Vierailija

Kovasti moitittu  ja ehkä aiheetta haukuttu.  Mutta turismi on kova sana vaikka mellakat sitä haittaa.

Miljoonasta  kuukaudessa kävijästä  on määrä laskenut nyt maaliskuussa 755000 ihmiseen.  On meinaan monta lentokoneellista ja risteilyalusta  ennenkuin  tuo määrä on kuljetettu.

Turismin tuotto  on tippunut  lähes puolella  mutta on yhä  4.3 miljardia vuodessa.  

On ilmeistä että menneisyys, historia kiehtoo. Tuonne ei tehdä ryyppymatkoja eikä  seksileikitkään ole helpoinpia  ulkolaisille  tulijoille.

Kommentit (10)

Aavikko ei ole vetonaula monellekaan.  Mutta museoissa riittää kuljeksijaa ja kamerat toimii.

Pyramidit  on isoja luomuksia  mutta hyvin pelkistettyjä.  Isoja patsaita löytyy  hyvä että huonokuntoisina.  Kairo on kaaottinen kuhinapesä, mutta sielläkin muutama lomapäivä  kuluu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Hei,

 

viime vuoden lopulla aloitin ketjun Egyptistä ja egyptiläisistä. Egyptisssä asuneena ja sinne nykyisinkin paljon yhteyttä pitävänä hieman hämmästelen tämän ketjun tarkoitusta.

 

Myötätuntoni on tavallisten egyptiläisten puolella, jotka ovat todellakin hätää kärsimässä. Monilta on mennyt työpaikka turismin täydellisen romahtamisen myötä. Nämä tavalliset ihmiset eivät ole mitään uskonnollisia fanaatikkoja, jotka riehuvat kaduilla, osallistustavat mielenosoituksiin tai sytyttävät esim. kirkkoja palamaan vaan sellaisia kuin sinä ja minä, normaaleja rauhaa toivovia ihmisiä. Toivovat voivansa käydä töissä ja siten turvata perheensä toimeentulon. Tilanteen normalisoituminen on heidän ensisijainen toiveensa.

 

Miksi ketjun aloittaja väittää Egyptin olevan kovasti moititun ja ottaa myöskin esille, ettei sinne tehdä ryyppymatkoja eikä seksileikit ole helppoja. Nämäkö ovat onnistuneen matkan mitta? Omalta kohdaltani voin todeta, etten ole huomannut Egyptiä moitittavan matkailukohteena ja on ollut ihanaa löytää maa, jossa ei ole tarvinnut seurata kännisten örveltäjien tunarointia. Ainakin naiselle sieltä löytyy seksiseuraa pilvin pimein, jos sellaista on etsimässä, ehdotuksia tulee joka päivä.  

 

Ano 14.5. klo 8.39 kirjoittaa, että museoissa riittää kuljeksijaa ja kamerat toimii. Hyvä, että museoissa riittää kävijöitä mutta minua raivostutti kävijöiden välinpitämättömyys ohjeiden noudattamisen suhteen. Esim. Egyptiläisessä museossa on suuret kyltit, ettei Tutankhamonin aarteita saa kuvata, koska salamavalot vaurioittavat niitä. Silti useamman kerran olen todistanut turistien niitä kuvaavan.

 

Kairo on todellakin kuhinapesä mutta siihen kunnolla tutustuakseen tarvitsee enemmän kuin muutamia päiviä.  terveisin Pitulo

 

 

 

 

 

Oli pelkkä sattuma että aloitin  Egyptistä.  En myöskään halunnut moittia ihmisiä vaan totesin mumerotietojen  valossa että matkailu on  mittavaa  harmeista huolimatta.

Olisin eri ketjuilta/sivustoilta voinut tuoda  haukkumiset näkyville.  En kuitenkaan sitä tehnyt.

Mutta en jatka aihetta  täällä.  Voit rauhassa lueskella.

Matkailupalstoilla moititaan lähinnä noita Punaisenmeren kohteita, niihinhän nämä ensi talven valmismatkat pääsääntöisesti kohdistuvat. Siellä on nuorisoa sekä lapsiperheitä. Lapsista lähtee ääntä päivisin ja nuoriso örveltää illalla, sitä eivät kaikki siedä. Kairoon, Luxoriin sekä Assuaniin matkaavat ovat vanhempaa ikäluokkaa joka matkustaa historian perässä, juhliminen on heille sivuseikka.

En yleensäkään ymmärrä tätä museoiden kirjavaa kuvauskäytäntöä. Useissa museoissa saa kuvata ilman salamaa, nykyajan kameroilla saa korkealaatuisia kuvia ilman salamaakin.

Kuninkaiden laaksossa ottivat kamerat takavarikkoon (kuittia vastaan)  Mutta kyllä moni kuvasi  kännykällä  tai vastaavan kokoisilla pienillä.  Yleensä kielto koskee salamalaitetta. Syö värit  vanhoista maalauksista. Eli haalistaa.

Nuo museoesineet on yleensä kuvina netissä kun malttaa etsiä.

Mökinmuori kirjoitti, että moitteet kohdistuvat lähinnä Punaisenmeren kohteisiin. Näin varmaan onkin. Mitä muuta voi odottaa kun ovat keinotekoisesti rakennettuja turistirysiä. Eivät tavalliset egyptiläiset niissä käy lomillaan, ei ole varaa. Mielestäni moni muukin maa (esim.Turkki) on pilannut rantojaan rakentamalla niille turistihotelleja pitkinä ketjuina. Köyhien maiden kannalta on toisaalta ymmärrettävää, että kun turismi on suuri tulonlähde, niin rahat otetaan sieltä mistä saadaan. Mielestäni sellaisen turistin, joka näihin kohteisiin menee, on ihan turha valittaa. En osaa mieltää, mitä niistä hakevat...loman viettämistä samanhenkisten, muiden turistien kanssa?

Kuten vierailija klo 20.50 kirjoittaa museoesineiden kuvia on netissä ja varmasti parempia kuin nopeasti, salaa napsitut kuvat. Yleensäkään en ymmärrä, että miksi kaikista muinaismuistoista pitää napsia kuvia kamerat täyteen. Ihan oikeastiko ihmiset sitten niitä kuvia katselevat ja muistelevat? Jos yleensäkään muistavat, mistä oli kyse. Museoilla on yleensä putiikkeja, joista voi ostaa valokuvakirjoja esineistä/kohteesta ja selostukset tulee siinä mukana. Itse otin kuvia maisemista, ihmisistä ja erilaisista tilanteista.Ei olisi tullut mieleenikään kuvata kippoja ja kuppeja tai kiellettyjä kohteita.

Punaisenmeren rannat houkuttavat kirkkailla vesillään ja värikkäällä vedenalaisella elämällään, siellä on paljon sukeltajia. Jos oma terveyteni sallisi sukeltamisen niin liittyisin itsekin jonon jatkoksi, lieveilmiöistä huolimatta.

Voi Pitulo, meitä on niin erilaisia matkaajia.Minä en lähde ulos hotellista ilman kameraa ja näkisitpä muistikorttini.Voipi olla viemisinä yli tuhatkin kuvaa ja myös kippojen ja kuppien kuvia satamäärin. Onhan paljon mukavampa katsoa itse otettua kuvaa kuin jotakin nettikuvaa, aivan samoin kuin on mukavampaa matkustaa aivan oikeasti eikä vain virtuaalisesti. Ja ihan totta, minä myös katselen kuviani ja kuvista voi tarkistaa asioitakin jos muisti sattuu pätkimään.

Suttukuvista.  Eräs tuttuni  katseli vanhanajan albumin kuvia.  Kyseli, kommentoi.  Toki myös ihmetteli että miksei netissä.  Eipä tuo ollut -80 luvulla vielä muodissa,  toisaalta tykkään vieläkin kirjamuotoisissa  kuvakansioista.

Sitte hän näytti  yhtä kuvaa että mikä virhe  kun täällä. Kuvassa oli hassunkäyrä  puu joka oli kuivanut risteessä  päästyään  noin kolmen metrin korkeuteen.  Tuumasin että muistojen lukko.

Aukaisin piiroslehtiön alkain laaksoa hahmottelemaan ja kertoilin siinä ohessa kuvan historiaa.

Mutkitteleva kapea asfalttitie  pyrki laakson halki. Molemmilla puolilla kohosi jyrkät rinteet  joiden ilme ei houkuttanut kiipeilemään.  Jyrkkyydestä huolimatta oli vasemmanpuoleisella  rinteellä  pieni asumus.  Sille oli löytynyt luonnon muovaama  tasanne lähes puolimatkasta ylöspäin.  Mökin  lähellä virtasi puro jostain huipulta, sen solina kuului musiikkina korviin. Tullessan maantien viereen tuo kimalteleva neste imeytyi  maaperään jatkain matkaa tien alitse  toisella puolen olleille oliivi puille.  Ilmeisen hyvää koska hulppea sato oli kypsymässä  puiden kuormitetuilla oksilla.

No tota juttua riitti liki puoli tuntia  mutta piirros, luonnos  valmistui ja lopetin kuvauksen kerronnan.

Vain kuvaaja tietää kuvan arvon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat