Vierailija

Hei!

Löytyykö keskustelupalstaa lukevista tämän sairauden läpi käyneitä? Kuinka onnistui Marevanin lopettaminen ja annettiinko sen jälkeen lääkkeeksi pienitehoinen Disperin? Todennettiinko veritulpan paraneminen jotenkin ennen Marevanin poisjättämistä? Pysyikö tauti pois vai uusiutuiko se?

Toivoisn saavani muiden kokemuksia tästä.

Kommentit (4)

Ei tuo Marevan mitään vieroitusoireita jättänyt.  Kaikista  kokeista en tiedä koska olin hyvin heikossa kunnossa.  Verisuonien kuvausta seurasin monitorista ja todettiin tohtorin kanssa että "letkut" kunnossa.

Eräällä tutullani oli niin pahasti  tukkeutuneet että lääkäri varoitteli  äkkiliikkeista ja  hyppimisesta että ei lähtisi kamaa liikkeelle.

Marevan ohentaa verta että saattaa tulla yllättäviä vuotoja. Pienikin naarmu voi tihkua jonkin aikaa. Sisäiset on tietty ne pahimmat.

Marevanin voi lopettaa kerralla, eikä se aiheuta mtn oireita tms. Ei keuhkoveritulpan "paranemista" yleensä mitenkään todeta, Marevan-hoito on yleensä näissä tulppajutuissa määräaikainen. Veritulppa voi toki uusiakin. Mutta tuo liikkumis/hyppimiskielto ettei muka lähde kama liikkeelle on kyllä ihan skeidaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhat tukkoiset verisuonet  on juuri niitä mistä karstaa irtoaa ja aiheuttaa näitä "tulppia"  Toki veri voi hyytyä  syistä tai toisista ja sakkaantua eli taas olla riskien rajoilla.

Ennen oli hyvä kun labraan pääsi kuntoa tarkistamaan.  Oli kallista. Nyt pitää kerjätä lääkäriltä lupa, kunhan ensin saa sen lääkärin.  Vanhoilla ihmisillä on niin vahva (sakea) veri että kaipaa monasti ohennusta  ettei sydän rasittuisi liikaa.

Tässä on nyt muistettava että tuo ns "sakea" veri ei tarkoita samaa kuin Marevanin tarve. Tavallisin Marevanin käyttösyy on flimmeri eli sydämen tietyntyyppinen rytmihäiriö. Tuo rytmihäiriö altistaa sydämessä syntyville verihyytymille, jotka voivat päätyä aivoihin.

 

"Sakea" veri tarkoittaa kansankielessä monia asioita; toiselle se on korkea hemoglobiini, jollekin korkea kolesteroli ja sitten jotkut Marevan-lääkityksellä olevat käyttävät tuota nimitystä. Ja jokaiseen em. ongelmaan on oma hoitonsa ja omanlaisensa riskit.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat