Laadusta tinkimättä

Vierailija

Maaseudulla oli ennen tapana  kypsytellä  savusaunassa kinkkuja. Pienestä iästä johtuen en muista tarkalleen  tapahtumaa mutta vuorovuosina  isännät kypsennyksen hoiti. Savusaunaa lämmitettiin monet päivät  jossakin 75-85 asteen lämmössä  kinkkujen roikkuessa  katonrajassa  riuussa.

Näissä mietteissä huomasin kaupassa palvilihakuutioita  pikku pussissa (300 g )  joten ostin parit  rokan mausteeksi. Siinä sitten kattilaa hämmentäissä aloin lukea:  Sianliha, vesi, perunatärkkelys, suola, stabilointiaineet  E 407a, E451, E452. Maitodekstriini, vehnäkuitu, glukoosi, soijaproteiini, hapettumisenestoaine E316   savuaromi,  säilöntäaine E250  väriaine E120. Lihapitoisuus  57 %        Laktoositon, Glukeeniton, pakattu suojakaasuun.

Alkuperämaa suomi, saksa, tanska, ruotsi.

Tuo kirjoitus oli sitä kokoluokkaa että ilman silmälaseja ei luettavissa muovipakkauksen välkkyessä kaupan valoissa ja muovin kupruillessa käsissä.

Kaipasin mennyttä aikaa, kun liha oli lihaa, maito maitoa ja ruisleipä ruista.

Kommentit (9)

valone
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Kuluttajina voimme valinnoillamme vaikuttaa, muuta tietä tuskin on.

Huomasin, että leikkeleitä em. löytyy vain kahdella E-koodilla, kun joissakin on viisikin E-koodia. On lisätty ruokaamme vaikka mitä myrkkyjä. Että saadaan koostumus, väri ja säilyvyys kestämään melkein maaliman tappiin tuoreena.

Puhdasta ruisleipää löytyy jo sentään.

Mutta kauppareissu kestää, kun täytyy tutkia kaikki mitä uutta ostaa.

Sitä en ymmärrä että salattikin on pulleaan pussiin saatu puhaltamalla jotakin h...n kaasua syötäväksemme. No tietysti salatti täytyy huuhtoa, mutta ällöttää moinen.

Valinnoillamme voimme vaikuttaa edes hiukan, mutta jos tuon ottaisi jokainen kuluttaja asiakseen olisi pakko tulla muutosta parempaan, puhtaampaan ruokaan.

Vierailija

Ovat  käyttäneet hirveästi aikaa kehittäessään korvikkeita ja keinomakuja. Mutta miksi.  Ainoa syy on raha. Myrkyt  tai siis lisäaineet on halvempia.  Toki eräät  parantaa säilyvyyttä  että tölkki voi kaupassa seisia parikin vuotta

Vierailija

Uskoisin, että valmistajat valmistavat sitä, mitä kysytään. Jos kysyntää on lisäainepitoisilla tuotteilla, niin niitä sitten valmistetaan. Joten kuluttaja voi valinnoillaan vaikuttaa

kirsikankukka55

valone
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015
Vierailija

Uskoisin, että valmistajat valmistavat sitä, mitä kysytään. Jos kysyntää on lisäainepitoisilla tuotteilla, niin niitä sitten valmistetaan. Joten kuluttaja voi valinnoillaan vaikuttaa

kirsikankukka55

Enkö minä noin juuri tuossa aikaisemmassa mielipiteessäni kirjoittanut!

Vierailija
valone

Sitä en ymmärrä että salattikin on pulleaan pussiin saatu puhaltamalla jotakin h...n kaasua syötäväksemme. No tietysti salatti täytyy huuhtoa, mutta ällöttää moinen.

 

H...n suojakaasu on typpeä, happea ja hiilidioksidia, eli samoja ilman ainesosia joita hengität parhaillaan. Toivottavasti hiilidioksidia ei ole liikaa! Kaasun tarkoitus on esimerkiksi säilyttää elintarvikkeen väri (liha), estää hapettuminen ja juusto- tai kinkkuviipaleiden klimppiintyminen yhteen.

Suojakaasu poistuu vaarattomasti huoneilman joukkoon avattuasi pakkauksen. Huuhtelua ei tavita kaasun poistamiseen, mutta mullan suhteen kannattaa sekin tehdä.

Lisäaineista suurin osa on vaarattomia kasveista peräisin olevia ainesosia.

 

Vierailija

Eli sananvapaus iski ylläpitoon. Toki saat  toistaa vaikka lopun ikääsi. mutta typerää ja loukkaavaa käytöstä.  Aivankuin kuriton pikkukakara.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat