Vierailija

Tämän vuoden loppuun asti on mahdollisuus tehdä harkinnanvarainen eläkepalkan tarkistaminen eläkeyhtiöön. Asia koskee niitä jotka eivät jää vielä tänävuonna eläkkeelle. Viimeisestä eläkeotteesta on helppo tarkistaa se. Jos palkka on koko työuran ajan ollut hieman nouseva. Kunkin työsuhteen eläke jaetaan ko. työsuhteen kk-määrällä. Kk-eläke pitäisi olla samaa suuruusluokkaa palkkakehityksen mukaan hieman nouseva. Jos jonkin työsuhteen kk-eläke on paljon pienempi, niin kerrotaan erotus toisen työsuhteen kk-eläkkeen nähden, ko.kk-määrällä, jos se on suurempi kuin 1/5 osa kokonaiseläkkeestä, niin on harkinnan paikka. Asia koskee useinmiten 90-luvun lamanjälkeisiä pitkäaikaisia työsuhteen loppumisia, jos loppuvaiheessa on ollut lomautuksia, sairauksia ym eli palkkataso on ollut alempi . Sillä silloin eläkepalkka laskettiin viimeisten heikkojen vuosien mukaan. Myös jos laman jälkeen työhistoria on ollut vajavaista. Harkinnassa on isoista rahoista kyse 1000 euro/kk lisä on 200euros/kk 2000€:n 400€ jne. Siksi eläkeyhtiöt tätä ei paljon mainosta. Myös kannattaa olla tarkkana sillä, laskelmaa 20%:n vaikutusta kokonaiseläkkeeseen, he laskevat usein tarkoituksella väärin hylätessään hakemuksen.

Kommentit (2)

Enpä ole ikinä tuota kuullut. Onko tämä harkinta ollut mahdollinen jo aikaisemminkin? Esimerkiksi minulla on ollut eläkkeelle jäädessäni sellainen tilanne että kolme viimeistä vuotta tein hanttihommia mistä milloinkin sain kun sitä ennen ollut vakituinen työpaikkani meni vararikkoon. Viimeisten vuosien ansiothan sitten arvattavasti olivat paljon pienemmät. Eläkkeellä olen nyt ollut vuoden verran joten korjauslaskelmaa ei kai enää voi vaatia.
Hyvä, jos jollekin on tästä tiedosta hyötyä.

Eläkettä hakiessa eläkeyhtiöiden pitäisi mainita tästä asiasta. Omalla kohdalla voit tarkistaa eläkepäätöksestä em. tavalla , onko ollut harkinnan paikka. Tietenkin asialle et voi tehdä mitään, kun olet eläkkeellä, jos et pysty osoittamaa,
että eläkeyhtiö ei ole informoinnut ko.asiasta.
Mutta tämän vuoden jälkeen eläkkeelle jääville ei ole paljon lehdistö informoinnut asiasta julkisesti syystä tai toisesta.
Kyllä netistä löytyy tietoa vaikka hakusanalla "harkinnanvarainen eläkepalkka"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat