Vierailija

Oletko kokeillut kirkasvalolamppua pimeän ajan aiheuttamaan alavireisyyteen?Onko ollut apua,suositteletko sen hankkimista.Niitä on erilaisia,mitä ostaessa olisi huomioitava?

Sivut

Kommentit (38)

Terve vuan terve. minnoon miettinnä iha sammoo asjoo. ja sittäi kumpiko ois paremp. sekö jota käytettää hetkeaikoo valaveila ollesa vai sekö joka herättää sillä valola. vai onko se tää jälimmäine ies semmone kirkasvalojutu. ja onko niistä oikeesti kummastakkaa appuu. ei kehtois rahojaa pistee tyhjää ko ouvat melekose arvokkaitai.

T.suapisti

En tiedä, onko siitä mitään hyötyä. Meilläkin töissä jokunen vuosi sitten hankittiin niitä melkeinpä jokaisen työpöydälle ja kerrottiin, että niitä pitää aamusta käyttää...olikohan se nyt puolisen tuntia vai mitä, en muista tarkkaan. Oli minunkin pöydällä semmoinen, mutta en kyllä huomannut mitään apua, silmiin otti semmoinen, vaikka kuin olisi miten säätänyt. Tosin en enemmälti kärsi mistään kaamosväsymyksistä kuin kevät tai syys -sellaisistakaan, mutta pitipä tuota kokeilla. Turhaa vouhotusta mun mielestä koko kirkasvalohoitojuttu. Ulkoa saa kaiken mitä tarvitsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielestäni tähän vuodenaikaan ei ulkoa saa paljoo valoa;hämärää aamusta iltaan ja vielä pahenee monta viikkoa,en tiiä.Jos olis joku tarjousjuttu voisin ostaa ja kertoa suapistille miten mulle on käyny.
Hyvää Kaamosta kaikille

Tulin ostaneeksi kymmenen vuotta sitten kirkasvalolampun(oli hyvä myyjä) ja käytin työssäni, en kuitenkaan tuntenut mitään eroa entiseen, ei varmaan ole sitä kaamosväsymystäkään. On se kuitenkin ollut erittäin hyvä valon lähde aamunlehteä lukiessa, kun sen saa säätää sopivaan suuntaan, ettei ihan hukkaostos ollut.

Ollessani viimeksi kolme viikkoa kuntoutuksessa marras/joulukuussa aloitimme aina aamun kirkasvalohoidossa...
Alussa oli lääkärintarkastus, ja lääkäri antoi lupalapun hoitoon.

Kaikki eivät saaneet sitä,
esim. jotkut silmäjutut tai lääkitys voivat olla esteenä.

Älkää siis ostako kysymättä lääkäriltä/terv.henkilökunnalta,
onko ko.hoito teille sopivaa!

Minun mielestäni hoito piristi valtavasti,
-mutta oliko myös muulla kuntoutushoidolla piristävä vaikutus?
Moni työnantaja on hommannut taukohuoneeseen kyseisen lampun
porukan aamupiristykseksi, joten oletan heidän olevan tehosta vakuuttuneita?

http://www.kirkasvalolamppu.info/

Lopuksi, kirkasvalohoidon haittavaikutukset, jotka ovat useimmilla potilailla lieviä, voivat toisilla potilailla vaatia enemmän huomiota. Esimerkiksi kirkasvalohoito saattaa laukaista kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivillä potilailla hypomaniaa tai maniaa, joten näille potilaille suositellaan samanaikaisesti mielialaa tasaavien lääkkeiden käyttöä. Kirkasvalohoitoon liittyvä verkkokalvovaurion riski on kaiken kaikkiaan pieni, mutta tietyt lääkkeet ja sairaudet kohottavat joillakin potilailla riskiä (Katso ”Verkkokalvoon liittyvät riskit”).

Verkkokalvoon liittyvät riskit

Seuraavat lääkkeet ja sairaudet kohottavat kirkasvalohoidossa verkkokalvovaurion riskiä:

• Ensimmäisen sukupolven psykoosilääkkeet
• Litium
• Melatoniini
• Mäkikuisma-luontaistuote ?
Diabetes
• Retinopatiat eli verkkokalvosairaudet
http://www.poliklinikka.fi/?page=5575414&id=0662251

Entäs kirkasvalokuulokkeet?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön psykiatri Pasi Sankala suosittelee tarvittaessa asiakkailleen kirkasvalohoitoa. Tampereen YHTS:llä on käytössään myös kaksi kirkasvalohoitohuonetta.

- Valo vähentää melatoniinia, joka on väsymystä ja nukkumista säätelevä aine.
Kirkasvalohoito tapahtuu aamuisin ja hoitolampun läheisyydessä vietetään
aikaa puolesta tunnista tuntiin,
psykiatri Pasi Sankala kertaa kirkasvalohoidon perusteita.

Juuri tähän rakoon iskee uusi kotimainen
korviin valohoitoa antava keksintö.
Kirkasvalo kulkeutuu aivoihin kallon kautta ja merkittävästi
muuta kautta tulevaa valoa nopeammin.
Hoitoajat vaihtelevat 10 minuutin tietämillä.
http://yle.fi/alueet/tampere/2010/10/kirkas_valo_kulkee_korvista_aivoihi...

http://www.valkee.com/fi/tiede.html

Kaamosmasennuksen ja väsymyksen hoitoon tarkoitetut kirkasvalolamput
saattavat tehdä migreenialttiille henkilölle enemmän hallaa kuin hyvää.
Ilmiö tunnetaan Suomen Migreeniyhdistyksessä valitettavan hyvin.

Kirkas valo auttaa monia syysväsymyksen kanssa taistelevia, mutta toisille valo aiheuttaa migreeniä.
- Yllättävän monen migreeni laukeaa juuri kirkkaiden valojen myötä.
Kirkasvalolamput tiedän omastakin kokemuksesta potentiaalisiksi kohtauksen laukaisijoiksi, kertoo Tellervo Vallasvuo Suomen Migreeniyhdistyksestä.
Yhdistyksen sihteerinä toimiva Vallasvuo arvelee, että migreenikohtaus iskee kirkasvalolampun äärellä samasta syystä kuin oikein aurinkoisena päivänäkin.
http://yle.fi/alueet/tampere/2010/10/kirkasvalolamppu_voi_laukaista_migr...

Eli migreenipotilas joka saa valoista muutenkin kohtauksen, tuskin lamppua haluaa...

Lupsakkata illanköllykkätä kaikillen

Siinäpä sitä jo tulkii tietoutta kirkasvalosta. nekatiivistahan tua ol van nekkii ouvat tärkeitä ottoo huomijjoon enneko männöö tuhloomaa rahasa moisee värkkikaluun. ja nuista kiriotuksista käv selevillen sekii notta. ne taitaa ne hyötypuolet olla enempikkii yksilökohtasii. Pitäs jostahi suaha testii moine kapistus. josko seois hyvä nii ostas itellee van jonsei nii sitte jättäs moiset huaveilut tykkännää. Sihi ei tullu viä tietoo notta mitteepä erroo niillo niilä herreemisvaloila ja näilä "hoito"valoila. jottai jostai lukenukkii niistä molemista vanen oikei usko mainosmiehem puhheisii.

T.suapisti

Lainaus:

Lupsakkata illanköllykkätä kaikillen

Siinäpä sitä jo tulkii tietoutta kirkasvalosta. nekatiivistahan tua ol van nekkii ouvat tärkeitä ottoo huomijjoon enneko männöö tuhloomaa rahasa moisee värkkikaluun. ja nuista kiriotuksista käv selevillen sekii notta. ne taitaa ne hyötypuolet olla enempikkii yksilökohtasii. Pitäs jostahi suaha testii moine kapistus. josko seois hyvä nii ostas itellee van jonsei nii sitte jättäs moiset huaveilut tykkännää. Sihi ei tullu viä tietoo notta mitteepä erroo niillo niilä herreemisvaloila ja näilä "hoito"valoila. jottai jostai lukenukkii niistä molemista vanen oikei usko mainosmiehem puhheisii.

T.suapisti

Heräämisvalo ei tosiaan korvaa kirkasvalolamppua,
se on vain valaisin jossa on 75 W lamppu kirkastumistoiminnolla.
Jos podet kaamosmasennusta, sen teho ei riitä valohoidoksi.

Sarastusvalo ei ole kirkasvalo....
http://www.adlux.fi/public/koti/sunriseinfo.html
Itse hommaisin nuo kuulokkeet jos olis rahaa :) niin jäisi ne silmiin kohdistuva haitta pois....
Joku reumalääkekin on kuulema sellanen että sitä syödessä pitää käyttää aurinkolaseja ulkona, ja varoa polttamasta nahkaansa...? Pitäskö sen syöjän sitten ottaa kirkasvaloa aurinkolasit silmillä, hehee?

Herätään valoon pimeälläkin

Kuulutko niihin, joiden on sitä
vaikeampi kammeta itsensä ylös
sängystä, mitä pimeämpää on?
Ehkä valoherätin auttaisi.

Pimeinä syys- ja talviaamuina aamu-
unisten on entistä vaikeampi herätä.
Onneksi markkinoilla on jo vuosia ollut
herätyslaitteita, joiden toiminta
perustuu äänen sijaan valoon.

Herättimet jäljittelevät auringon
nousua siten, että valo muuttuu
vähitellen hämärästä kirkkaaksi.
Näin silmät ovat tottuneet valoon
jo ennen heräämishetkeä.
http://www.unikulma.fi/tuotteet?ItemCategory=7&Item=38
http://yle.fi/tekstitv/txt/P822_05.html
Itsellä ei vaikeuksia herätä, päivastoin.....

Huomenta vua kaikillen tasapuolisesti

Miullov vällii vaikeeta jaksoo herätä vällii ei. millo mitennii. van mieko suatan nukkuuhiv vua nelise tuntii yösä. ja sennii pätkittäi. ja sittä tiesti väsyttää päivät eikä taho jaksoo hoitoo ies tähelisimpiikää asjoitaa. sentähe minoon uatelu oiskoo nuista valohoitoloista appuu. sais tuata unrytmii passailtuu parempaa suuntaa. ja määttiiä sais vaikka paremi nukutuks yölä. jostai luvin nottako jompikumpi nuista valohärpäkkeistä vois auttoo asjaa. tiiä sittä. suattaa ollav vua mainospuhheita

Päiväjjatkoja

T.suapisti

Minäkin ajoittain nukun yön huonosti,sitten kun jossainvaiheessa nukahtaa klo voi olla n.9.Kun ei tarvii töihin lähteä,sama se millon nukkuu.Mutta se valo voisi piristää päivää?

Minulla on ihan myönteisiä kokemuksia kirkasvalolampusta, jota olen käyttänyt jo useamman vuoden ajan marras-ja joulukuun aikana. Itselläni on aina pimeän vuodenajan aikaan sellaista uneliaisuutta ja saamattomuutta, mutta kirkasvalo tuo virkeyttä ja puhtia elämään. Sitä ei tarvitse jatkuvasti käyttää, luulisin että viikko kirkasvaloa aamuisin ja sitten viikon paussi. Sellaiset henkilöt joille pimeän ajalla ei ole vaikutusta niin turhaan sitä kirkasvaloakaan sitten ottaa.
Virkeää päivän jatkoa kaikille !!!

Tänään ostin lampun tarjouksesta vaan eipä toiminu,käyn huomenna vaihtamassa.Olin jo innoissani että voipi kokkeilla klo aika suositus 6-18,ettei mene yöunet.kerron huomenna lissää?

Kerrohan parin viikon päästä, onko auttanut... En kyllä tiedä, kuinka nopeasti pitäisi auttaa. Kävin lääkärissä toisesta syystä eilen ja valittelin siinä samalla tästä lisääntyvästä syysmasennuksesta ja hän suositteli kirkasvalolamppua, kun "jotkut ovat siitä avun saaneet". Ei luvannut hänkään siitä apua olevan juuri minulle.

Ehkä 10 vuotta sitten olin etelän lämmössä juuri tähän pimeään aikaan, marraskuun puolenvälin jälkeen, ja kun tuli kotiin, sillä energialla kyllä jaksoin reilusti yli joulun. Kyllä se aito auringon valo ja lämpö ainakin auttaa!

Silmihin otti vaikka kuinka säädin. Niin levee pohjastaankin et ei hyllylle sovi mut kuuluuhan lintujen visertely.Kallis turhake.

Kerron jo nyt että olen energisempi.Ihan kuin siihen jäisi "koukkuun",aamulla heti kahvipöytään laitan lampun palamaan.En tiedä kuvittelenko,mutta sama se jos olo paranee.Onhan sitä paljon tutkittu ja toisille auttaa.Parempi näin kun tarvis syödä mieliala lääkkeitä.
Olen samaa mieltä jos pääsee etelän aurinkoon niin on virkeämpi.Tähän aikaan valoa saat n. 50-100 luxia ja lamppu niinkun aurinko antaa 10000 luxia.
Tarjouksesta minäkin tämän ostin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat