Vierailija

Pelkäätkö uutta lamaa Euroopassa ja sitä mukaa myös Suomessa? Euroopan taloutta on jo pitkään tekohengitetty ja pidetty keinotekoisesti hengissä. Missä vaiheessa joku vetää letkut irti, ja mitä silloin tapahtuu? Täysi talouskaaos ja hallitsematon inflaatio? Kolmas maailmansota?

http://www.talouselama.fi/uutiset/et+usko+mita+tapahtui+kreikan+korkotas...

"Korkotaso ei ole koskaan käynyt näin korkealla Kreikan 2-vuotisissa papereissa. Korkeimmillaan korkokäyrä kävi lähes 89 prosentissa. Korkotaso nousee, kun velkapapereiden arvo jälkimarkkinoilla laskee.

Selitys loikkauksella luultavasti on lisääntynyt epävarmuus Kreikan ympärillä tiistaina. Maan suunnitelmat järjestää kansanäänestys uudesta velkapaketista järkyttivät koko Eurooppaa ja asettivat koko paketin toteutumisen kyseenalaiseksi.

Myös Italian 10-vuotisten velkapapereiden korkotaso kävi eurokauden kaikkien aikojen huipussa, lähes 6,35 prosentissa. Markkinatietojen mukaan Euroopan keskuspankki on kuitenkin ostanut Italian velkapapereita ja katkaissut nousun."

http://www.talouselama.fi/uutiset/luottoriskijohdannaisten+myynti+rajuss...

"Pankit veivaavat CDS-johdannaisilla ja yrittävät tehdä tiliä samaan tapaan kuin ennen Subprime-kuplan puhkeamista.

"Riski ei häviä minnekään näissä kaupoissa. Suurin ongelma näissä on vastapuoliriski. Mikäli johdannaiset laukeavat, onko vastapuolella joku maksamassa? Ja jos kaikki ostavat ristiin toisiltaan, kuka lopulta maksaa tämän laskun?" investointipankki Keefe, Bruyette & Woodsin tutkimusjohtaja Frederick Cannon kommentoi Bloombergille."

Kommentit (1)

Eihihän tuo entinenkään lama ole vielä hellittänyt, kyllä herrat rahassa kylpee kuten aina, vaan ei vähäosaisten olot ole miksikään muuttuneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat