore -matkamme oli onnistunut, hotellivalintamme aivan nappi ja nautimme kovasti välittömästä, kursailemattomasta, ystävällisestä tanskalaisesta ilmapiiristä. Tivoli on talviaikaan suljettu, paitsi joulumarkkinoiden aikaan, mutta muuta katsomista kyllä löytää. Rautatieaseman lähistöllä on infopiste, jossa on kattava määrä esitteitä. Jos on kivat kelit, niin kannattaa (talvellakin!) vuokrata fillarit jolloin pääsee nopeasti kauemmaksikin. Miesväkeä saattaa kiinnostaa mm. dieselhouse, ja jos olette kuukauden ekana tai kolmantena sunnuntaina klo 11 siellä niin dieselmoottori BW vuodelta 1932 jyräytetään käyntiin. Lasten kanssa - ja miksei aikuistenkin - on mukava mennä pieneen ja kotoisaan eläintarhaan. Klo 13 ruokitaan amurinleopardit - se on sähäkkä hetki, kuten huomasimme. Eläintarha oli muistaakseni auki 365 pv vuodessa, talvella klo 10 - 16. Carlsbergin tehtaalla kannattaa käydä, se vaan on maanantaisin suljettu. Näyttelyitä on meneillään koko ajan, nyt oli Paul Gauguin. Ströget (kävelykadut) on vähän kulahtanut juttu, mutta parempia liikkeitä mielestäni on Vesterbrogadella, jossa alkaa olla parempia ravintoloitakin kuin cityn puolella. Shoppailuhoukutuksia oli paljon ja oli vielä alennusmyyntien aika, mutta onneksi pelkän käsimatkapakaasin kanssa matkaaminen onneksi rajoittaa...

Käväisin Kööpenhaminassa ennen joulua ja kohteena oli joulumarkkinat ja Tivoli. Se oli hieno paikka, upeasti valaistu ja paljon mielenkiintoisia myyntikojuja. Joulumarkkinoiden aikaa myös huvipuiston laitteet olivat käytössä, joten perheen kaikille jäsenille löytyi tekemsitä. Ainakin joulumarkkinoiden aikaa Tivoliin maksoi sisälle yllättävän paljon, noin 13 e per aikuinen. Suosittelen, kun oman maan joulutorit alkavat kyllästyttää.

Kaupungissa on tosiaan käytännöllistä kulkea polkupyörällä, ja tanskalaiset pyöräilevät ahkerasti ja paljon, mutta kävellenkin pääsee todella moneen paikkaan. Ja tottakai, bussilla ja metrolla kulkee helposti. Normaalit turistikohteet tuli käytyä, ylempänä viestissä niistä mainitiinkin osa ja sitten myös Rosenborgin linna, jossa kruununjalokiviä pidetään. Puistossa kukki vielä ruusut - joulukuussa! Hyvää ruokaa on tarjolla joka paikassa. Nakkikioskillakin tuli käytyä viime vuoden ensimmäisen ja viimeisen kerran, niitä kun ei ihan joka nurkalla täällä kotimaassa enää ole. Ja katuterasseja oli auki jokapaikassa. Lämpölamput ja tuoleille laitetut shaalit kutsuivat kesken päivänkin istumaan ja katsomaan ihmisten kulkemista ohi.

Jotenkin tanskalaisista jäi leppoisa ja iloinen kuva, joten sinne on varmasti mukava palata vaikkapa kesäaikaan. Nyt ilma ei suosinut, oli sateista ja tuulista. Seuraavaksi johonkin näyttelyyn ja sisustusliikeitä koluamaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat