Vierailija

Mistähän silmän alaluomessa oleva hiirulainen johtuu, onko joku keksinyt? Useamman viikon olen moisesta kärsinyt enkä syytä tiedä. Ei mitään uutta ole tapahtunut paitsi uudet silmälasit ja heikommat linssit koska näkö korjaantunut. Kissako pitäisi hommata..

Kommentit (2)

Asiasta oli keskustelua lokakuussa.

Tässä Terveyskirjaston tietoa elohiirestä:

Lääkärikirja Duodecim
22.2.2011
sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoki:

"Elohiiri eli myokymia tarkoittaa yksittäisen lihaksen ei-tahdonalaista supistelua. Tavallisesti supistelu ja siihen liittyvä nykinä esiintyvät toisessa alaluomessa tai muualla silmän ympäristössä. Supistelu ja nykiminen kestää kerrallaan muutamasta minuutista korkeintaan muutamaan tuntiin. Näitä supistelujaksoja voi olla useita, mutta ne loppuvat viimeistään muutamassa päivässä.

Lihassupistelun syytä ei tunneta. Väsymys, stressi, ruumiillinen rasitus ja runsas kahvin juonti voivat herkistää lihassupisteluille. Samoin alkoholi ja tupakointi voivat aiheuttaa niitä.

Pelkästä lihasnykimisestä ei tarvitse huolestua, sillä ei ole merkki mistään sairaudesta. Jos elohiiri jatkuu useita viikkoja ja esiintyy muita oireita, on syytä hakeutua tutkimuksiin.

Jatkuvaa ja häiritsevää lihasnykinää voidaan hoitaa botuliini-pistoksilla. Vaiva parane kuukausiksi tai kokonaan yhdellä pistoksella. "

Tosi on, että Duodecim´stä löytää pätevämpiä vastauksia
terveysasioihin kuin meiltä sekalaiselta seurakunnalta...
Googlen kautta se Duodecim helposti löytyy :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat