Vierailija

"Paha pullonhenki vapautunut"

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan Risto Uimosen mukaan julkisen keskustelun siirtyminen internetiin on lisännyt suvaitsemattomuutta Suomessa.

Uimosen mukaan verkkokeskustelu on vapauttanut suomalaisista pahan pullonhengen. Internetissä on hänen mukaansa helppo vahvistaa omia, kapeakatseisia mielipiteitä.

Uimosen mukaan nettikeskustelua käytetään paljon myös poliittisen värväämisen välineenä.
STT

Kommentit (14)

Niinpä niin. Tottakai tietyt piirit tässä maassa toivovat että ainut media josta kansa saa tietoa on heidän rahoittamansa sanomalehdet ja televisiokanavat. Se vapaa sana kun on myrkkyä näille omaa etua tavoitteleville kähmijöille. Se joka hallitsee tiedotusvälineitä hallitsee myös käytännössä koko maata.

Ei todellakaan puuttuisi enää muuta kuin se, että kohta seisoisi kuin entisen itänaapurin aikaan KGB ovella kyselemässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Ei todellakaan puuttuisi enää muuta kuin se, että kohta seisoisi kuin entisen itänaapurin aikaan KGB ovella kyselemässä.

Voi-voi, vieraat ihmiset penkovat jo asuntosi-
ja Veronmaksajat ja sinä maksatte heille palkkaa siitä....

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110214678451_uu.shtml
Repi rasian

Sosiaaliviraston järjestämä tuttu lastenhoitaja oli ollut kotona 1- ja 2-vuotiaiden lasten kanssa sillä aikaa, kun äiti oli hoitamassa tärkeitä asioita Turussa.

Poliisit tulivat tuona aikana asuntoon hoitajan soiton perusteella.

Hoitaja oli alkanut jostain syystä tutkia äidin tavaroita. Hän oli nähnyt makuuhuoneen koristehyllyssä pienen muovisen enkelirasian, joka oli suljettu niiteillä ja teipillä.

Hoitaja oli repinyt teipit ja niitit auki, avannut kannen ja nähnyt sisällä muovipussin täynnä vaaleaa pulveria.

- Hän luuli jauhetta huumausaineeksi ja soitti sosiaaliviranomaisille, äiti kertoo.

Lainaus:

"Paha pullonhenki vapautunut"

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan Risto Uimosen mukaan julkisen keskustelun siirtyminen internetiin on lisännyt suvaitsemattomuutta Suomessa.

Uimosen mukaan verkkokeskustelu on vapauttanut suomalaisista pahan pullonhengen.
Internetissä on hänen mukaansa helppo vahvistaa omia, kapeakatseisia mielipiteitä.


Kamalan ilkeitä kirjoituksia olen minäkin palstoilta lukenut,
sieltä täältä...

On tehnyt mieli puuttua asiaan....
sitten harkitsin uudestaan..
ja nyt sitten "boikotoin" entistä lempifoorumiani,
odotellen nyt ainakin pari viikkoa, että sieltä katoaa se "hornanhenki"-trolli,
joka siellä riehuu ja yllyttää foorumilaisia huonoon ja rumaan kielenkäyttöönsä
mukaan, ja toisiaan vastaan, jopa.. :((

On hyvä että on nykyään n.s. sosiaalinen meedia ja internet. Toivotaan että se vähän murentaisi perinteisten tiedotusvälineiden ylivaltaa. Väyrysen mukaan meediapeli pilasi hänen, oliko se nyt, pressamahdollisuutensa taannoin.

Jossain on tutkittu että internet vähentäisi itsemurhiakin. Yksinäisille se on tärkeä linkki pitää vähän yhteyttä muihin ihmisiin. Mutta niinkuin asioilla yleensä, netilläkin on varjopuolensa.

Ilkeitä kirjoittelijoita löytyy aina, mutta ne on helppo suodattaa keskusteluista pois. Jos joku häiriköi keskustelua mielin määrin, niin hyvin hoidetuilla foorumeilla tällaiset viestit poistetaan ja käyttäjä pistetään jäähylle. Kyllä tämä verkossa mielipiteiden vaihtaminen on erittäin hyödyllistä kun sitä oikealla tavalla osaa hyödyntää. Myös lähdekritiikki kannattaa aina muistaa, eli viralliseltakaan kuulostavat sivustot tai lausunnot eivät välttämättä ole tosia.

Myöskään painetussa sanassa eivät uutiset aina ole tosia, eikä aina edes pyynnöistä huolimatta virheitä korjata. Tämä on tietysti Suomen Journalistiliiton jäsenilleen antamien sääntöjen vastaista, mutta koskapa sääntöjä ei rikottaisi.

Lainaus:

Ilkeitä kirjoittelijoita löytyy aina, mutta ne on helppo suodattaa keskusteluista pois. Jos joku häiriköi keskustelua mielin määrin, niin hyvin hoidetuilla foorumeilla tällaiset viestit poistetaan ja käyttäjä pistetään jäähylle. Kyllä tämä verkossa mielipiteiden vaihtaminen on erittäin hyödyllistä kun sitä oikealla tavalla osaa hyödyntää.

Tämä on aivan totta, ja keskusteluja seurataan jatkuvasti ja niitä kommentoidaan mahdollisimman pikaisesti tarpeen mukaan.

Kiitos aloittaja, että aloitit tarpeellisen aiheen!

Sari
ET:n verkkotoimittaja

P.S. Olettehan käyneet äänestämässä tumppuja? Äänestys sulkeutuu ensi viikolla.
http://www.nettiet.fi/kilpailut/art4442-Aanesta-kaunein-tumppu-.html

Tuo on totta meitä on moneks kirjoittajaks,täälläkin eri palstoilla,välillä aika törkeää tekstiä,mitä ei pystytä naamakkain sanomaan,sekös tämän tarkoitus on.Joissain Foorumeissa on pakko kirjaitua ennenkun voi kommentoida,ja keskustella.Rivot jutut karsitaan pois. Täällä kun sitä pakkoa ei ole teksti on sen mukaista.Ja olen melko varma,kun joku yrittää asiallisesti jonkun herkän asian kertoa,voi vaikka koskea kertojaa itseään.Sitten tullaan "saappaat jalassa" ja lytätään toisen kertomus,voi vain kuvitella miltä tuntuu.Sillon kun ollaan kirjautumis tiedoilla,varmaan olis sanavalinnat siistimpiä. Nyt joku sanoo kohta,kaikilla pitää olla mahdollisuus,onhan se sillonkin kun kirjautuu,Ne kirjoittelee ja kommentoi kuka on kirjautunu,niinhän se on monella Foorumilla, esim,HS keskustelut jostain aiheesta.Kun nimettömänä vedellään mitä sattuu,on aika sekametelisoppa,ja loukataan ihmisiä ja tunteita. Kohtele toisia,niinkuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

Olisipa hyvä jos ...
oppisimme kaikki jostain empatiaa...
media voisi näyttää esimerkkiä ja luopua sarkasmista
ja ohjelmista joissa kiusataan muita...

Lainaus:

Tuo on totta meitä on moneks kirjoittajaks,täälläkin eri palstoilla,välillä aika törkeää tekstiä,mitä ei pystytä naamakkain sanomaan,sekös tämän tarkoitus on.Joissain Foorumeissa on pakko kirjaitua ennenkun voi kommentoida,ja keskustella.Rivot jutut karsitaan pois. Täällä kun sitä pakkoa ei ole teksti on sen mukaista.Ja olen melko varma,kun joku yrittää asiallisesti jonkun herkän asian kertoa,voi vaikka koskea kertojaa itseään.Sitten tullaan "saappaat jalassa" ja lytätään toisen kertomus,voi vain kuvitella miltä tuntuu.Sillon kun ollaan kirjautumis tiedoilla,varmaan olis sanavalinnat siistimpiä.

Kannattaa muistaa että hyvä kirjoittaja osaa myös tarvittaessa provosoida, jotta aiheesta saadaan aikaan oikeasti keskustelua. Tarkoitus ei ole lytätä keskustelijaa vaan ainoastaan ottaa kantaa ja aiheuttaa lisäkeskustelua. Viestejä ei siis pidä ottaa henkiökohtaisesti ellei sitten hyökkäystä ole osoitettu juuri kirjoittajaa vastaan asian sijaan. Tällaiset viestit tosin ylläpito saa minusta poistaakin.

Lainaus:

Olisipa hyvä jos ...
oppisimme kaikki jostain empatiaa...
media voisi näyttää esimerkkiä ja luopua sarkasmista
ja ohjelmista joissa kiusataan muita...

Tämä on tosi kuin vesi, tai kisailijan itkunkyynel. Nykyään on monissa
ohjelmissa pudotuspeli, ja katsojien "huviksi" näytetään pudotettujen
pahimmat mokat.
Onko tämä kaunista käytöstä - "minä vaan kysyn", sanoi Pätkä.
Tuomarien pilkalliset naurut näytetään, samalla laillistetaan koulu-,
piha- ja työpaikkakiusaaminen.

Samaa mieltä tuosta työpaikkakiusaamisesta.
lapset oppii tv-ohjelmista että kiusaaminen on hyväksyttävää,
näkyypä äiti ja iskä ihan nauravan semmosille ohjelmillekin....

Kun koulu ilmoittaa että lapsikulta on kiusannut toisia,
on ilmiselvää että omaa kullanmurua on provosoitu,
Häntä on kiusattu ensin jne...

Ja voi ollakin niin?
Kuitenkin: olisi jokaisen aikuisen hyvä miettiä,
millaisen käytösmallin antaa
Suomessa nuoremmille kansalaisille?
Omalla käytöksellä, puheillaan,
ja nettikirjoittelullaan?

Olisiko teksti semmoista mitä itse ei mielellään lukisi itselle kohdistettuna?
Harmittaa kun aikuiset ihmiset on välillä kuin pahaiset pennut jotka on juuri oppineet pari kirosanaa,
ja kokeilevat niitten tehoa lähiympäristöön....

On kyllä paljon hyviä palstoja joilla asioihin puututaan,
mutta kylläpä olisi kiva kun ihmiset olisi ihan aidosti kilttejä toisilleen ;)
Kaikkialla...
tai edes kohteliaita.......

Ja voi ollakin niin?
Kuitenkin: olisi jokaisen aikuisen hyvä miettiä,
millaisen käytösmallin antaa. osalainaus

Menin aamulla lenkille. edessäni meni ekaluokkalainen pienikokoinen poika kouluun, joka kirota pärräytteli kaikki mahdolliset kirosanat joita oli oppinut. Kysyin pojalta, ;mikä noin nyppii; sitten se ryöppy vasta alkoikin, sain kaikki haistattelut niskaani. Mietin kenen oli tämä kullannuppu kouluun menijä? Varmaan jonkun vanhempien.
Tuli mieleen kun tarhan henkilökunta taannoin kirjoitti iltalehdessä, juuri tästä samasta, miten jo viisivuotiaat huorittelevat henkilökuntaa, räkivät silmille ja potkivat. Ei käy kateeksi heidän työ, eikä myös opettajien, jos ala-asteella jo noin huonosti käyttäydytään, mitä se on sitten murrosikäisenä?

[quote]
[quote]

Voi-voi, vieraat ihmiset penkovat jo asuntosi-
osalainaus

Ei nyt sentään, on sellaiset lukot ja hälytinlaitteet, että vartiointifirma välittömästi paikalla, jos joku luvatta asuntooni yrittää. On kyllä myös rakkaan lemmikin uurna kotona, posliinistä valmistettu, ja kansi tiukasti kiinni. Sopii tulla poliisin tutkimaan, jos tuhkaa huumeeksi epäilee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat