Kannattaako mökki sijoituksena?

Moni miettii mökin hankkimista ja ajattelee sitä myös tulevaisuuden sijoituksena. Mökki ostetaan kuitenkin ennen kaikkea omaan käyttöön.Lue koko juttu

Kannattaako mökki sijoituksena?

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oli mökki  aika mukava sijoitus, vaikkei sitä sellaiseksi ollut hankittukaan. Siinä vietettiin kesiä yli 30 vuotta ja myydessä siitä saatiin numeroina tuplamäärä euroina verrattuna ostohintaan markkoina. Ei edes ollut rantapaikka, mutta sijainti muuten oli hyvä.

Vapaaherratar

Kannattaa, jos se on joko Etelä-Suomessa ison järven tai meren rannalla tai pohjoisessa lähellä hiihtokeskusta. Mökin ja pihan pitää tietysti olla hyvässä kunnossa ja mökissä mielellään kaikki mukavuudet.

Meillä on se tilanne, että mökki on aika vähäisellä käytöllä ja haluaisimme luopua siitä. Se ei kuitenkaan onnistu, koska mökki ei ole rannalla eikä siinä ole muita mukavuuksia kuin sähköt. Tontti on kyllä iso, eikä matkaa pääkaupunkiseudulle ole kuin sata kilometriä, mutta emme saisi mökistä kuin murto-osan niistä rahoista, jotka siihen on sijoitettu.

Vierailija

Mielestäni mökki ei nykyaikana kannata sijoituksena. Mökin ja terassin sekä saunan kunnossapitoon menee melkein yhtä paljon rahaa kuin omakotitalon kunnossapitoon. Lisäksi aikaa menee piha-alueen hoitoon.  

Edellä joku panostaa mökin kassavirtaan vuokraamalla mökkiä. Onhan siinäkin vaivansa ja vie aikaa kun jokaisen vuokralaisen jälkeen käy tarkistamassa mökin kunnon. Lisämiinus on se, että vuokralaisista ei koskaan tiedä etukäteen, millaisia ovat. Pahimmassa tapauksessa mökki on remontin tarpeensa heidän jälkeensä...

Vierailija

Tontin valinta ratkaisee, se missä se on ja rauhallisuus ja järven/meren läheisyys pitää yleensä arvon nousussa.

Vierailija

Mökin ostaminen ja siellä loman viettäminen on erittäin kallista ja vaivalloista lomailua. Sama pätee ostettuihin matkailuvaunuihin ja matkailuautoihin. Mutta asioita ei voi tietenkään miettiä yksinomaan talouden näkökulmasta. Ja me ihmiset mietimme asioista niin eri tavalla.

Vierailija

Keski-Suomessa on tuttavillani oikein kiva mökki rantasauna, grillikatos, nukkuma-aitta ym.
He vuokraavat mökkiään ja vuokratulot kattavat mökin kustannukset.
Vuokralaisina pääasiassa monivuotiset tutuiksi tulleet vuokraajat mutta aina joku uusikin löytää sinne tiensä.

Vierailija

Nuorena minulla ole purjevene kesäasuntona. Ei tarvinnut uurastaan ruomaton jne kanssa. Vanhetessa lääkärin vakavasta suosituksesta myin sen pois ja seurauksena on kaipuu luonnon läheisyytteen ja hiljaisuuteen. Ostin asuntoauton lääkärikin hyväksy ajatuksen. Sillä reissailin seitsemän kesää euroopassa ja tietysti Lapin useaan kertaan. Asuin ajoittan pitkiä aikoja mm Taalainmaalla ja Värmlandin alueilla ja keräsin kultaa myytäväksi jokisilta alueilta. 

Nyt vaan harmittaa kun asuntoauto on myyty, sain siitä saman hinnan keväällä myynntynöä kuin syksyllä seitsemän vuotta aikaisemmin ostaessani  MUTTA tietokoneen kovalevy hajosi kymmenien vuosien kuvien kera... Ottakaa opiksi te, joilla on vanhat tietokoneet niin ettei tapahdu sama onnettomuus.

Vierailija

11.46 Kirjoituksesi ei ota kantaa ketjun otsikkoon ja pääaiheeseen eli "Kannattaako mökki sijoituksena?"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat