Siimes eläkeläisnaisille: Unohtakaa perintö ja nauttikaa – "niin miehetkin tekevät"

Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes antaa vinkkejä eläkepäivien varalle erityisesti naisille.Lue koko juttu

Siimes eläkeläisnaisille: Unohtakaa perintö ja nauttikaa – "niin miehetkin tekevät"

Kommentit (5)

Melko miesvihamielinen yleistys Siimekseltä. Teknisesti hän siis sanoo että kaikki miehet jättävät antamatta perinnön lapsilleen ja sen sijaan kuluttavat itse omaisuutensa. Koko ajatus on absurdi ja seksistinen. Entä jos taas kommentin tulkitsee löysemmin, siten että miehet keskimäärin jättäisivät naisia vähemmän perintöä? Tilastoja aiheesta ei ole olemassa, joten Siimes ei varmastikaan perusta mielipidettään faktaan. Ainoa mitä voi tilastojen pohjalta sanoa on se, että miesten elinikä on keskimäärin 6 vuotta naisia lyhyempi. Joten todennäköisesti miehet jättävät lapsilleen enemmän perintöä kuin naiset, koska miehillä ei ole yksinkertaisesti aikaa kuluttaa omaisuuttaan. Siimeksen olisi syytä korjata lausuntojaan miessukupuolesta. Johtavassa asemassa olevalta ihmiseltä ei ole hyväksyttävää tehdä sukupuoleen kohdistuvia leimaavia yleistyksiä.

Erikoinen näkökohta edellisellä kirjoittajalla. Siimes kuuluu minun suosikkiministereihin eikä hän nytkään kirjoittanut yhtään väärin. Perheissä yleensä se on nainen , joka jättää omat tarpeensa sivuun, ainakin kun avioliitto on yli 40 vanha. Ensin lapset ovat olleet ensimmäiset ja loppumetreillä voi olla puoliso, jota hoitaa. Nainen yleensä myös on se osapuoli, joka kysyy lapsilta, onko sinulla nyt tarpeeksi kaikkea ja muutenkin kaikki hyvin . On tietenkin miehiä, jotka isinä ovat yhtä empaattisia. Eli kun todennäköistä on että nainen jää viimeisenä avioliitosta elämään yksin, silloin hänen ei kannata ajatella sitä perinnön määrää, joka mahdollisesti tulisi lapsille hänen jälkeensä. Siinä kohtaa hänen ensimmäisen kerran kannattaa ajatella vain itseään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nainen tuhlaa avioliiton aikana miehenkin ansaitsemia rahoja ja miehen kuoltua usein elää miehen perintörahoilla. Ei siinä epäitsekkyydestä ainakaan ole kyse.

Monenlaisia avioliittoja tietysti on, mitä rahankäyttöönkin tulee. Mutta kokemuksen perusteella sanoisin, että äiti on äiti, olipa lapsi sitten minkä ikäinen tahansa. Ensimmäiselle sijalle nainen laittaa lasten hyvinvoinnin. Omaishoitajakin on yleensä nainen.  Jos jälkikasvu on joutunut pulaan, äitimuori iloitsee enemmän auttamisesta kuin reissaamisesta ja resuamisesta.  Ehkä siinä on sitäkin mukana, että haluaa tuntea itsensä tarpeelliseksi vielä elämän ehtoollakin.

 

Leski

Niin on. Ja jos miehen kuoltua hänen eläkkeensä 6/12 osaa on pienempi kuin leskeksi jääneen naisen, ei nainen saa latin latia lesken eläkettä. Ei tämäkään ole mielestäni oikein, kertoohan osat, että nainen on tienennut enemmän, käynyt töissä ja hoitanut perheen jne. Kenen tuloilla perheessä on eletty myös?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat