Omakotitalo ei kata hoitokuluja

Syrjäseutujen autioituminen voi vaarantaa ikääntyvien talonomistajien vanhuusvuodet. Oman talon arvo ei riitä kattamaan edes hoitokuluja.Lue koko juttu

Omakotitalo ei kata hoitokuluja

Kommentit (2)

Säälin kerjääminen ei paranna tilannetta yhtään. Nykymaailman meno on sellaista, että kaikki keskitetään maantieteellisesti mahdollisimman suppealle alueelle, mikä toisaalta on myös pakon sanelemaa, ja taloudellisesti maapallon voimavarat huomioiden järkevääkin. Koska syrjäseuduille ei tule työpaikkoja, ei siellä ole myöskään toimeentulon mahdollisuuksia, ja tätä myöten taloille ei ole ostajia, ja silloin niiden arvo putoaa jopa muuttuen rasitukseksi. Halvat hinnat kuitenkin myös hyödyttävät aluettaan ja heitä, jotka vielä voivat sinnitellä näillä "auringon laskun mailla" Aika sitten näyttää, mikä olisi ollut viisasta toimintaa tässä hetkessä, mutta ihmisiän puitteissa toivottoman myöhään. Oma näkemykseni on, että ihmiskunta joutunee palaamaan ennenpitkää - ainakin osittain - "impivaaralaiseen elämänmuotoon" maapallon resurssien ehtyessä, mutta ei se nykyisiä sukupolvia ja rakennuksia auta.

Vierailija

Hoivakuluihin talojen jälleenmyyntihinnat eivät tosiaan riitä. Huonokuntoisimpia taloja ei saa myydyksi edes ilmaiseksi, koska purkukustannukset ylittävät rakennuksettoman tontin jälleenmyyntiarvon.  Toimeentulotukea voi kuitenkin hakea myös hiljenevissä kylissä asumiseen, kuten kaikkiin muihinkin asuntoihin. Kelat ovat niiltä seuduilta nykyään suljettuja, mutta netin kautta voi tukea Kelasta hakea:

http://www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet

Ongelmana on toki se, etteivät monet vanhukset osaa tukia edes hakea. Tällöin jonkun muun pitäisi auttaa tukihakemuksissa, ja sitä "jotain muuta" ei harvemmin asutuilla alueilla välttämättä ole. Kuten ei ole aina nettiäkään. Parhaiten talon jälleenmyyntiarvosta huolehtii, kun sitä pitää kunnossa, eikä sitä päästä purkukuntoiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat